τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Αρναίας

Σήμερα 17/4/2010 στις 21:00 στην αίθουσα Μητροπολίτου Σωκράτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας με την μορφή του κατεπείγοντος με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
 -   Λήψη Απόφασης για τις Εξελίξεις της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Δήμο και στο Νομό μας. 
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν. Το συμβούλιο είναι ανοιχτό για το κοινό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ              
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
      ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

41 σχόλια:

  1. Αρχισαν τα οργανα.... Απο χθες που δημοσιευσε η ρεσπεντζα την πληροφορια οτι εδρα του διευρυμενου δημου θα ειναι η ιερισσος τα σχολια ξεπερασαν τα 40. διαβαστε τα εχει πολυ πλακα.
    http://respentza.blogspot.com/2010/04/blog-post_3185.html

    θα εχει ενδιαφερον η σταση των τοπικων διαμερισματων που ως γνωστον δε πολυγουσταρουν την αρναια. ιδιαιτερα οι παλαιοχωρινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ,ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ????
    ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΒΙΑ,Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ???Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΑΙΑ?????ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ???
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ τον στανο τον συμφερει το κεντρο του δημου να ειναι η αρναια.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ....
    διαβασα τα σχετικα σχολια στη ρεσπεντζα,να πω οτι γελασα,να πω οτι μου κανε εντυπωση κατι.οχι δεν μου κανε τιποτα εντυπωση,ολοι μαλωνουν για το πρωσοπικο τουσ οφελος,κανεις δεν εχει πρωτη σκεψη και πρωτο μελημα το καλο του τοπου και πως θα παει μπροστα αυτη η χωρα.αυτο ειναι το επιπεδο της πολιτικης αυτου του τοπου,αυτης της χωρας.
    αλλα συνεχιστε να μαλωνετε,σασ νοιαζει μονο η παρτυ σας και πως θα βολεψετε τους δικους σας ανθρωπους..
    οπου και να παει η εδρα,ενα ειναι το σιγουρο,θα βαρεθουμε να σας ακουμε οταν θα βγενετε στα καναλια,ο καθενας με το χοντρο του και το λιγνο του,ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ.
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως θα παει μπροστα το κρατος οταν βουλευτες ανεβενουν στο βημα ΤΗς ΒΟΥΛΗΣ δεν ξερουν οχι να μιλησουν,αλλα ουτε να διαβασουν τις σημειωσεισ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός να δουμε και τους Αρνιώτες στους δρόμους. Μέχρι τώρα αναπαύονταν στις δάφνες τους.. Δυστυχώς(;) όμως υπάρχουν και οι πικροδάφνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα αρχισουν τα βιολια γλετια επαρχιοτικα βρε΄....ορε γλετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καιρός να δουμε και τους Αρνιώτες στους δρόμους. Μέχρι τώρα αναπαύονταν στις δάφνες τους.. Δυστυχώς(;) όμως υπάρχουν και οι πικροδάφνες..

    ανωνυμε το σχολιο σου ειναι εξαιρετικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που ξεσηκώθηκε η Αρναία, πριν από πολλά χρόνια, ήταν για να μη γίνει ο περιφερειακός και χάσουν τη μαρμίτα οι καταστηματάρχες. Μέγα λάθος που το πληρώνουν οι πολίτες και οι περαστικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ Η θεατρική παράσταση "Δάφνες και πικροδάφνες" που παίχτηκε πρόσφατα στην Αρναία ταίριαξε απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν όσοι γράφετε τα παραπάνω σχόλια είστε Στανιώτες, σας λυπάμαι. Είστε άξιοι της μοίρας σας...Όταν συνεχίσετε να μιλάτε για κακίες και τοπικισμούς, να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Για να σας νιώσουν μέλος μιας οικογένειας, πρέπει να νιώσετε πρώτα, έτσι, οι ίδιοι. Αντε τώρα τρέξτε στην Ιερισσό να σωθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 1Ο:30 ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΤ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΚΕΙ...ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ...Κ ΔΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ Η ΟΧΙ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΤΗΤΕ ΟΤΙ ΔΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ?ΕΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ..ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΕΙ Κ ΤΑ ΛΙΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητό SOMPORO

    Διαβάζοντας τα παραπάνω θα συνιστούσα στους αναγνώστες σου

    1.ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση

    2.θα μπορούσε καποιος που παρακολούθησε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Αρναίας να ενημερώσει και μας που δεν πηγαμε;
    παρακαλώ με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνημε 10.30 Πάντα να μήνης ανώνυμος και μίζερος εξουσιαστής ,πότε θα μας δημοσίευσης τους ισολογισμούς τον Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρναίας να μάθουμε και εμείς οι αδαείς το τοπικό μαφιακο μεγάλο φαγοπότι σας τόσα χρόνια αλλά εσύ το βιολί σου αγαπητέ…. να είσαι ευτυχισμένος στην ανωνυμία σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κύριε Μιχαλουδη επιτέλους πότε θα μας συνδεσε με την νέα γεώτρηση έχετε ξεφτιλίστη ανεπανόρθωτα στην συνείδηση μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αρνιωτες δεν βγενουν ευκολα στους δρομους αν βγουν ομως θα το καταλαβουν ολα τα βαλκανια ...... και νομιζα οτι ο μακεδονικος αγωνας τελειωσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tελευταίε ανώνυμε, πρώτον το σχόλιό σου είναι κλεμμένο(διαβάζουμε και μεις άλλα blogs), δεύτερον είναι ανορθόγραφο και τρίτον μας το στέλνεις δυο φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ξερω οτι ειναι και σε αλο blogs αλα το σχολιο εξαιρετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Στανός, ως προτεκτοράτο της Αρναίας, θα ακολουθήσει και πάλι πιστά τις επιταγές των Αρχόντων της.
    Δε χρειάζεται λοιπόν οίκτος αγαπητέ ανώνυμε των 10.30 γιατί όντως είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Νίκο,
    1) επώνυμος ονομάζεται αυτός που γράφει το όνομά του. Το όνομα Νίκος δίχως επώνυμο είναι σαν ανώνυμο γιατί προσδιορίζει εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι το λιγότερο αστείο, να κατηγορείς άλλους για την ανωνυμία όταν και εσύ είσαι ανώνυμος.
    2) Για την γεώτρηση δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω, αλλά δεν έχεις νερό;
    3) Όσο για το παρκινγκ που ανέφερε κάποιος (ανώνυμος βεβαίως-βεβαίως) που πήγε και δε βρήκε. Στην αυλή της υπηρεσίας; Όταν πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για ψώνια παρκάρει έξω από το κατάστημα;
    4) Αγαπητοί φίλοι, η κακία που βγάζετε 2-3 εδώ μέσα ξέρω ότι δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του Στανού. Τυχαίνει να έχω φίλους, παλιούς συνεργάτες και ανθρώπους που μιλάμε καθημερινά και έχω ανεπηρέαστη άποψη για αυτό το χωριό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Αρναίας. Το θέμα της έδρας δεν απασχολεί μόνο την Αρναία και τους Αρνιώτες. Μας απασχολεί όλους πρακτικά, θεσμικά αλλά και ιδεολογικά. Γιατί φίλοι μου αν υποκύψουμε σε παιχνίδια κομματικά δίχως αντίδραση, δεχόμαστε τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών και των αυλικών αμαχητί. Σήμερα θα είναι η έδρα αλλά αύριο θα είναι κάτι άλλο και θα υπάρχει δεδικασμένο. Ποιο θα είναι αυτό; Η μη αντίδραση σε δράσεις που επιβάλλονται δίχως να ερωτηθούν οι άνθρωποι που ζουν και αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα ξεχασμένο τόπο.
    Αυτά προς το παρόν και να σας θυμίσω (γιατί εγώ γράφω επώνυμα) είμαι από το Νεοχώρι, εκεί κατοικώ, εκεί τα παιδιά μου (γερά να είναι) πάνε σχολείο αλλά δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στην Αρναία (10 χρόνια τώρα) που επίσης αγαπώ.


    Μιχάλης Μιχαλούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αξιότιμε ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗ
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

    Ούτε ανώνυμος δεν είμαι ούτε κάποιος από τα εκατομμύρια είμαι κάτοικος Στανου γέννημα θρέμμα αν ήσουνα καλλίτερος στην διαχείριση του ιντερνετ δεν θα τολμούσες να γράψεις με ύφος τσαμπουκά τίποτα για τον υποφαινόμενο άρα μπάστα .
    1.Ότι αφορά την γεώτρηση εσύ και τα μέλι του Δημοτικού Συμβουλίου πειράται πριν 2 χρόνια Ομόφωνη(!!!!) Απόφαση δίχως δυστυχώς να την υλοποιήσετε ,το γεγονός αυτό υποχρέωσε την περιφέρεια στην έκθεση της που σας έχει σταλεί να αναφέρεται ότι το ισοζύγιο νερού στο Στανο είναι Ελλειμματικό !!!!Δηλαδή πρέπει πάλι να διψάσουμε όπως πριν 2 χρόνια ,το θέμα να πάει στα πανελλήνια κανάλια ,εσείς να γίνεστε ρεζίλι ως δήμος και τότε θααα μας την υλοποιήσετε .Έλεος και Ντροπή
    2. Το θέμα της έδρας δυστυχώς απασχολεί μόνο την Αρναία και τους Αρνιώτες και κανέναν άλλων και αυτό φάνηκε από την μη συμμετοχή κατοίκων Στανου ,Βαρβάρας Νεοχωρη στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχετε πραγματοποίηση .Το παραπάνω γεγονός όχι μόνο πρέπει να σας προβληματίσει σε βάθος είναι καιρός επιτέλους να καταλάβετε ότι δεν ήσασταν δυστυχώς εκπροσωπεί μας στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής ,αλλά παίξατε προσωπικά και μόνο παιχνιδάκια προς ίδιον όφελος .
    3.Σας έχω καλέσει επανειλημμένα να δημοσιεύσετε τους ισολογισμούς δημοτικών διαμερισμάτων να καταλάβουμε και εμείς που πηγαίνουν τόσα χρόνια η φόροι μας σιωπήσατε .Λέτε να ζητάμε πολλά .
    4.Πεστε μου τι κάνατε για την άδικη και αψυχολόγητη κοινωνικά και πολιτικά ανάλγητη παραπομπή τον παιδιών του Στανου αλλά και την πολιτική ομηρία ολόκληρου του Στανου .Είσαστε τόσο αδύναμος ,δεν έχετε επιχειρήματα θεσμούς π.χ.ΤΕΔΚ

    και εγώ αγαπάω την Αρναία παρά το ότι ούτε αποχέτευση διαθέτη ούτε βιολογικό καθαρισμό με αποτέλεσμα όλα τα όμβρια και απόβλητα να κατευθύνονται μέρα νύχτα στο ρέμα Χωλομοντα που περνά στο το Στανο .Ηρεμήστε επιτέλους Ο Στανος αξίζει περισσότερα από αυτά που πιστεύεται και μας αποδεικνύετε με την στάση σας καθημερινά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και Μια διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ
    δεν είμαι υπέρ καμίας λύσεις που προωθεί και διαφημίζει καθημερινός στα τοπικά κανάλια ο Gebels του ΠΑΣΟΚ Λαμπράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητοί φίλοι

    Καλό είναι να σταματήσουν τα κακεντρεχή σχόλια, άσχετα με το αν έχουμε δίκιο σε κάποια σημεία. Καλό είναι να πρυτανεύσει η λογική στην συγκεκριμένη φάση.
    Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ας μιλήσουμε με επιχειρήματα...Σε περίπτωση που η Ιερισσός γίνει η έδρα του δήμου:

    1. Εμείς θα είμαστε το πιο απομακρυσμένο χωριό Η Αρναία είναι δίπλα μας. Η απόσταση του Στανού από την Ιερισσό είναι περίπου πενήντα χιλιόμετρα όσο περίπου και η Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ταλαιπωρία για τους κατοίκους του χωριού μας. Σκεφθείτε ο πρόεδρος του χωριού να πρέπει να κατεβαίνει στη Ιερισσό για κάθε πρόβλημα και πόσο άμεση επαφή θα έχει με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Σκεφθείτε πόσα άτομα θα κατέβουν στις εκλογές όταν θα έχουν στο μυαλό τους τις αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν.

    2. Η επαφή μας με τους Αρνιώτες παρόλα όσα λέμε και γράφουμε είναι άριστες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η Ιερισσός για μας είναι σχεδόν άγνωστο μέρος.

    3. Η ανάπτυξη της περιοχής μας σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερη από ότι θα ήταν σε περίπτωση που έδρα του διευρυμένου δήμου θα ήταν η Αρναία. Η ανάπτυξη της Αρναίας αλλά και της ορεινής Χαλκιδικής θα βοηθούσε και στην ανάπτυξη του Στανού αλλά και όλων των ορεινών χωριών του Δήμου μας.

    4.Ο δήμος Αρναίας πάντα ασκούσε κάποια επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Χαλκιδικής και σαφώς αν έδρα του Δήμου ήταν η Αρναία θα μπορούσε να παίξει πολύ πιο σημαντικό ρόλο και προς δικό μας όφελος..

    5. Η μεταφορά των Ζερβοχωρίων στον Πολύγυρο και της έδρας στην Ιερισσό αποδυναμώνει τελείως την ορεινή Χαλκιδική. Βλέπετε όλες οι έδρες των Δήμων είναι παραλιακές εκτός φυσικά από τον Πολύγυρο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, αυτό που γνωρίζαμε όλοι μέχρι τώρα,.
    ότι Χαλκιδική είναι μόνον η παραλία. Η ορεινή Χαλκιδική ποτέ δεν υπήρχε, όπως φαίνεται και από την απουσία των μεγάλων έργων ( ακόμη κυκλοφορούμε σε δρόμους που έφτιαξε η χούντα, δεν έχουμε γέφυρες κλπ ). Μετά όμως και τις τελευταίες εξελίξεις αυτό επιβεβαιώνεται και επίσημα..
    Πλέον την ορεινή Χαλκιδική και επίσημα δεν την Θέλουν, δεν υπάρχει.
    Οταν χτυπούν με αυτό τον τρόπο την Αρναία χτυπούν περισσότερο τον Στανό, την Βαρβάρα το Παλαιοχώρι το Νεοχώρι. Γιατί για να πούμε την αλήθεια, η Αρναία θα βρει τον δρόμο της. Εμείς οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε.
    Είναι σαν να πέφτει το σπίτι μας και χαιρόμαστε γιατί θα παρασύρει και το σπίτι του γείτονα.

    Για όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω σας παρακαλώ να σταματήσετε αυτά τα σχόλια και σκεφτόμενοι λογικά, να αγωνιστούμε όλοι για το συμφέρον μας.

    Γιώργος Κάκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αγαπητέ Γιώργο
    επειδή έρχεται το πλήρωμά του χρόνου και του απολογισμού Σας και ο χρόνος είναι αμείλικτος(ο κόσμος του Στανου στενάζει στην ανεργία και ανέχεια) Παρακαλώ πες μας και εσύ που κατέβηκες ως "ανεξάρτητος" και όλο το χωρίο σε τίμησε με την ψήφο .....τι έργο προώθησες για το χωρίο σου , μήπως και εσύ πολύ "πολιτικό" και προσωπικό παιχνιδάκι έπαιξες ...
    Σοβαρέψου εισε μεγάλος και Το "μάθημά σου" άστο για άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε Νίκο
    Εγώ απλά γράφω τις απόψεις μου όχι σαν πολιτικός,σαν Δημοτικός σύμβουλος η σαν παντογνώστης αλλά σαν ενας Στανιώτης.
    Ο Στανός όχι απλα με τίμησε.Μου έδωσε ουσιαστικά την δύναμη να κάνω την κίνηση που έκανα στις προηγούμενες εκλογές.Για τον λόγο αυτό δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να παίξω στις πλάτες σας οποιοδήποτε πολιτικό η προσωπικό παιχνίδι.(ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο)
    Φυσικά και στο τέλος θα κριθώ και θέλω να κριθώ με τον πιο σκληρό τρόπο, γιατί ό κόσμος περίμενε πολά από μένα.
    Γιώργος Κάκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Ιππίας και ο Δημάρατος ήταν νέο ΠΑΣΟΚ;
    Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
    Ο φόβος είναι όπλο. Όλες οι εξουσίες έχουν παίξει μαζί του. Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, κομισάριοι, όλοι τον έχουν κουνήσει τον μπαμπούλα μπροστά στο έντρομο βλέμμα του πλήθους....http://www.antinews.gr/?p=41259

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή διαφωνώ ότι το πρόβλημα της Βορείου Χαλκιδικής είναι η οντότητα και η επιβίωση της Αρναίας με την μορφή που αυτή έχει τα τελευταία 80 μόλις χρόνια (που ότι έσπειρε ... τελικά θερίζει !!! Δεν γίνεται όλα να είναι Αρναία , ΈΛΕΟΣ ) σας στέλνω μία συναινετική πρόταση . Μία εναλλακτική πρόταση στην οποία δεν τραυματίζεται το γόητρο της λεγόμενης Βόρειας Χαλκιδικής και πέρα από τις τοπικιστικού και σοβινιστικού συμφερόντων κορώνες που μπορεί να ακουστούν δείχνει για όλους εμάς το δρόμο για την διαφυγή από το αδιέξοδο της μακρινής απόστασης από την λεγόμενη ΝΕΑ έδρα του μεγάλου ΝΕΟΥ Δήμου.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
    Επιστολή στον υπουργό κ. Ραγκούση

    http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=13898

    Τρι 12/1/2010 12:08 πμ

    Κε Υπουργέ , μία σκέψη….


    "Καλλικράτης" και Βόρεια Χαλκιδική

    Κατά την υλοποίηση του “Καποδίστρια” στην Βόρειο Χαλκιδική το Παλαιοχώρι το 1998 (καθολική αποχή από τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ) , το 2002 και το 2006 (Δημοψήφισμα , κινητοποιήσεις ) δυναμικά είχε πει όχι σε Δήμο Αρναίας με έδρα την Αρναία .



    Επειδή όμως η πολιτική τότε βούληση ήταν άλλη "δεν ξεκαθάρισε τίποτα" όπως λέμε στην καθομιλουμένη . Ίσα ίσα χαντακώθηκε από πάνω με την "αχρηστία" που επιβάλει το σύστημα σε όλους τους κατά καιρούς εκλεγμένους εκπροσώπους του στο Δήμο (μην ξεχνάμε τις ομαδικές παραιτήσεις πριν από 3 μήνες περίπου) .



    Εξάλλου, είναι γεγονός ότι οι έδρες των Δήμων, μηδέ εξαιρουμένου και των δήμων της περιοχής, δεν λειτούργησαν με κανόνες ισόρροπης αντιμετώπισης, έναντι των κοινοτήτων που συνενώθηκαν.



    Νομίζω στον νέο μεγάλο Δήμο στην Βόρειο Χαλκιδική (Δήμο “Αριστοτέλη” για πολλούς) που θα προκύψει από τον “Καλλικράτη” θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι στη αποφυγή του κακού “συνδρόμου της Έδρας” που δίνει πρωτοκαθεδρία και δημιουργεί κακό παραγοντίσμο στους γεννηθέντες κάτοικους μιας τεχνικής “Έδρας” .



    Στο φινάλε ακόμη και τώρα την ώρα τις υλοποίησης του “Καλλικράτη” η αναζήτηση της “Έδρας” αυτής δεν προκύπτει λόγω της ύπαρξης μεγάλου αστικού κέντρου στην περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής παρά στην διαφαινόμενη προσπάθεια πρωτοκαθεδρίας που επιχειρείται από τουλάχιστον δύο πλευρές ( Αρναία , Ιερισσό ) .



    Σε ένα γεωγραφικά μεγάλο μάλλον Δήμο που θα καλύπτει όλοι την Βόρεια Χαλκιδική , με ένα κακό οδικό δίκτυο νομίζω η δημιουργία της “Έδρας” πρέπει να έχει το ίδιο κριτήριο που τοποθετεί – όταν η διαβούλευση έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και υγεία - Κέντρα Υγείας και Nοσοκομεία σε πραγματικά κέντρα περιοχών και όχι σε τεχνικά κέντρα που μας ωθεί πολλές φορές να δημιουργήσουμε το τοπικιστικό μας μικροσυμφέρον. Στην περίπτωση της Βόρειας Χαλκιδικής σας θέτω υπ όψη σας ότι έχουμε ένα Κέντρο Υγείας που δημιούργησε το Ε.Σ.Υ. επί υπουργίας του αειμνήστου υπουργού Υγείας κ.Γεννηματά Γ. και βρίσκεται στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής .



    Ίσως και μόνο η αλλαγή “Έδρας” και της λογικής της , αλλάξει την γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί στην Βόρειο Χαλκιδική ως κατάλοιπο της Τουρκοκρατίας και της δήθεν (αναληθής) ιστορικής έδρας των Μαντεμοχωρίων .



    Εξάλλου νομίζω το σύνθημα του σχεδίου “Καλλικράτης” θα πρέπει να είναι ότι “Αν ο άνθρωπος διαμορφώνεται από τις συνθήκες, τότε πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες να είναι ανθρώπινες” (απόσπασμα από την “Αγία Οικογένεια” των Μαρξ και Ενγκελς).



    Με σεβασμό στο πρόσωπο σας και ευχόμενος ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας

    Ρίμπας Αθ. Αστέριος

    Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

    Τ.Κ. 63074

    Mail : ribas@otenet.


    Ιστοσελίδα : www.palaiochori.com

    & στην ηλεκτρονική διακυβέρνησει http://www.opengov.gr/ypes/?p=379&cp=3#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το μόνο επιχείρημα μας λέει ο Κύριος Μιχαλούδης είναι ότι δεχόμαστε τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών αν δεν είναι η Αρναία η έδρα του Δήμου και κάθεστε ακόμα και ασχολείστε ???απορώ…
    Αυτά είναι επιχειρήματα δεκαετίας 80 ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Τόλη,
    Τα επιχειρήματά μου τα ανάλυσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα βρω το χρόνο και θα τα αναλύσω και εδώ. Θεωρούσα ότι τα επιχειρήματα έπρεπε να τα αναπτύξω κάπου αλλού και όχι σε ένα blog ενός χωριού που είναι μέρος του Δήμου Αρναίας.
    Κύριε Νίκο, λάθος άνθρωπο διάλεξες για να κάνεις μαθήματα χειρισμού διαδικτύου. Για να μη σου πω την γνωστή λαϊκή παροιμία του τόπου μας που δίνεται ως απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Όσο για τον κύριο Ρίμπα που θριαμβολογεί και αναδημοσιεύει μία παλιά του δημοσίευση θα του τα πω κατ’ ιδίαν. Δε σε καταλαβαίνω ρε Στέργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρίμπα γερά, πρωτεύουσα της Χαλκιδικής το Παλαιοχώρι. Είμαστε μαζί σου. Πολυγυρινοί είρθε το τέλος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν διαφωνώ με τις σκέψεις του κυρίου Ρίμπα. Σε θεωρητικό επίπεδο ταυτίζονται σε πολλά σημεία με τις δικές μου θέσεις όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Σίγουρα η φιλοσοφία του Καποδίστρια πρέπει να αλλάξει με τον νέο νόμο. Ήμουν από τους πρώτους που τάχθηκα υπέρ μιας ριζοσπαστικής αλλαγής στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Χαλκιδικής. Διαβάζοντας όμως το προσχέδιο του νέου νόμου η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα. Περίμενα πολύ περισσότερα και πιο τολμηρά βήματα, τόσον όσο αφορά τον τρόπο εκλογής των νέων Αρχών όσο και τον τρόπο λειτουργίας ων νέων Δήμων. Θα αναφέρω εν συντομία κάποια σημεία που θεωρώ σημαντικά.
    Μια γενναία τομή θα ήταν οι Δ. Σύμβουλοι να εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο θα προέκυπτε με αυτοπρόταση των υποψηφίων. και ταυτόχρονα οι δήμαρχοι να εκλέγονταν από άλλο ψηφοδέλτιο. Με τον τρόπο αυτό οι σύμβουλοι που θα εκλέγονταν δεν θα ήταν κομματικοί η παραταξιακοί με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να μην ελέγχει απόλυτα το Δ.Συμβούλιο, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό θα είχε.(καλύτερο έλεγχο του Δημάρχου, της Δημαρχιακής επιτροπής και όλων των οργάνων του Δήμου).
    Αυξημένες και συγκεκριμένες αρμοδιότητες (με παράλληλη αναλογική χρηματοδότηση) στα τοπικά συμβούλια ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους.
    Πολύ σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή όλων των δημοτών ενεργά στα τεκταινόμενα του Δήμου. Τόσο με παρεμβάσεις τους όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους αλλά και με το έλεγχο που θα ασκούν. Συνήθως οι δημότες ασχολούμαστε μόνον όταν έχουμε κάποιο προσωπικό πρόβλημα .(Στα περισσότερα Δημοτικά συμβούλια δεν υπήρχε ακροατήριο…)
    Θεωρώ ότι αυτά που ανέφερα παραπάνω, παράλληλα με την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των δήμων και κάποιες άλλες τροποποιήσεις, θα μπορούσαν να αλλάξουν τον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί θα έβαζαν στην άκρη τον κομματισμό, θα βοηθούσαν στην ισόρροπη ανάπτυξη και θα είχαν ως αποτέλεσμα να μην μιλάμε για την έδρα .αλλά για τα πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν το τόπο.
    Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου στα κοινά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για κομματικά, προσωπικά ή οικονομικά οφέλη. Οι διαφορετικές φωνές τις περισσότερες φορές γίνονται γραφικές και είναι καταδικασμένες. Γιαυτό τον λόγο είμαι απογοητευμένος από όλα αυτά και θεωρώ βέβαιο ότι και ο Καλλικράτης θα είναι μία τρύπα στο νερό.. Μακάρι να διαψευσθώ.
    Οσον αφορά την Αρναία.
    Σαφώς και δεν είναι μόνος η Αρναία η Βόρεια Χαλκιδική. Σαφώς και έχει κάνει πολλά Λάθη μέχρι τώρα. Τα οποία πολύ πιθανόν να πληρώσει.
    Πέρα όμως από το τι θα θέλαμε και τι θα ήταν το καλύτερο, έχουμε μπροστά μας την πραγματικότητα. Τα σημερινά δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει ένα υπαρκτό πλέον δίλλημα. Θα είναι έδρα η Αρναία ή η Ιερισσός. Δεν συζητάμε αν θα είναι η έδρα του δήμου κάπου άλλου.
    Δεν συζητάμε για τα λάθη του σχεδίου Καλλικράτης.( αν και αυτό θα έπρεπε να κάνουμε)
    Προσωπικά πιστεύω ότι η επιλογή της έδρας όποια και να είναι αυτή, χωρίς τις απαραίτητες τομές και την αλλαγή νοοτροπίας όλων μας, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης του τόπου μας. Μετά από αυτό, όσο κυνικό ή σοβινιστικό και αν ακούγεται το μόνο που μου μένει να σκεφτώ σαν υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αρναίας και σαν Στανιώτης, είναι τι συμφέρει την περιοχή μας, τον σημερινό Δήμο Αρναίας..
    Σε αυτό το δίλλημα πρέπει να πάρουμε θέση σήμερα.
    Νομίζω ότι σε αυτό το δίλλημα η απάντηση είναι απλή.
    Γιώργος Κάκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η παντελή έλλειψη πολιτικού λόγου στον διάλογο, η αποφυγή απαντήσεων στα λίγα καίρια ερωτήματα που κατέθεσα δημόσια και η επιθετικότητα δημοσίων προσώπων είναι ενδεικτική για την κατάσταση που παρατηρούμε και σχολιάζουμε καθημερινά στα καφενεία του Στανού. Η κρίση και η τρομοκρατία που βιώνουμε καθημερινά σε κεντρικό επίπεδο από τα ΜΜΕ, άγγιξε και το τοπικό επίπεδο . Υπάρχει ελπίδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. το παραπανω σχολιο (ανωνυμος)ειναι δικο μου Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ερωτηση
    αν τελικα πρωτευουσα του νεου δημου είναι η Αρναια θα δεχτεί άλλη ονομασια π.χ δημοσ Αριστοτελη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και κοπριά αλόγων(Λιαρηγκοβη) να την λένε δεν τους είχε πειράξει για χρόνια, πρωτεύουσα να μήνη μόνο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάντα θα είμαστε αντιμέτωποι με τεχνητά διλήμματα τα οποία υποβάλλονται με τέτοιο τρόπο σαν να μην υπάρχει περιθώριο άλλης επιλογής, τρομοκρατώντας μάλιστα τους πολίτες. Τίθεται πάντα στις εθνικές εκλογές με το δικομματισμό: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ακυβερνησία;
    Στην ίδια λογική κινείται και το δίλημμα: Αρναία ή Ιερισσός;
    -Αρναία; Να πληρώσει την αλαζονεία της και τον εγωισμό της!
    -Ιερισσός; Είναι μακριά θα μείνουμε στο περιθώριο!
    Πιστεύω ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να «παίξουμε» αυτό το παιχνίδι γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος και η ανάπτυξη της περιοχής παρά τα τοπικιστικά, προσωπικά αλλά και τα κομματικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αγαπητέ niko

    εχεις καθε δικαιωμα να εκφραζεις τη γνωμη σου ,καθε γνωμη ειναι σεβαστη.εξ΄αλλου στο χωριο μας ξερουμε οτι ηδιαφορετικη γνωμη ειναι πλουτος και οχι μειονεκτημα.
    Ο τροπος ομως με τον οποιο αναφερεσαι στο τελευταιο σου σχολιο για την αρναια ειναι το λιγοτερο ακομψος.
    συμφωνω μαζι σου οτι υπαρχουν τα προβληματα,ειναι ομως γειτονες μας ειναι οι ανθρωποι με τους οποιους ερχομαστε σε επαφη καθημερινα και εχουμε καλες σχεσεις

    με εκτιμηση και φιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμε 9:18 μ.μ γνωρίζεις ότι τα σλάβικα τα κατέχω λόγο... υποχρεωτικού τόπου γεννήσεως άριστα ...έκανα μια απλή μετάφραση… δεν πιστεύω να έχω κατηγόρηση ούτε ενοχοποίηση κανεναν ηταν.... μια ενημερωση ...Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ο δήμος Αρναίας και το Δημοτικό συμβούλιο ταχθηκε ενεργά υπέρ των κατοίκων του Στανού σε πολλά προβλήματα που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια οπως : με το θέμα το χυτηρίου ,με το θέμα της απομάκρυνσης της κεραίας vodafon ,με το θέμα του παιδικού σταθμού και σίγουρά και αρκετα αλλα.τι θα γίνει με ένα δήμο που θα βρίσκεται πολύ μακρία από μας και γιατί να τον ενδιαφέρει να βοηθήσει στον αγώνα οικονομικά για το χυτήριο για παράδειγμά ,όταν στην Ιερισσό ούτε καν γνωρίζουν καποιοι τον αγώνα που κάνουμε.ας μην το βλέπουμε εγωιστικά και ας δουμε την σοβαρότητα της κατάστασής γιατί οπώς και να χει, χώρια σαν το Στανό θα υποβαθμισθούν ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα έχει γράψει ο Σοφοκλής στην «Αντιγόνη»:

    «Δε φύτρωσε χειρότερη καμιά
    εφεύρεση στον κόσμο σαν το χρήμα.
    Αυτό γκρεμίζει πόλεις, ανθρώπους ξεσπιτώνει,
    δασκαλεύει και πλανεύει το φρόνιμο
    μυαλό να κυνηγάει της ντροπής τα έργα.
    Μαθαίνει τον άνθρωπο να γίνει κάλπης
    και να κετέχει μύριες όσες βρωμιές.
    Όσοι τέτοιον ανοίγουν δρόμο πληρωμένοι,
    κάποτε, και στην ώρα, πληρώνουν ακριβά.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. niko eisai ektos thematos alla lene kai ala katalabaineis.diokse th mizeria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. πιστε Χατζηαβάτη: “Ο Θεός να μου κόβει μέρες και να σου δίνει χρόνια, πολυχρονεμένε μου Πασά”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή