τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το αληθινό χρυσάφι!

26 σχόλια:

  1. διαβαζουμε την αγωνια της Μ.Παναγιας για το χωριο τους και για το τι προκειτε να συμβει.ας κανουμε μια βολτα στην πλατεια να διαβασουμε το πανο που υπαρχει"νοιαζομαστε για τον τοπο μας ειμαστε ενοχοι"κιας σκεφτουμε πως αυτοι τρεχουν για να προλαβουν τα χειροτερα.εμεις τι καναμε ,και τι κανουμε τώρα που επειδη καποιοι δεν επιτρεψαν στον κοσμο να αντιδρασει οταν επρεπε νομιζωντας οτι θα δωθουν θεσεις εργασιας τωρα το φυσαμε και δεν κρυωνει...ας επικρατησει η λογικη και οχι ο φοβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανωνυμος εχει δικιο.Η μεγαλύτερη αντιφαση του αιωνα..πως γίνεται κάποιος να είναι κατά της λειτουργίας του χυτηριου,και τωρα να ειναι υπερ της λειτουργιας των μεταλλειων;αυτη την αντιφαση δεν μπορω να την καταλαβω..να ρωτας καποιον εισαι υπερ ή κατα του χυτηριου και γιατι;και απανταει ειμαι κατα της λειτουργιας του χυτηριου επειδη ειναι πολυ βλαβερο για την υγεια των κατοικων της περιοχης,αλλα και για ολο το οικοσυστημα(χλωριδα πανιδα υδροφορος οριζοντας κτλ.)και ξαναρωτας τον ιδιο,εισαι υπερ η κατα των μεταλλειων στ βορεια χαλκιδικη;και να απανταει ειμαι υπερ των μεταλλειων..πραγματικα η μεγαλυτερη αντιφαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι αναφερουν την ανεργια..σε αυτους ενα εχω να πω..και οι εμποροι ναρκωτικων κανουν μια δουλεια,ετσι;πουλανε ναρκωτικα..βγαζουν πολλα χρηματα..αλλα το κανουν πουλωντας τον << θανατο >>,σκοτωνοντας κοσμο και κοσμακι.ετσι θα ειναι και τα μεταλλεια αυτα,καποιοι λιγοι θα δουλευουν εκει,ειναι λογικο,καποιοι θα πλουτισουν..αλλα θα γινεται εις βαρος ολων των κατοικων της βοριας χαλκιδικης..ο θανατος θα κατασκηνωσει στα μερη μας,και οταν σε 20-30 χρονια τελειωσουν τα αποθεματα χρυσου,κ η εταιρεια φυγει για αλλες πολιτειες θα αφησει πισω τον θανατο να θεριζει τους κατοικους της περιοχης αλλα και τις νεες γενιες..ομως τοτε θα ειναι πολυ αργα,οπως αργα ηταν και με το χυτηριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μεταλλεία κρατούν σε ομηρία ολόκληρη την περιοχή μας και ιδιαίτερα τα χωριά που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτά. Αν δεν ήταν αυτά ο κόσμος θα είχε στραφεί σε άλλες μορφές εργασίας και ανάπτυξης. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Στανού. Το χωριό μας από παλιά δεν είχε πολλούς μεταλλωρύχους και τώρα εργάζονται μόνο δύο άνθρωποι. Γι’ αυτό και οι κάτοικοι στράφηκαν στην οικοδομή. Η ανάπτυξη του Στανού οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικοδομή και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Και επειδή άκουσα να λένε κάποιοι ότι η οικοδομή στηρίζεται στις θέσεις εργασίας στα μεταλλεία, αυτό είναι μεγάλο ψέμα αφού τα περισσότερα συνεργεία μας, δραστηριοποιούνταν και δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές (Κασσάνδρα, Σιθωνία) Θεσσαλονίκη, Πολύγυρο κλπ. Για θυμηθείτε τα συνεργεία που ξεκινούσαν από την πλατεία παλιά με τα μοτοσακό για Κασσάνδρα! Η τωρινή κρίση στην οικοδομή δεν έχει να κάνει με τα μεταλλεία όπως ισχυρίζονται κάποιοι αλλά με τη γενικότερη οικονομική κρίση.
    Δεν μπορεί λοιπόν ένας εργαζόμενος να διασύρει με φασιστικές ενέργειες και φράσεις το χωριό μας, να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και κάποιοι αφελείς και ανημέρωτοι να παρασύρονται.
    Η επένδυση στις Σκουριές και αργότερα σε άλλες περιοχές μέσα στις οποίες είναι και ο Στανός αφού έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού, θα κρατήσει όπως είπε και ο προηγούμενος 2 το πολύ 3 δεκαετίες αν δεν τα μαζέψουν νύχτα όπως έγινε με την TVX. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η Ελληνικός χρυσός. Πίσω θα μείνει η καταστροφή για εκατοντάδες χρόνια γιατί έχει αποδειχτεί ότι ποτέ δεν γίνεται αποκατάσταση της περιοχής.
    Είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Η περιοχής μας αξίζει καλύτερο μέλλον και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ήπιες μορφές ανάπτυξης. Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική και η σύνεση γιατί θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
    Το κουφέτο ότι η επένδυση στις σκουριές θα μας βγάλει από την κρίση δεν το τρώμε.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τα κοράκια ..στο χωρίο μας..τα λέμε κοράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι από αρχαιοτάτων χρόνων η περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής στην οποία όλοι ανήκουμε είναι και μεταλλευτική. Η λειτουργία μεταλλείων είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής χωρίς αυτό το γεγονός από μόνο του να είναι πανάκεια. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι και αυτό πολύ σημαντικό προσφέροντας από αρχαιοτάτων χρόνων διαχρονικά καλής ποιότητας ξυλείας και άριστη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και οι δύο πλευρές που αντιμάχονται οι μία την άλλη (εταιρεία , οικολόγοι κ.α. ) δεν μπορούν να βαδίσουν αρμονικά συνεργαζόμενες με την συνταγή που από αιώνες επικρατεί στην περιοχή . Λειτουργία υπόγειων μεταλλείων χωρίς απόβλητα εμπλουτισμού ή εργοστασίου επεξεργασίας των ορυκτών . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι απλές σκέψεις δεν γίνονται κατανοητές και γιατί η Βόρεια Χαλκιδική μαραζώνει χωρίς κάποιο αναπτυξιακό έργο στα σκαριά και με οδικό δίκτυο σχεδιασμένο τον προηγούμενο αιώνα . Χωρίς καμιά οδική πρόσβαση σε μεγάλο οδικό άξονα η περιοχή προ του Άθω τείνει να γίνει δύσβατη ακόμη και για αγριοκάτσικα , ρε παιδία ΕΛΕΟΣ γιατί όλοι νομίζουνε ότι έχουνε να κάνουνε με ιθαγενείς τριτοκοσμικών χωρών ; Ρίμπας Αθ. Αστέριος www.palaiochori.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι εφικτή. Στη μακροχρόνια ιστορία των μεταλλείων (χιλιάδες χρόνια) όπως αναφέρεις όσα δεν κατόρθωσε η σκαπάνη των μεταλλωρύχων θα τα καταφέρει η τεχνολογία του σήμερα σε 20 μόλις χρόνια που αναφέρει το επενδυτικό σχέδιο. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα γίνει λεηλασία της περιοχής μας που δεν αντισταθμίζεται όχι με 500 ή 1000 θέσεις εργασίας αλλά ακόμα κι αν δούλευε ολόκληρη η Χαλκιδική. Η ομηρία της Β.Α. Χαλκιδικής από τα μεταλλεία αποτελούσε και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή της. Ποιος έχει το δικαίωμα να στερήσει από τις επόμενες γενιές αυτά που γευτήκαμε και απολαύσαμε εμείς και οι παππούδες μας; Αυτή η απόφαση θα έχει μεγάλη ιστορική αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί βρε αδελφέ η τεχνολογία να μας οδηγεί σε φοβικά σύνδρομα . Η λεηλασία μου ακούγεται βαριά σαν έκφραση . Εξάλλου όλοι στην εποχή που ζούμε δεν συνυπάρχουμε με τα τεράστια οικολογικά πιθανά προβλήματα . Δες τί έγινε με το Τσερνομπίλ που είναι στην Ρωσία ή τι πιθανώς μπορεί να γίνει με το Κοζλοντούι στην Βουλγαρία . Σε πιθανή διαροή δεν κινδυνεύουμε τραγικά έστω και αν είμαστε χιλιόμετρα μακριά ; Μπορούμε να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε ένα κλειστό αεροστεγές κλουβί ; Άρα μπορούμε να συνυπάρξουμε με όλους και με όλα αρκεί να μας αφήσουν τα διάφορα συμφέροντα . Και σε ρωτώ τόσα χρόνια δεν εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής . Με την θεωρητική αντίδραση που λέμε ότι κάνουμε μήπως τους βοηθούμε με ελάχιστο κόστος να κάνουν τη δουλεία τους . Με λίγα χέρια και μάλιστα φτηνά με το πρόσχημα ότι θα φύγουν τόσα χρόνια δεν κάνουν παιχνίδι. Ας αφήσουμε τα συνθήματα και τις κορώνες και όλοι μαζί ας δούμε τι μας συμφέρει. Η ιστορία πολλές φορές μας διδάσκει τον τρόπο αρκεί να την μελετούμε και να την αναλύουμε . Εξάλλου εάν με διάβαζες πιο προσεκτικά θα έβλεπες πως έγραψα “Λειτουργία υπόγειων μεταλλείων χωρίς απόβλητα εμπλουτισμού ή εργοστασίου επεξεργασίας των ορυκτών ” .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρα που θα είναι εξίσου καταστροφικό και αυτό για μένα προσωπικά πρότεινέ το στην εταιρεία να δούμε τι θα σου απαντήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρυσι το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Πηγάδι για το επενδυτικό σχέδιο στις Σκουριές όπου προβλήθηκε ένα βίντεο με το τι πρόκειται να γίνει καθώς και αποσπάσματα από τοποθετήσεις επιστημόνων και πολιτικών.
    Επειδή τις τελευταίες μέρες δέχεται επίθεση (με απειλές, μηνύσεις και εξώδικα όπως συνηθίζεται από την κλίκα) ο Πολιτιστικός Σύλλογος για την απόφασή του να συμμετέχει στο τριήμερο στις Σκουριές που διοργανώνει η Πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες, διαβάστε τα παρακάτω:

    «Όποιος επιχειρεί καταστροφή του τόπου μου θα μ’ έχει απέναντί του.
    Συγχαρητήρια πραγματικά σ’ αυτή την ομάδα που έχει οικολογικές . περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
    Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι ακόμα αν μου το επιτρέπεται, συνυπογράφω όλα τα του βίντεο. (Προηγουμένως προβλήθηκε βίντεο με τι πρόκειται να γίνει στις Σκουριές),
    Πού πήγε ο πολιτισμός; Σέβομαι το ψωμί των 50-100-200 εργαζομένων. Το σέβομαι και υποκλίνομαι μπροστά τους, όμως υπάρχουν κι άλλες λύσεις.
    Κι αυτά που λένε οι ομιλητές και είδαμε στο βίντεο υπάρχουν στην πραγματικότητα…
    αλλά σας ομολογώ ότι ζήτησα από το υπουργείο ανάπτυξης το επιχειρηματικό σχέδιο… τι θέλετε ανθρώπους να βουτήξουνε το χρυσό σε 3-5 χρόνια να βρουν δουλειά 200 άνθρωποι που υποκλίνομαι επαναλαμβάνω, ε, ΟΧΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΓΙΩΝΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!»

    Γιατί αλήθεια δεν τα βάζουν με το βουλευτή τους και τα βάζουν με τον Πολιτιστικό που έπραξε το αυτονόητο αν βέβαια θέλουμε ένα Σύλλογο με πραγματικές αξίες και ευαισθησίες και όχι ένα Σύλλογο με παρακμιακή πολιτιστική δράση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ(οι κυρές Κατίνες!!! ) ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ,ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ..ΔΥΣΦΗΜΟΥΝΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ-ΛΕΝΕ ΚΑΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ..ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ..ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΞΕΡΟΥΝ..ΟΙ ΚΥΡΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναφέρατε το ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ αλλά δεν μας είπατε πόσοι ανθρωποι έχουν πεθάνει,ποσοι συνεχιζουν να πεθαινουν εξαιτίας αυτού του εργοστάσιου(πιθανων να επηρεαστηκε και η Ελλαδα,ετσι;).ποσά παιδιά δεν έχουν γεννηθεί και δεν γεννιουνται,ποσά έχουν γεννηθεί και γεννιουνται με προβλήματα..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ.ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΘΕΛΕΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΙ στα μεταλλεία ΧΡΥΣΟΎ στις Σκουριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. << αυτή είναι η γενιά πού πρέπει να ανακοψει την εξάπλωση της ρυπανσης που σκοτώνει αργά τον πλανήτη μας...Η αναστροφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι ευθυνη που εχουμε απεναντι στους εαυτούς μας,απεναντι στα παιδια μας και απεναντι σε ολους εκεινους που θα τον κληρονομήσουν πολυ μετα την αποχωρηση μας.. >>
    ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η οικονομικη κριση ειναι αποτελεσμα του γεγονοτος οτι ζουμε περα απο τις οικονομικες μας δυνατοτητες.η κλιματικη κριση ειναι αποτελεσμα του γεγονοτος οτι ζουμε περα απο τις δυνατοτητες του πλανητη μας.
    ΙΒΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡ εκτελεστικος γραμματεας της συμβασης-πλαισιο των ηνωμενων εθνων για την κλιματικη αλλαγη.

    Η συνδεση της οικονομιας και του κλιματος δεν ειναι παντα προφανης,εξαιτιας του τροπου με τον οποιο αποτιμαται η παγκοσμια οικονομια.Η ΦΥΣΗ,ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Η ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΑΠΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ.
    Οταν κατερρευσε το οικονομικο συστημα ορισμενες χωρες το στηριξαν τυπωνοντας χρημα.ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΟΥΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΛΥΣΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι μισες περιπου εκπομπες ανθρακα απο τις ανθρωπινες δραστηριοτητες απορροφωνται γρηγορα απο τους δυο μεγαλους φυσικους ταμιευτηρες ανθρακα,τα ΔΑΣΗ και τους ωκεανους.αυτο ειναι ευτυχημα.ο κοσμος θα ηταν πολυ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ χωρις αυτην τη δωρεαν υπηρεσια της φυσης.επομενως η διατηρηση αυτων των ταμιευτηρων ανθρακα ειναι ζωτικης σημασιας για την επιβραδυνση του ρυθμου της υπερθερμανσης του πλανητη.ωστοσο,οχι μονο αποτυγχανουμε να προστατευσουμε αυτους τους φυσικους ταμιευτηρες ανθρακα,αλλα τους καταστρεφουμε.καθως λοιπον καταστρεφουμε τα ΔΑΣΗ ο ανθρακας που εχουν αποθηκευσει απελευθερωνεται στην ατμοσφαιρα.αντι επομενως να απορροφουν ανθρακα μετατρεπονται σε πηγες ανθρακα.ετσι σημερα η αποψιλωση των δασων συνεισφερει σχεδον στο 1/5 του συνολου των εκπομπων αεριων του θερμοκηπιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑΙ στα μεταλλεία ΧΡΥΣΟΎ στις Σκουριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλα μας το ειπες "ναι στα μεταλλεια χρυσου"αιτιολογησετο ομως για να δουμε πως αυτο που λες χριζει ενδιαφεροντος.ή δεν ξερεις και συ και απλα εκανες αιτηση στα μεταλλεια και περιμενεις...οπως κι αλλοι.οταν ομως θα δουλεψεις στα μεταλεια και μετα σε διωξουν οπως πολλους και διπλα σου θα υπαρχει ενα κρανιο τοπου με τεραστια ρυπανση,τοτε μην περιμενεις τον Παχτα να σου κοψει επιδομα μεχρι που θα βγεις στη συνταξη ,ισως και να μην υπαρχει.και το μονο που θα χει απομεινει είναι οι λεξεις σου "ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥ" για να σου το φωναξουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το λες και μόνος σου για τον Χρήστο Πάχτα ( να σου κόψει επίδομα μέχρι που θα βγεις στη σύνταξη ). Αυτά να τα διαβάζουν μερικοί που τον κατηγορούν για τα μεταλλεία αν και βάζουν στη τσέπη τους χιλιάδες ευρώ από επιδόματα και συντάξεις εξ αιτίας αυτού.
    Χρήστο μπροστά και γερά για Δήμαρχος Αριστοτέλη. Όλη η εμπειρία και οι γνωριμίες που απέκτησες τόσα χρόνια θα βοηθήσουν το νέο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και αυτά τα όξυνα νερά ..που ξεχειλίσουν αυτοί την ώρα ..μετά το μπουρίνι στο Σρτατονη .. φταίει προφανώς … πάλι ο Παντοκράτορας… και είναι μόνο δικιά μου φαντασία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδιά πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα...
    πραγματικά έτσι όπως εξελίσσετε η κουβέντα εγώ δεν βγάζω κανένα νόημα.
    με μπηχτές και μισόλογα δεν βγαίνει άκρη.
    πάντως αυτοί που θέλουν να εκφράσουν τη διαφορετικότητα τους να έχουν τη δύναμη να το λένε με το όνομα τους και όχι μουλωχτά μέσο ενός blog.
    όπως λέει και ένα ρητό όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται.
    έχει κάποιος τη μαγκιά να βγει τώρα και να πει π.χ. είμαι ο τάδε και αυτός που έσκιζε τα χαρτιά είναι ο Χ και αυτός που τα παίρνει και το παίζει κατά είναι ο Ψ κλπ...???
    ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιατί όλοι κρίνονται από αυτά που πράττουν και ουδείς στο απυρόβλητο.
    Στο δια ταύτα τώρα έχουμε δυο απόψεις. η μια λέει σωτηρία περιβάλλοντος και η άλλη θέλουμε δουλείες.
    σαν πρώτη ανάγνωση θα έλεγε κάποιος σωστές και οι δυο και κατανοητές.
    βλέποντας ψύχραιμα και χωρίς πώρωση από καμία σκοπιά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
    ναι δυστυχώς λόγο της δημοσιονομικής κρίσης που βάλετε η χώρα μας και εμπλεκόμενοι με έναν δερβέναγα (τρόικα) πάνω από το κεφάλι μας η ύφεση είναι μεγάλη και έχει ως αποτέλεσμα την ανεργία σε όλη τη χώρα που ανεπίσημα αγγίζει το 20%.
    το καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα ήταν αν υπήρχε κράτος σωστό να πει έλα εδώ κύριε ελληνικέ χρυσέ θέλεις να κάνεις μεταλλεία? οκ η τεχνολογία έχει πια προχωρήσει τόσο που η μόλυνση από τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες μπορεί σχεδόν να εξαλειφτεί.
    ελάτε εδώ κύριοι των επιτροπών των γύρο χωριών. καθίστε στο τραπέζι να κουβεντιάσουμε τι προτίθενται να κάνουν οι κύριοι του ελληνικού χρυσού και ποιες ενέργειες θα κάνουν για την προστασία του περιβάλλοντος. συμφωνείτε? να προσθέσουμε κάτι? να αφαιρέσουμε?
    διαφανείς διαδικασίες κι έτσι και τολμήσουν οι κύριοι της εταιρίας να παρεκκλίνουν θα αρχίσουμε με ένα βαρύτατο πρόστιμο και την επομένη λουκέτο!

    θα μου πείτε αυτό θα γίνονταν σε ένα σοβαρό κράτος και όχι σε μια χώρα των Βαλκανίων που αυτοαποκαλείτε ευρωπαϊκή.
    κλείνοντας από πλευράς μου κρατώ προς το παρόν μια ουδέτερη στάση βλέποντας με προσοχή και μαθαίνοντας ότι μπορώ λόγο αποστάσεως αλλά κρατώ την ψυχραιμία μου και δεν αφορίζω οτιδήποτε έτσι γενικά και αόριστα χωρίς να το χιλιοτσεκάρω.
    θα παρακαλέσω αυτοσυγκράτηση και πιο υπεύθυνη στάση και από τις δυο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί Διαχειριστή διέγραψες το σχόλιο του 3:22; Τι είπε ο άνθρωπος. Ότι Νίκο το Στρατώνι γράφεται με γιώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.youtube.com/watch?v=IUrQWn8zMgE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1. Το ακούσαμε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό από τα ΜΜΕ: «Οι υπόγειοι θησαυροί θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, πετρέλαιο, χρυσάφι κ.ά.» Αυτό που σκόπιμα αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ με βαρύγδουπους τίτλους δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες. Γιατί οι λιγοστές θέσεις εργασίας καθώς και τα κέρδη (που θα φύγουν στο εξωτερικό) δεν αντισταθμίζονται με τίποτα μπροστά στην οικολογική καταστροφή που μας περιμένει. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης είναι 20 μόλις χρόνια. Και πάλι θα τεθεί θέμα με τους εργαζόμενους. Ή θα τους δώσουμε πρόωρη σύνταξη κι αυτούς;
    2. Δυστυχώς η τεχνολογία αγαπητέ Τόλη δεν έχει προχωρήσει στο θέμα αυτό αλλά και γενικότερα στη διαχείριση τοξικών αποβλήτων. Το 1997 ο πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον πήγε προσωπικά και έκλεισε τα ορυχεία χρυσού στο Γέλλοου Στόουν λέγοντας ότι η τεχνολογία που διαθέτει η Αμερική δεν μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επιπλέον πρόσφατα το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική βιομηχανία που είναι σήμερα ο μοναδικός τρόπος διαχωρισμού του χρυσού.
    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η αλήθεια δε βρίσκεται κάπου στη μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή