τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μασκαρεμένη Αθήνα

αποστολή: ΧΡ



Υπεραστικοί: ”Δεκέμβρης 2013 (Γυμνοί από φτιασίδια)”

Η Αθήνα αιμόφυρτη αργοπεθαίνει παρέα με αυτούς που τη πόνεσαν, μετρώντας τις πληγές της, καθώς αυτοί που δε τη νοιάστηκαν ποτέ και βασανιστικά τη σκότωναν, τώρα ταριχεύουν το σώμα της, προτού ακόμα ξεψυχήσει!

Η δυστυχία, η ανέχεια και ο πόνος κρύβονται πίσω από λαμπιόνια και στολίδια! Καλοντυμένοι μασκοφόροι κυκλοφορούν στο κέντρο της, γιορτάζοντας τις μέρες της υποκρισίας, πατώντας πάνω στα ερείπια που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει! Φορτωμένοι με τσάντες γεμάτες ”τρόφιμα” ταΐζουν τη κενοδοξία και την αναλγησία τους. Eξερχόμενοι από τους ναούς του υπερκαταναλωτισμού, νιώθουν αποστροφή προς τις χιλιάδες κούτες που χαλάνε το ντεκόρ της στολισμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, στους δρόμους της οποίας σέρνουν το κενό από αξίες τομάρι τους!

Από τη μία, άνθρωποι με άδειες ψυχές σαν πόλεις ερειπωμένες και από την άλλη ψυχές βυθισμένες στο σκοτάδι αναζητούν το φως της ελπίδας που θα ξεπροβάλει μέσα από τα ερείπια της ζωής τους…από τα ερείπια αυτής της ιστορικής -της γεμάτης από αγώνες για τη δημοκρατία- πόλης…


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. καλο θα ηταν να εγραφες και στη πηγη απο που το πηρες το αρθρο και αναρτησες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή