τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Δημοκρατία, τοπικισμός ή χειραγώγηση;


Πριν από λίγες μέρες ανώνυμος έγραψε ένα πολύ ωραίο σχόλιο θέτοντας ταυτόχρονα και έναν προβληματισμό. Το σχόλιο αυτό είχε γραφτεί στην ανάρτηση «Γυναίκα της χρονιάς» και επειδή μεταφέρθηκε (Τι είναι το Σόμπορο) μαζί με άλλα για λόγους τους οποίους εξηγήσαμε, ίσως κάποιοι να μην πρόλαβαν να το διαβάσουν. Το επαναφέρουμε λοιπόν γιατί θεωρούμε ότι «σηκώνει μεγάλη κουβέντα». Ειλικρινή όμως κουβέντα με μια δόση αυτοκριτικής αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς ή τυχόν σύνδρομα που μας διακατέχουν. Ευκαιρία, μέρες που είναι, να διώξουμε τους «καλικάντζαρους» που κρύβονται μέσα μας.


Η Δημοκρατία είναι κατάκτηση, αλλά έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά (κυρίως), που δείχνουν το επίπεδο αυτών που την εφαρμόζουν και την απολαμβάνουν...π.χ, το ιερό δικαίωμα στην έκφραση, δεν πρέπει να ισχύει, μόνο για το περιγέλιο, αλλά και στη διατύπωση πολιτικών απόψεων, θέσεων και προτιμήσεων. Τιμά άραγε το χωριό μας το παρασκήνιο των Δημοτικών Εκλογών του 2006, οι πιέσεις και , εν τέλει, το Σταλινικό ποσοστό?

79 σχόλια:

  1. Έχουν περάσει4 ημέρες απο αυτή την ανάρτηση και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ουδείς μπήκε στον κόπο να την σχολιάσει.Και δεν νομίζω οτι κάποιος διστάζεινα το κάνει επειδή φοβάται,πιέζεται ή <>!Οι περισσότεροι την έχουν προσπεράσειχαρακτηρίζοντας τη τουλάχιστον ως μια ατυχής ανάρτηση.
    Ο κ.HERMES βλέποντας την c-l-opy paste να μην φέρνει σημαντικό αριθμό σχολίων,αντιθέτως με κάποια άλλα σχόλια που στάθηκαν αφορμή να τα σχολιάσουν σχεδόν οι περισσότεροι που μπαίνουν στο blog,αποφάσισε να ακολουθήσει την γνωστή συνταγή.
    Άναρωτιέμαι πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που πιστεύουν οτι οι κάτοικοι του Στανού στις εκλογές του 2006 χειραγωγήθηκαν και όχι οτι πολύ απλά ψήφισαν έναν Στανιώτη.
    Η σιωπή μας προς απάντηση σας φαίνεταινα λένε οι επισκέπτες του blog κ.HERMES!!


    ΥΓ.Ελπίζω να έιμαι ο πρώτος και τελευταίος που <> και σχολίασε αυτήν την ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χειραγωγείται είναι η πρώτη λέξη που δεν περάστηκε(άγνωστο γιατί) και <> η δεύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, το προσπεράσαμε το σχόλιο !Όμορφος είναι ο κόσμος, αφού εμείς τον βλέπουμε όμορφο...Αν όμως κριτήριο επιλεξιμότητας, για μας τους προοδευτικούς πολίτες του κόσμου, είναι η καταγωγή, δικαιώνουμε τον γλυκό χοντρούλη Γιώργο Καρατζαφέρη...Γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι το πιπεράτο κουτσομπουλιό για το οποίο προσφερόταν η "γυναίκα της χρονιάς" μας έλκει περισσότερο, από την προσπάθεια ενδοσκόπισης και αυτοκριτικής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και εξήγησα γιατί επανέφερα το σχόλιο θα ήθελα να επισημάνω ότι ήταν ένα σοβαρό σχόλιο που δυστυχώς χάθηκε μέσα στις «αψιμαχίες» της ανάρτησης που αναφέρεσαι.
    Για τη μεταφορά των σχολίων κάποιος άλλος μας κατηγόρησε για λογοκρισία. Το ότι δεν το σχολίασε όμως κανείς δε σημαίνει ότι ήταν μια «ατυχής ανάρτηση». Βλέπεις η αυτοκριτική έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη.
    Δεν υπάρχουν γνωστές συνταγές (δεν καταλαβαίνω τι εννοείς;) υπάρχουν όμως πολιτικές θέσεις, προτάσεις και προτιμήσεις για τις οποίες αναφέρεται και ο φίλος μας σχολιαστής.
    Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν απαντάς σ’ αυτόν και απαντάς σε μένα.
    Αντί λοιπόν να γίνεσαι ερειστικός με υπονοούμενα για γνωστές συνταγές και να θεωρείς ότι η άποψή σου αντιπροσωπεύει όλους τους κατοίκους θα μπορούσες απλά να γράψεις μόνο τον προβληματισμό σου «Αναρωτιέμαι πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του Στανού στις εκλογές του 2006 χειραγωγήθηκαν και όχι ότι πολύ απλά ψήφισαν έναν Στανιώτη».

    Επειδή είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς να τοποθετηθώ σ΄ αυτό το σχόλιο, σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία. Το πολύ απλά ψηφίζω ένα Στανιώτη, το πολύ απλά ψηφίζω τον αδερφό μου, το φίλο, το συγγενή κλπ. για μένα δεν είναι απάντηση. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει. Αν δεν ελευθερωθούμε από τέτοιου είδους κατεστημένα δε θα δούμε ποτέ τους καλύτερους εκπροσώπους μας. Αυτά που γράφω δεν έχουν να κάνουν προσωπικά με το Γιώργο. Μήπως είναι ψέμα ότι για να εκλεγεί σήμερα κάποιος πρέπει να έχει μεγάλο συγγενολόι; Ή μήπως τα κόμματα δε χειραγωγούν το λαό; Με όλα αυτά δε νομίζεις ότι χάνει το νόημά της η δημοκρατία;
    Δώσαμε το δικαίωμα να μας θεωρούν τοπικιστές, να το επαναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος πολλές φορές και να δικαιώνονται γι’ αυτά που τους κατηγορούσαμε.
    Φίλε μου δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα! Απλά αυτούς τους προβληματισμούς ήθελε να θέσει η ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν συντάκτης του επίμαχου σχολίου, οφείλω να σας συγχαρώ. Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσος, αλλά υπκλίνομαι απέναντι στη δημοκρατική σας συνείδηση και τις αντίστοιχες ευαισθησίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΒΥΣΣΟΣ?
    ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην πληκτρολογείται λέξεις μεταξύ των χαρακτήρων "<" και ">" γιατί θεωρούνται html tags (μορφοποίηση σελίδων) και "απορρίπτονται" από το google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διακρινω μια ταση εκ μερους μας να προωθησουμε αποψεις ετσι απλα για να δειξουμε ποιος θα μπορεσει να υπερησχησει εναντι του αλλου.γιατι κυριοι τα βαζετε με το herme.ο συγκεκριμενος είναι αξιος πολλων συγχαριτηριων γιατι τοσα χρονια κανεις μας δεν τολμησε με τις πολλες οι και λιγες γνωσεις του να προβαλει προβληματα ,θεματα που απασχολουν και θα πρεπε να απασχολουν το Στανο, εκδηλωσεις και οτι αλλο εμπεριεχει το συγκεκριμένο blog .οσον αφορα ολα αυτα το κορακιστικα ,γιατι ετσι τα βλεπω, που αναφερονται παραπανω ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα και με λογικη συνεχεια.οποιος πιστευει οτι στο συγκεκριμενο blog ακολουθουντε συγκεκριμενες συνταγες και δεν εννοω μαγειρικης ας δημιουργησει ενα blog και να το πλασει ετσι οπως αυτος πιστευει πως πρεπει να εχει μια τελεια αναρτηση. κατω τα χερια απο τον herme γιατι τους ειδαμε και ολους αυτους που φευγουν απο το Στανο για σπουδες και επιστρεφουν μονο τις γιορτες για κοσμοθεωριες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απορώ που βλέπεις προσπάθεια να εκπροσωπήσω το χωριό!Ξαναδάβασε σε πόσα σχόλια μιλάς στον πλυθηντικό...
    Σχολίασα την ανάρτηση χωρίς να χαΐδέψω αυτιά όπως αναφέρεις σε κάποιο σχόλιο σου.Δεν γίνεται να ζητάς να ξεφεύγεις απο κριτικές, εσύ που επέλεξες να δημοσιογραφείς(αναφέρομαι στο σχόλιο γιατί εμένα και όχι αυτόν).Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου,απλώς εσύ είσαι ο bloger και όχι απλώς κάποιος άγνωστος.
    Δεν μίλησα για την εκλογή τοπικού και δημοτικού συμβουλίου,που συμφωνώ εν μέρη ότι μεγάλο ρόλο στην εκλογή τους διαμορφώνει το σοΐ τους.
    Η ανάρτηση είναι σαφές ότι αφήνει αιχμές για τον Γιώργο για πιέσεις,χειραγώγηση κτλ (κάτι που με βρίσκεινα διαφωνώ).Σαφώς και τα κόμματα μας χειραγωγούν όλους μας αλλά μήπως όποιος έχειτην ικανότητα να χειραγωγείένα όλοκληρο χωριό δεν είναι ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων του;
    Όσο για αυτό που λές για τον δήμαρχο μόνο γέλιο προκαλεί.Στήνουν μνημεία,καλλωπισμος κτλ τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε δρόμους,νερό και άλλα πράγματα βασικής υποδομής.
    Σκίζονται να βάλουν τους δικούς τους υποψήφιους σε βουλή,Νομαρχία και Δήμο και σύ υιοθετείς τα λεγόμενα τους που θέλουν εμάς τοπικιστές;Εμείς είμαστε οι τοπικιστές κ.hermes;
    Ποτέ δεν είπα οτι πολύ απλά ψηφίζω τον αδερφό μου,φίλο,συγγενή!Συ το γράφεις!
    Ο Στανός ψήφισε ένα μορφωμένο και άξιο παιδί του κ hermes,που τελικά είχε το θάρρος να διεκδικήσει και να κοντραριστείκαι στο τέλος να χάσει για λίγους ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε των 03.17 μ..μ.
    1)Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιώ τον πληθυντικό σε πολλά σχόλια γιατί θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο για αυτά που συμβαίνουν.
    2)Όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούμε να απολογούμαστε (ο πληθυντικός αφορά τους δημιουργούς και συνεργάτες του blog) για τα σχόλια άλλων.
    3)Γράφεις:.. Αναρωτιέμαι πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του Στανού στις εκλογές του 2006 χειραγωγήθηκαν και όχι ότι πολύ απλά ψήφισαν έναν Στανιώτη. Και σήμερα γράφεις:… μήπως όποιος έχει την ικανότητα να χειραγωγεί ένα ολόκληρο χωριό δεν είναι ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων του; Μήπως εδώ φάσκεις και αντιφάσκεις; Αυτό τελικά τιμά κανέναν (χειραγωγούντα ή χειραγωγημένο);
    4) Για το Δήμαρχο λέμε το ίδιο πράγμα, μάλλον δε θα διάβασες καλά το σχόλιο. Για να γίνω όμως πιο κατανοητός ξέρεις τι απάντηση πήραμε δια στόματος Δημάρχου όταν τους κατηγορήσαμε για τοπικισμό; Εσείς δεν πρέπει να μιλάτε! Το αποδείξατε περίτρανα στις εκλογές! Δημιουργήθηκε ένα άλλοθι; Έτσι κι αλλιώς όμως ο τοπικισμός απ’ όπου κι αν προέρχεται μόνο καλό δεν κάνει. Και δυστυχώς εν όψει Καποδίστρια 2 θα δούμε (ήδη άρχισαν) και χειρότερα.
    5)Το πολύ απλά ψηφίζω τον αδερφό μου, φίλο, συγγενή τα έγραψα γιατί τα συνδέει ίδια λογική με το πολύ απλά ψηφίζω ένα Στανιώτη και είναι και πιο δεσμευτικά.
    6) Αν και το σχόλιό μου δεν θέλει να θίξει πρόσωπα αλλά νοοτροπίες, συμφωνώ ότι ο Γιώργος είναι μορφωμένος και πολύ καλό παιδί. Αν είναι και άξιο παιδί της πολιτικής θα το κρίνει ο κόσμος και ο χρόνος.
    …Τελικά μη φανταστείς ότι διαφωνούμε και πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε γιατι αποχωρησε η δημοτικη συμβουλος απο το συνδιασμο κακκα και προσχωρησε στο συνδιασμο του δημαρχου και γιατι παρετηθηκαν οι δημοτικοι συμβουλοι παλαιοχωριου?
    ετσι για την ιστορια δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από ποιον συνδυασμό αποχώρησε? Γιατί υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο συνδυασμός του Κάκα? Όσο για το δεύτερο ερώτημα, παραιτήθηκαν για τον ίδιο λόγο που δεν παραιτήθηκαν σύμβουλοι από άλλα χωριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα τελευταία τρία χρόνια,στο Στανό 1.Ασφαλτοστρώθηκαν δυο δρόμοι (έμπροσθεν οικίας Σαμαρα Αναστασίου του Στεφάνου και αυτός που οδηγεί στην οικία Γεωργούλα Κωνσταντίνου).2.Τσιμεντοστρώθηκε και κατασκευάστηκε υποδομη ομβρίων υδάτων, μαζί και τοιχειο αντιστήριξης, ο δρόμος στην περιοχή ΓΕΦΥΡΑ. 3. Δημοπρατήθηκαν καιξεκινούν την άνοιξη, έργα ύδρευσης αποχέτευσης και οδοποιίας, ύψους 140.000 ευρώ. 4.Κατασκευάστηκε χλοοτάπητας στογήπεδο. 5. Εξασφαλίστηκε ποσό 230.000 ευρώ για το νέο γήπεδο (βέβαια τα χρήματα δεν επαρκούν, αλλά είναι ένα βήμα). 6.Κατασκευάστηκε, έστω και με χορηγία, νέα σύγρονη παιδική χαρά. 7.Εγκρίθηκε, τελικά , απότην περιφέρεια (τεράστια και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία), η πραγματοποίηση της νέας γεώτρησης, που θα πραγματοποιηθεί πριν την άνοιξη. 8. Παρά την παύση χρηματοδότησης, εξασφαλίστηκε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, ενέργεια που κοστιζει στο Δήμο, περίπου 65.000 ευρώ, ετησίως. 9. Πραγματοποιήθηκε το τεράστιας σημασίας, για το Στανό έργο, της αποκατάστασης του σκουπιδότοπου (θυμηθείτε την προπερσινή πυρκαγιά. 10. Καλυφθήκαμε νομικά, οικονομικά καιμετακινηθήκαμε, όπου χρειάστηκε, δωρεάν, με ενέργειες του Δήμου, στον μεγάλο αγώνα κατά του εργοστασίου Βαφειάδη κλπ. Σαφώς υπάρχουν ανάγκες ή σημαντικές υστερήσεις,οφειλόμενες ίσως σε χρόνιες αδυναμίες και ανικανότητες, όμως αυτά που ανέφερα έγιναν. Δεν σας κρύβω ότι πηγή των πληροφοριών μου, ύπήρξε ο ίδιος ο Δήμαρχος και εγώ, απώς τις διασταύρωσα.Ας δούμε λοιπόντα πράγματα ήρεμα και καθαρά και ας μην είμαστε άδικοι απέναντι σε έναν άνθρωπο που, στο κάτω κάτω τον εμπιστεύτηκε μόις το 9 τοις εκατό από μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ασφαλτοστρωθηκαν δύο δρομοιιιιι ;μπρααααβο.αξιοι
    το δημοπρατηθηκαν εως το κατασκευαστηκαν εχει μεγαλη αναμονη.ξερεις ποσα εργα δημοπρατουντε και επειδη δεν υπάρχουν χρηματα μενουν στο αρχειο.το νεο γηπεδο...της αρτας το γεφυρη.ας περιμενουμε την επόμενη ολυμπιαδα...συχγρονη παιδικη χαρα ..ποσο καιρο εχεις να περασεις απέξω που τιποτα δεν θυμιζει παιδικη χαρα παρα μια εξαθλιωμενη ντενεκεδουπολη....ουτε ενα μήνα δεν κρατησαν τα παιχνιδια τοσο συγχρονα .λειτουργια παιδικου..α ναι για ρωτα τις μητερες που δεν επιδοτουντε....για να μην μπαινω σε λεπτομερειες που δεν γνωριζω αμμεσα. ο αγωνας για το εργοστασιο βαφειαδη εγεινε χαρις των παιδιων που βοηθησαν συγκεντρωνοντας χρηματα απο τους ιδιους τους κατοικους αν κι απότι γνωριζω συνεβαλε και ο δημος σε καποια οικονομικη βοηθεια πληρωμη δικηγορου και λεοφωρειο για αθηνα εφοσον η οικομικη ενισχυση ηταν ψηφισμενη επι δημαρχιας κατσιαμουρη. αποκατασταση σκουπιδοτοπου ..με την δυσοσμια στην περιοχη της ποταμιας που δεν μπορεις να περασεις απο την βρωμα τι κανει ο δημος αλλα μηπως κατεβαινει κανεις προς το στανο για να παρει μυρωδια. το οτι τον εμπιστευθηκε μονο το 9% δεν φταιει ο ιδιος ουτε ομως και οι κατοικοι.ετυχε επειδη πρωτη φορα ενα παιδι οπως ο γιωργος σηκωσε το αναστημα του απέναντι στο ρατσισμο της αρναιας προς τις κοινοτητες.δεν λεω και ο δημαρχος τι να κανει με το χρεος του δημου αλλα δεν θα σκυψουμε και το κεφαλι για το 9% ή 7%.τα εργα πρεπει να ολοκληρωνοντε και οχι απλα να συζητιουντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα έργα που έγιναν στην Αρναία στα είπε;μάλλον όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απέκτησα και σύμμαχο που πιστεύει οτι δεν χειραγωγηθηκαμε,καταπιεστήκαμε;Μπράβοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ανώνυμε άντε γράψε σε κανένα blog της Αρναίας σου και άσε μας εμάς!Γιτί Στανιώτης δεν είσαι....μη χτυπιέσαι άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραία. Όποιος εκφράζει διαφορετική φωνή, δεν είναι Στανιώτης. Τώρα βάλαμε το ρατσισμό και μέσα στο χωριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φίλε μου,όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, όμως όντως αμφιβάλω για την καταγωγή σου,γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις ούτε που είναι η γέφυρα.Αυτή την αίσθηση δίνει το χαρτάκι με τα μεγάλα έργα του Στανού, που πήρες απο Δήμο και στη συνέχεια αντέγραψες έγραψες εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. νομίζω πως θα επρεπε να αναφέρω τουλαχιστον σε καποια θέματα που βοήθησε σημαντικά ο δήμαρχος.
    1 στο θέμα του παιδικου. η αρχική τους πορεια ηταν να σταματήσει να λειτουργεί ο παιδικος λόγω του ότι σταμάτησε η ευρωπαική ενωσή τα κονδύλια της και ο δήμος αδυνατούσε να πληρώσει το πόσο τον 90.000 ευρώ. ευτηχώς η εργατική εστία επιδοτεί και τις ανεργες μητέρες και ετσι από την εργατική εστία ο δήμος παιρνει αυτή τη στιγμή περίπου 45.000ευρώ ετήσιως και το υπόλοιπα εξοδά τα καλύπτει ο δήμος.οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι περίπου ενα χρόνο και συμφωνήθηκε δανειο για κάλυψη αναγκών και οι εργαζόμενοι πλέον πληρώθηκάν
    2 στο θέμα χυτηρίου μολύβδου οντώς ο δήμος καλύπτει εξοδα δικηγορου και μετακίνησης πολλές φορές μετα από απόφαση δημαρχίας κατσιαμούρη θα ήταν όμως ανέντιμο να μην αναφέρθω στην καλή θέληση του δημάρχου.
    3 και κάτι που κανείς δεν γνωρίζει ... αν ο δήμαρχος δεν εκανε σημαντικά τηλέφωνα στην εταιρεία vodafon σχετικά με την εγκατάσταση της κεραίας πάνω στο βουνό η κεραία παρόλους τους αγώνες θα τοποθετουνταν εκεί οπου στην αρχή ήταν να τοποθετηθει. ηρθε συνεργείο της vodafon μετά από εντολή δημάρχου για να δουν για καινουριά θέση που θα ικανοποιούσε τους κατοικούς. αυτά είναι καποιά θέματα που λογω του ότι τα είδα από κοντά θα ήταν ανέντιμό να μην αναφέρω. δεν λέω σε καποιά θέματα είναι κάπως απών αλλα στα συκγκριμένα ,ειλικρινα παιδιά βοήθησε αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως θυμίζει προεκλογικό φυλλάδιο η λίστα των έργων που απαριθμήθηκαν λίγο πιο πάνω;
    Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα ήρεμα και καθαρά, όπως αναφέρει ο ανώνυμος στο σχόλιό του, χωρίς όμως να υποτιμήσουμε και τη νοημοσύνη μας.
    Διαφορετικά εκτιμούνται τα έργα υποδομής από τα έργα εκτάκτου ανάγκης.
    Παράδειγμα 1: Αν η γεώτρηση (που ΘΑ γίνει ενώ έπρεπε ήδη να έχει γίνει) γινόταν σαν έργο υποδομής και όχι εξαιτίας του κινδύνου να μείνει το χωριό μας ανά πάσα στιγμή από νερό, δε θα είχε διαφορετική αξία;
    Παράδειγμα 2: Αν «το τεράστιας σημασίας, για το Στανό έργο, της αποκατάστασης του σκουπιδότοπου ???» δε γινόταν κάτω από την πίεση της ΕΕ να κλείσουν οι σκουπιδότοποι και την απειλή προστίμου επειδή έληγε το χρονοδιάγραμμα, αλλά γινόταν από σεβασμό στο περιβάλλον, δε θα είχε διαφορετική αξία; Όσο για την «αποκατάσταση» η λέξη που ταιριάζει καλύτερα μάλλον είναι το μπάζωμα.
    Αυτά τα δύο έργα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να γίνουν.
    Η παιδική χαρά, παρ’ όλο που έγινε με χορηγία και ενέργειες άλλου, μπήκε για να μεγαλώσει η λίστα των έργων; Ποιος ήταν ο χορηγός; Μήπως η Ελληνικός χρυσός; Αν ναι, ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία αν αποδέχεται τη χορηγία αυτή;
    Στο θέμα του χυτηρίου όντως ο Δήμαρχος έδειξε πολύ καλή διάθεση. Ο Δήμος όμως κάλυψε μέρος των εξόδων. Τα περισσότερα έξοδα καλύφθηκαν από τους κατοίκους. Υπήρχε διάθεση να μας καλύψει και νομικά αλλά αυτό δεν επιτρεπόταν νομίζω από τον Κώδικα λειτουργίας Δήμων και κοινοτήτων.
    Τέλος δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα έργα ανάλογα με το ποσοστό που πήρε ο Δήμαρχος στις εκλογές!
    Επειδή είδα ότι αναγνώστες του blog είναι και ο Κάκκας Γιώργος και η Άννα Χασιώτη θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν καλύτερα για τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Ερμή, το κυρίκιο και τα σανδάλια, δεν δίνουν , μόνο , γρήγορη κίνηση, αλλά και γρήγορη σκέψη.Πολύ λογικά τα επιχειρήματά σου, αλλά, σχετικά, άδικα. Υπάρχει, σήμερα, αυτονόητο? Υπάρχει δεδομένο? Με το δικό σου σκεπτικό, κανείς πολιτικός ή αυτοδιοικητικός, δεν θα επαίρονταν για τίποτα, γιατί θα έκανε αυτονοήτως το καθήκον του. Μας λείπει, όμως, η τήρηση των αυτονόητων αληθειών, όπως μας λείπει(και δε μιλώ για σένα, αλλά για κάποιους αναγνώστες σου) και η απόλυτη γνώση του Στανιώτικου γίγνεσθαι. Την πρόοδο στο χωριό δε θα τη φέρει η τάση που, μεταξύ τσίπουρου και κρασιού, στα καφενεία, "πουλάει" Στανιωτοπατριωτισμό, αλλά η νέα ( και λίγο παλαιότερη) γενιά που ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ...Η γενιά που ντρέπεται και αηδιάζει με τις ουρές στα μακαρόνια, με το αλληλοκάρφωμα, με τον μηδενισμό αγώνων και ενεργειών, με τη λαμογιά και εν τέλει, με την απόλυτη απαξίωση του χωριού, εκ των έσω...(ψάχνουμε για εχθρούς όταν, άκουσον άκουσον, μέχρι και οι εκλογές στο σύλλογο γονέων, απασχόλησαν τον εισαγγελέα Χαλκιδικής? Ψάχνουμε για εχθρούς όταν οι νεόπλουτοι και νεοαγράμματοι του χωριού μας,επισκέπτονται το γραφείοΑ/Θμιας Εκπαίδευσης, στην Αρναία και ζητούν, ξανά άκουσον, άκουσον, την απομάκρυνση δασκάλων μας, από το Σχολείο, γιατί είτε δε τους γουστάρουν, είτε γιατί "μολύνουν", ιδεολογικά ,τα νιάτα μας? Αν τέτοιος Στανός μας εκφράζει, άν τέτοιο Στανό θέλουμε, θεωρείστε με, παρακαλώ, Αρνιώτη...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν και δεν μου αρεσει η κουβεντα μεταξυ ανωνυμων θα πω καποια λιγα.

    ειναι αστειο καποια δεδομενα πραγματα εν ετη 2010 εστω και στην Ελλαδα να θεωρουντε εργο του δημαρχου του νομαρχη και δεν ξερω εγω του οποιοδηποτε καρεκλοκενταυρου.
    ακου εκει παιδικος σταθμος λεει εργο.ποσα θελετε να μας τρελλανετε?
    Ασφαλτοστρώθηκαν δυο δρόμοι που συνολο να ειναι 200 μετρα.πλακα κανουμε?
    εμενα κυριε ανωνυμε που επεσα σε λακουβα στον κεντρικο και επαθα ζημια 70 ευρω ποιος θα με αποζημιωσει?ο δημος?χαχαχα ας γελασω.
    ακουσατε ακουσατε λεει ο κυριος: Δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν την άνοιξη, έργα ύδρευσης αποχέτευσης και οδοποιίας
    ποια ειναι αυτα τα εργα θα μας πειτε?τι γενικο και αοριστο ειναι αυτο?κλασικος ξυλινος λογος πολιτικου μου θυμισε αυτο.
    τελος παντων θα μπορουσα να πω κι αλλα, αλλα δεν εχω διαθεση.

    ο καποδιστριας 2 ερχετε!ετσι ετσι βεντουζα βεντουζα!εκλεισε η κανουλα κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η κουβέντα μεταξύ ανωνύμων (όταν δεν υπάρχουν ύβρεις και συκοφαντίες), έχει το εξής θετικό. Μαθαίνουμε να ακούμε, να αξιολογούμε, να εγκρίνουμε ή να απορίπτουμε , κάτι, με βάση το περιεχόμενό του, και όχι με βάση ποιος το λέει...Ρε παιδιά, εδώ και μια βδομάδα, λέω τα αυτονόητα. Ούτε σε αυτά δε μπορούμε να συνενοηθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ερμή, ξέχασες τον Χρόνη. Ρωτήστε κι αυτόν...Απλώς, θυμίστε του που βρίσκεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες και συνδημότες, υπεύθυνοι του "σομπορο". Πρώτα απ'όλα, θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, που αφορά τη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού blog, που μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο Στανό. Κατά δεύτερον, και σημαντικότερο, μετά την ανάρτηση σχολίων, είτε θετικών, είτε αρνητικών, που αφορούν το Δήμο, αλλά και το πρόσωπό μου ( και στην προσπάθεια να αντικρούσω άδικη κριτική, αλλά και να αποφύγω αυτόκλητους υπερασπιστές μου...), θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή σας, για απάντηση , τυχόν, ερωτημάτων και την παροχή , τυχόν διευκρινήσεων, για θέματα που αφορούν το Στανό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ ότι αυτή η μορφή επαφής, διαλόγου και διαβούλευσης, μόνο θετικά μπορεί να μας προσφέρει και μόνο ως εμπέδωση της Τοπικής( έστω διαδικτυακής) Δημοκρατίας,μπορεί να εκλειφθεί.

    Με εκτίμηση
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τώρα αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. και που ξερουμε οτι ειναι οντως ο δημαρχος?

    πρεπει να ελεγχθει μην γραφει καποιος αλλος χωρις να γνωριζει ο δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλώς ήρθες κ. Δήμαρχε στην παρέα μας!Σε τιμάει αυτή η κίνηση να σχολιάσεις και να απαντήσεις σε ερωτήσεις μας.
    Είμαι ο πρώτος που σχολίασε αυτή την ανάρτηση γιατί πίστευω ακράδαντα οτι ουδείς στο χωριό μας πιέστηκε ή χειραγωγήθηκε στις εκλογές.Θα ήθελα την τοποθέτηση σου.
    Επίσης ενήμέρωση για το θέμα του γηπέδου.Ακούστηκε οτι απο την αρχή τίποτα δεν σχεδιάστηκε σωστά,επιλέχθηκε βραχώδης τοποθεσία με αποτέλεσμα να γίνεται σπατάλη χρημάτων για χωματουργικές εργασίες και οτιο Δήμος έχει πάρει τα λεφτά για να τελειώσει αλλά τα χρησημοποίησε για να καλύψει άλλες ανάγκες του.Αν ήταν έργο της Αρναίας υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσει τόσα χρόνια;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάνω λοιπόν την αρχή, δίνοντας απαντήσεις και εξηγήσεις, όπως , χθες , δεσμεύτηκα. Κατ'αρχήν θα θελα να σχολιάσω την εύστοχη ανάρτηση του blog που αφορά τους μεγάλους μεταλλικούς κάδους, που τοποθετήθηκαν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Στο ζήτημα των απορριμάτων η πολιτική μας είναι ολοκληρωμένη και γενικευμένη. Ξεκίνησε με την αποκατάσταση (επιχωμάτωση, αν θέλετε, αλλά μόνο αυτή η διαδικασία θεωρήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως επιλέξιμη δαπάνη), των τεσσάρων ΧΑΔΑ και τη συγκέντρωση των απορριμάτων στον ΧΑΔΑ Αρναίας. Ως δεύτερο βήμα, τοποθετήθηκαν οι κάδοι συλλογής αδρανών υλικών(και όχι απορριμάτων), που σταδιακά θα πάψουν να εναποτίθενται στον ΧΑΔΑ Αρναίας, αλλά θα μεταφέρονται σε χώρο του Δήμου, όπου θα λειτουργεί σπαστήρας παραγωγής υλικού επίστρωσης αγροτικών δρόμων(ήδη ζητήθηκε προσφορά από το εργολάβο).Το τρίτο βήμα, που , πιλοτικά ξεκίνησε,είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης, που θα γενικευτεί εντός του 2010.Ήδη στέλνουμε στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Ιερισσού περίπου 2 τόνους εβδομαδιαίως. Ο στόχος μας είναι, όταν λειτουργήσει ΧΥΤΑ, στην περιοχή μας, να δέχεται μόνο τα υπολείματα των απορριμάτων μας (κυρίως τα οργανικά), δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις Ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει όμως να τονιστεί πως στη διαδικασία αυτή, επιβάλλεται να είμαστε, Δήμος και Δημότες, συνεταίροι και συνεργάτες. Άρα χρειάζεται προσπάθεια , ώστε να συμορφωθούμε όλοι με τις επιτεγές των καιρών που διανύουμε, ώστε να μν παρατηρούνται φαινόμενα σαν αυτά που στιλητεύετε στην ανάρτησή σας.
    Σε ότι αφορά τις Δημοτικές Εκλογές του 2006, αν και ελάχιστη σημασία έχει το τι πιστεύω, ειδικά σήμερα, μετά απο τρία και πλέον χρόνια, νομίζω ως η αλήθεια, όπως σχεδόν πάντα, βρίσκεται κάπου ανάμεσα. Σίγουρα η στάση του Γιώργου Κάκα, υπήρξε δημοκρατική και ευπρεπής,όπως άλλωστε και της πλειοψηφίας των Στανιωτών, που στο πρόσωπό του είδαν τον μορφωμένο ναι νέο συμπατριώτη τους.Είναι βέβαια σίγουρο και διαπιστωμένο, πως μια ελάχιστη μειοψηφία, αντιμετώπισε το γεγονός με μια σκληρά τοπικιστική διάθεση και, ίσως, με μια δόση ποδοσφαιρικών όρων γειτονικού ντέρμπυ. Αυτή λοιπόν η μειοψηφία, χωρίς την άδεια , του αρχηγού του συνδυασμού, ασφαλώς και έκανε απόπειρα χειραγώγησης, δια μέσου της διαμόρφωσης ενός συγκεκριμμένου κλίματος.
    Στο ζήτημα του νέου γηπέδου, υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις, από την πρώτη στιγμή (2003). Επιλέχθηκε περιοχή που σε συνδυασμό με τα λίγα χρήματα που προέβλεπε η μελέτη κατασκευής (μόλις 230.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο της Βαρβάρας, που ήταν ήδη γήπεδο 400.000 ευρώ), κατέστησε το έργο προβληματικό. Σα να μην έφτανε αυτό, το έργο απεντάχθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης που έληξε το 2005. Χρειάστηκε μεγάλη προσάθεια ώστε ο Δήμος να εξασφαλίσει το ποσό αυτό, το 2008, δια μέσου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το μέγα πρόβλημα είναι πως στην παρούσα φάση, κανείς δεν μπορεί να σου δώσει ούτε ένα ευρώ, πάνω από την αρχική μελέτη.Η μοναδική ελπίδα μας είναι το επόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα ξεκινήσει το 2001. Κρίνω σκόπιμο, να καταλάβουν οι Στανιώτες πως για μια μελετητική αστοχία, για την οποία ουδεμία ευθύνη έχουμε ως Δημοτική Αρχή, κινδύνευσε να ταλαιπωρείται η ΘΥΕΛΛΑ, για χρόνια (όπως συνέβη στη Βαρβάρα), γεγονός που αποφύγαμε με την τοποθέτηση χόρτου στο παλαιό γήπεδο. Μάλιστα, την άνοιξη, με τη χρηματοδότηση της ΝΑΧ, θα τοποθετηθούν και κερκίδες. Τέλος, όχι μόνο δεν διατέθηκε κάποιο ποσό της χρηματοδότησης του γηπέδου για άλλους λόγους( άλλωστε ο Δήμος δεν παίρνει προκαταβολικά χρήματα, παρά μόνο μετά την αποστολή εγκεκριμμένων λογαριασμών του εργολάβου), αλλά έγινε και συμπληρωματική ανάθεση από τη Δημοτική Επιχείρηση, επί Δημαρχίας Κατσιαμούρη, γεγονός που μπορεί να εμπεριείχε αγαθές προθέσεις, ταυτόχρονα όμως μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα, μια που θεωρήθηκε από την Πολιτεία ως κατάτμηση έργου.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Λάζαρος Λαζάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εννοείται πως ο λεγόμενος δαίμων, εμφάνισε ως 2001 το 2011...
    Λ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μας λειπει ομως η τηρηση αυτονοητων αληθειων και η απόλυτη γνωση του στανιωτικου γιγνεσθαι...τι θες να πεις ανωνυμε 9.40 που πιστευω πως εισαι ο λαζαρου .δεν βαρεθηκες να κατηγορεις τους στανιωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χωριό μου είναι και δικαιούμαι να το κρίνω. Τον Δήμαρχο μπορείτε να τον κρίνετε από αυτά που λέει, επώνυμα.Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους. Αν θεωρείς τον εαυτό σου Σερλοκ Χολμς, καλό είναι να μετακομίσεις. Αδικείσαι στο χωριό μας ! Άντε εξυπνάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θετικό βήμα η συμμετοχή του Δημάρχου στο διάλογο.Καλό είναι να του θέσουμε και άλλα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πρωτον για το σχολιο της παραιτησης μου απο το συνδυασμο του Γιωργου Κακκα, δεν ειναι παραιτηση, ειναι ανεξαρτοποιηση. Η προσχωρηση σε αλλο συνδυασμο δεν υφισταται να γινει και αυτο το λεω για σενα αγαπητη, και λεω αγαπητη με ητα γιατί γυναικα εισαι!!!!

    Δευτερον οσον αφορα το σχολιο του ανωνυμου για το οτι πρεπει να μπουν στην τοπικη αυτοδιοικηση ικανα και μορφωμενα ατομα του το ευχομαι μεσα από την καρδια μου την επομενη φορα να βγει δημοτικος συμβουλος

    Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υ.Γ.: Όσον αφορά τους λόγους για τους όποιους είχε γίνει η ανεξαρτοποίηση μου, είχαν κατατεθεί γραπτώς στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητή Άννα, σεβόμαστε τις αποφάσεις σου. Άλλωστε σε ψηφίσαμε και, πιθανόν, αν θα είσαι ξανά υποψήφια να σε ξαναψηφίσουμε. Γιατί όμως αναποδιάζεις με την κριτική; Να είσαι πιο γενναία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα blogs. Στην Ιερισσό συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Ποια είναι η θέση του Στανού για τις συνενώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχαριστώ για την απάντηση κ.Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. φίλε-η,υπάρχει κάποιο blog για την Ιερισσό που μπορούμε να επισκεφθούμε;δώσε μας το link σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ερμή , διάβασα την καταχώρηση του Δημάρχου, και περίμενα δικό σου σχόλιο.Σε αυτά που είπε ψιλοσυμφώνησα. Υπάρχουν όμως κι άλλα που περίμενα να ρωτήσετε.Δε το κάνατε. Θα ρωτήσω εγώ.Τι γίνεται με το περιβάλλον, τι θα γίνει με τις σκουριές; Ο Δήμος, ο δικός μας, τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμε των 10:12, αν πληκτρολογήσεις στο google Ιερισσός blog θα στο βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλοι Στανιώτες,επισκεφθήτε το Ιερισσός blogspot για να βρείτε απαντήσεις για το ποιός είναι τοπικιστής,ποιός χειραγωγεί και ποιός φοβάταιγια τα κεκτημένα του!Απλώς καμαρώστε έπαρση και αλλαζονεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. το επισκέφτηκα και κατάλαβα ότι γίνεται μια μάχη Ιερισσού και Αρναίας. Εσύ ποιους εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. όταν έγραφα στον hermes για τις συνταγές που φέρνουν σχόλια με έλεγε ερειστικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. τους Αρνιώτες.Απ ότι φαίνεται ο Λαζάρου κατεβαίνεικαι επιδιώκει την ψήφο σας απαντώντας σε ερωτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Xαιρομαι που μπηκε στη συζητηση και η αννα χασιωτη.Αλλα θα ηθελα να της κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την τριετη θητεια της στο δημο.Μεχρι τωρα δεν σε ειδαμε πουθενα.Οσα μας απασχολησαν το τελευταιο διαστημα δεν ησουν ποτε εκει.Ο προεδρος κατι εκανε,ενηργησε και συμπαρασταθηκε.Θα αναφερω το καλοκαιρι του2008 οταν δεν ειχαμε νερο ηταν ο μοναδικος που προβληματηστηκε.Εσυ,ο Κακκας και ο Χρονης ειστε απων απο παντου.Μην ταραζεσαι με τα σχολια γιατι ειναι η αληθεια και η αληθεια πολλες φορες ποναει.Πηρε εσενα η μπαλα πρωτη αλλα ερχεται και για τους επομενους,τη στιγμη που ειστε αρχοντες της τοπικης μας κοινωνιας θα δεχτεις και την κριτικη.Πολλοι ηθελαν να σου το πουν απλα μεσα απο την ανωνυμια εκφραζεσαι καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ναι αλλά ο Ερμής δεν είναι μόνος. Και κάποιος άλλος παίζει, πονηρά , μαζί του ή χωρίς αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Είδα 10 φορές τον Λαζάρου να πίνει με τον Κάκα ούζα. Δεν ξέρω τι λέει αυτό, αλλά εγώ σαν φιλαράκια τους είδα. Μπορεί από τη μια μεριά να ναι καλό και να δείχνει πολιτισμό, αλλά εμένα μου φάνηκε κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμε των 10:43 και μάλλον των 11;08, μεγάλο κόλλλημα έχεις. Τι θέλεις, να μας απαντάνε ή να μας γρ΄φουν στα @@ρια τους? Και γω μπορεί να τον μαυρίσω τον π..., αλλά δε με χαλάει και να τον ακούσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ μου μόνος παίζω μπάλα,έπρεπε να το χεις καταλάβει ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και τι να κάνει η Άννα ρε παιδιά? Εβαλε τον άντρα της και παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ, στο Δήμο, έκταση για τη γεώτρηση. Τι άλλο να κανε, να έσκαβε η ίδια? Γιατί έχετε στο απυρόβλητο το Καπελούδ και το Χριστάρα,το Γιώργο που ήταν 4 χρόνια σύμβουλος στο Ζωγράφο, που δεν έκαναν τίποτα για το πρόβλημα? Ωραία μαγκιά, μας φταίει ένας Αρνιώτης και η Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παρακαλώ πολύ να μην εμφανιζονται ολόι ως αγνωστοι....να ξερουμε τι γινεται!βαζεται τουλαχιστον "ψευδωνυμο"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σε περίπτωση που γνωρίζετε πως προσθέτουμε ψευδώνυμο, επιλέξτε από την «υποβολή σχολίου ως:» Όνομα/Δεύθυνση URL. Συμπληρώστε μόνο το όνομα και επιλέξτε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. εδώ είναι μαρία μου, που λεμε της....ανωνυμίας το κάγκελο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αρναία 23:59, λίγο πριν πάω για ύπνο...
    ΌΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Στανού, συνεργάστηκαν επικοδομητικά με τη Δημοτική Αρχή, προς το συμφέρον του χωριού τους. Φυσικά το ίδιο ισχύει για τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. Το σχόλιο για τη σχέση μου με τον Γιώργο Κάκα, το θεωρώ, τουλάχιστον , ατυχές, μια που μου είναι συμπαθής, ως άνθρωπος, αλλά και οι απόψεις μας ταυτίζονται σε πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο μας. Σε ότι αφορά την συμμετοχή μου σε αυτό τον διάλογο και στη συνάρτησή της με ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές και σε Δήμο που θα προκύψει από τη νέα Διοικητική Μεταρύθμιση, νομίζω πως αν δεν ενδιαφερόμουν προσωπικά για τον Στανό, αλλά και για την ποιότητα του Δημοκρατικού διαλόγου, δε θα αφιέρωνα χρόνο , κόπο, ενέργεια, αλλά και κατάθεση προσωπικών συναισθημάτων, στο , μόλις 5%, του εκλογικού σώματος του νέου Δήμου (αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια...)Άλλωστε, αυτόν τον όρκο έδωσα πριν από 3 χρόνια...
    Τέλος, για το μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Ναι στις επενδύσεις, ναι στις θέσεις εργασίας, ναι στην αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, με τις εξής , όμως, "κοκκινες γραμμές" : καμμιά επιφανειακή εξόρυξη,κανένα εργοστάσιο χρυσού στην περιοχή (η διαδικασία είναι τόσο κερδοφόρα, ωστε να συμφέρει την Εταιρεία να το μεταφέρει, ακόμα και στην Αλάσκα...) και κυρίως έργα συλλογής, από την Εταιρεία, του νερού της περιοχής, υψηλής χωρητικότητας, αλλά και ποιότητας νερού. Χωρίς τα παραπάνω (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΥΑΝΙΟΥ), για μας δεν υφίσταται επένδυση...
    Λαζάρου Λάζαρος
    Δήμαρχος Δήμου Αρναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δήμαρχε μην σε πτοούν κάποια άστοχα σχόλια.Οι Στανιώτες είναι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Βρε Δήμαρχε, βρε Δήμαρχε…

    Εκεί που το πας καλά, πετάς μια σπόντα και το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλέσεις…

    Είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος συγχωριανός μας και να μην τον στηρίξουμε;;; Είναι παράλογο;

    Αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσοστό των υποστηρικτών σου είναι 5%.

    Απέφυγε τέτοια σχόλια…

    Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι σε τιμά ιδιαίτερα το ότι παρακολουθείς και συμμετέχεις στο σόμπορο!

    Βρε Στανιώτες, βρε Στανιώτες …

    Επειδή δεν έχω γνώση όλων των προβλημάτων του χωριού μας, και ενδιαφέρομαι να μάθω, οι απαντήσεις του Δημάρχου μας καλύπτουν;;; Δεν βλέπω να γίνεται διάλογος… Τα «χώσαμε» πιο πάνω και όταν εμφανίστηκε ο Λάζαρος εμείς χαθήκαμε…

    Επίσης περιμένω και απαντήσεις των εκπροσώπων μας… Προς το παρόν τηρούν σιγή ιχθύος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. -Τι γίνεται με τον δρόμο που κατασκευάζεται και περνά απο τα νέα σφαγεία του δήμου?
    -Στα δύο σημεία που έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί κάδοι όπως προαναφέρθηκε γίνεται χαμός απο σκουπιδαριό στον γύρω απο τούς κάδους χώρο... Ειδικά μπροστά στο εκκλησάκι του αγίου Χριστοφόρου,.... Ο δήμος μας έχει δημοτικούς υπαλλήλους που ασχολούνται με την καθαριότητα...Θα ήθελα να τους δώ και μιά μέρα να καθαρίζουν τούς χώρους αυτούς... Θα ήθελα να τούς δώ και μιά μέρα και στο Δ.Δ.ΣΤΑΝΟΥ, είναι κακό?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δυστυχώς όμως, Δήμαρχε, το επενδυτικό σχέδιο κάνει αναφορά μόνο για επιφανειακή εξόρυξη. Αφού λοιπόν είστε αντίθετος μ΄ αυτό τον τρόπο εξόρυξης γιατί δώσατε το ΟΚ για τις ερευνητικές γεωτρήσεις που αφορούσαν το συγκεκριμένο σχέδιο; Τι θα κάνετε όταν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου (Πρώτα στο Νεοχώρι και αργότερα στη Βαρβάρα και το Στανό); Ή μήπως θεωρείτε αθώες αυτές τις γεωτρήσεις που θα φτάνουν σε βάθος 600-800 μ. Ποια νερά θα εξασφαλίσετε όταν ήδη έχουν χαθεί και συνεχίζουν να χάνονται τεράστιες ποσότητες από τον Κάκκαβο;
    Και αυτά είναι προβλήματα που προέκυψαν από τις έρευνες και μόνο της εταιρείας. Απ' ότι βλέπω, και η Αρναία το προωθεί τα τελευταία χρόνια, η περιοχή μας προσανατολίζεται σε άλλου είδους ανάπτυξη. Πώς θα συνυπάρξουν αυτά τα δύο; Αλλά οι Αρναιώτες έχουν την εντύπωση ότι βρίσκονται μακριά και δε θα έχουν συνέπειες. Ή μήπως είστε δέσμιοι των επιλογών σας για τις χορηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. προς audiatur et altera pars. Άλλο είπε ο άνθρωπος ρε φίλε. Είπαμε να του τα χώσουμε του Δημάρχου, αλλά οχι και έτσι. Είπε ο άνθρωπος ότι στον νέο Δήμο (των 20.000 κατοίκων), θα είματε το 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
    Θέλω κατ αρχήν να συγχαρώ του συντελεστές της δημιουργίας αυτού του blog. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω να ξεκινάνε προσπάθειες σαν και την δικιά σας, στο χωριό μας.
    Αποφάσισα επιτέλους να συμμετάσχω και εγώ σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων.
    Θεωρώ ότι το σόμπορο μας δίνει επιτέλους την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για το χωριό μας και όχι μόνο και να προωθήσουμε κάποια πράγματα. Αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.
    Το σόμπορο είναι επίσης ένα βήμα για αυτούς που ανώνυμα θέλουν να πουν κάποια πράγματα και δεν έχουν την δυνατότητα ή το θάρρος να μας τα πουν κατά πρόσωπο. Αυτο δεν θεωρώ ότι είναι κακό. Αντίθετα συμβάλει στην δημιουργία μιας πιο σφαιρικής άποψης γύρω από όλα τα θέματα.
    Όσον αφορά τα σχόλια σας για μένα.
    Διάβασα με ενδιαφέρων όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια που με αφορούν. Θέλω να σας πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που ακούω και τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια με το ίδιο ενδιαφέρων.
    Αυτό που θα ήθελα να σας παρακαλέσω πέρα από τις τυχόν διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ μας να προσπαθήσουμε με επιχειρήματα να πείσουμε τους άλλους για το δίκιο μας .Δεν είναι απαραίτητο να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
    Κοινός στόχος όλων μας είναι να δούμε το χωριό μας όπως όλοι το έχουμε φανταστεί.
    Είμαι στη διάθεση σας για διευκρινήσεις και απαντήσεις σε όλα τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η Δημοκρατία είναι κατάκτηση, αλλά έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά (κυρίως), που δείχνουν το επίπεδο αυτών που την εφαρμόζουν και την απολαμβάνουν................
    π.χ. Η ίση αντιμετώπιση των τοπικών διαμερισμάτων σε σχέση με την πρωτέυουσα του Δήμου.
    Τα ίδια δικαιώματα των Δημοτών σε όποιο και όσο μικρό χωριό και αν ανήκουν.
    Την αναλογική διάθεση των πόρων σε όλα τα διαμερίσματα.
    Την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης όλων των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου.
    Οταν η δημοκρατία λοιπόν φθάσει στο επίπεδο να εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω στους κατοίκους όλων των χωριών, τότε αυτοί οι κάτοικοι δεν θα αισθανθούν την ανάγκη να εμπιστευθούν έναν δικός τους άνθρωπο, έναν συγχωριανό τους,για να βελτιωθούν κάποια πράγματα. Και μόνον τότε θα πάψει ο τοπικισμός να αποτελεί κριτήριο για τις επιλογές μας.
    Γιώργος Κάκκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Είχα σκοπό να αρχίσω κάπως αλλιώς αλλά με την αφορμή του παραπάνω σχολίου θέλω να πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω με τα σχόλια του Γιώργου Κάκκα.

    Και συνεχίζω αγαπητέ Άρη, ή τέλος πάντων όποιος ή όποια είσαι…
    Αγαπημένε μου hermes (αλήθεια τελικά, hermes σημαίνει ερμής ή hermit ερημίτης και όποιοι άλλοι μπαίνετε και γράφετε ανώνυμα ή με ψευδώνυμο … που είδατε εσείς ότι δεν μου αρέσει η κριτική; Αντιθέτως με το σχόλιο που έγινε στην γυναίκα της χρονιάς δεν ασχολήθηκα καθόλου. (και για να γελάσουμε λίγο) το star ανακήρυξε γυναίκα της χρονιάς την Μπιγιόνσε και η Μαντώ εμένα. Δεν πειράζει άλλωστε και οι δύο τις καμπύλες μας τις έχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ας επανέλθουμε στο θέμα μας θα ήθελα και θα ήταν πιο ειλικρινές οποιοσδήποτε θέλει να με ρωτήσει κάτι, αφήσει αιχμές για την τριετή μου θητεία στο δήμο, να το κάνει επώνυμα.

    Όσον αφορά για το τι έκανα και τι όχι αυτό το ξέρω εγώ, ο δήμαρχος και όσοι με χρειάστηκαν και τους βοήθησα… όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτι έκαναν ο καθένας ξέρει τα δικά του! Όπως και ο πρόεδρος καθημερινά πασχίζει αλλά όπως λένε ευχαριστώ δεν ακούς ποτέ.

    Αφού έχετε τόσες απορίες, γιατί μόνο στο διαδίκτυο και μάλιστα ανώνυμα. Ελάτε στα δημοτικά συμβούλια όποτε θέλετε θα το χαρώ! Εγώ προσωπικά έχω καλέσει επανειλημμένως ανθρώπους που μου έθεσαν προβληματισμούς και θεωρίες να έρθουν. Ο δήμαρχος μας απ’ όσο ξέρουμε και απ’ ότι βλέπουμε στο μπλοκ έχει τις καλύτερες προθέσεις!

    Άλλωστε το έχει αποδείξει! Αλλά βλέπεις το face to face είναι δύσκολο! Έως και ακατόρθωτο πολλές φορές θα έλεγα…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δήμαρχε... υποκλίνομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ blog...ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!ΜΗ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!!!!(ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙ??ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ)ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ....ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ!!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι ΜΑΖΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα αλλά και σε γειτονικούς Δήμους ένας αντι-Αρναιωτισμός. Ποια είναι όμως τα αίτια; Πιστεύω ότι η ίδια η Αρναία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης με την υπεροπτική στάση της και το μεγαλοϊδεατισμό που την διακατέχει. Έτσι όλη αυτή η έξαρση του τοπικισμού που παρατηρείται, όχι μόνο στο χωριό μας, οφείλεται κατά κύριο λόγο, εκτός από αυτά που αναφέρει ο Γιώργος λίγο πιο πάνω, και σ’ αυτή τη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Συμφωνώ απόλυτα. Σας παραθέτω δείγμα της υπεροπτικής τους στάσης και του μεγαλοϊδεατισμού από το blog Ιερισσός (http://ierissos.blogspot.com/2010/01/blog-post.html)
    Ανώνυμος είπε...
    από δημότη Αρναίας.
    Μπορεί κάποιοι να μας θεωρούν φτωχούς, αλλά είμαστε έτη φωτός μπροστα.Με βάση αυτά που άκουσα αυτές τις μέρες, κάτι Βλαχόπουλοι, Λαμπράκηδες και Τόληδες, δε θα μπορούσαν να σταθόύν στην Αρναία ούτε ένα λεπτό...
    11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2010 5:10 Μ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. και κάτι άλλο που έγινε στην Ιερισσό,όπως καισε μας ήταν,η προβοκατόρικη είσοδο κάποιου δήθεν Στανιώτη!!Το μόνο που κατάφερε ήταν να υπονομεύσει τις φιλότιμες προσπάθειες του Δημάρχου.Ευτυχώς τον αποκαλύψαμε γρήγορα πριν σπείρει διχόνοια.Επαγρύπνηση και περιφρούρηση του blog απο πονηρούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ποιανού ήταν οι φιλότιμες πρόσπάθειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. του Δήμαρχου για επικοινωνία και διάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αγαπητε κυριε Γιωργο Κακκα.πολλοι απο τους αναγνωστες του blog θα θελαμε μια διευκρινηση σχετικα με την ανεξαρτοποιηση της κ.Χασιωτη απο τον συνδιασμο σας γιατι εχουν υποθει πολλα σε βαρο σας σε διαφορα πηγαδακια.Μιας και δεν μπορουμε ολοι οι κατοικοι να επισκευτουμε το δημο για να μαθουμε το λογο περιμενουμε απαντηση σας εδω στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΚΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΑΡΝΑΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΗΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΙΣΤΙΣΤΟΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΡΝΑΙΑ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
    ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 13-15 ΧΡΟΝΩΝ ΦΑΝΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Φιλε ανωνυμε ο δημαρχος δεν καταγεται απο την Αρναια ειναι Δραμινος.Η γυναικα του ειναι αρναιωτησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Οι γυναικες πολιτικοι(αννα χασιωτη) εχουν περισσοτερες ευκαιριες να διεκδηκησουν,να προβαλλουν και να πετυχουν τους στοχους τους.Η ενασχοληση τους με τα κοινα κανονικα θα επρεπε να ηταν πιο δημιουργικη και με μια αλλη σταση ζωης.Αντιθετα με τη δικια μας που με το λεξιλογιο της τη σταση της και τη συμπεριφορα της εχει κατεβασει το δικο της επιπεδο πολυ χαμηλα προσπαθοντας να ριξει τα καρφακια της υπονοοντας κατι.Εκνευριστηκες γιατι η ΜΑΝΤΩ σε αποκαλεσε γυναικα της χρονιας.Οταν μαθει η ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ οτι συγκριθικες μαζι της τι θα κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΘΕΝ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ????
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ(ΑΡΧΟΝΤΕΣ).ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή