τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας έγινε δικαίωμα στη Φινλανδία!

Όταν αλλού η πρόσβαση στο Ίντερνετ γίνεται συνταγματικό δικαίωμα για ταχύτητες τουλάχιστον 1 Mbit/s, εμείς παρακαλάμε τους παρόχους για ADSL.

Σήμερα στο Στανό για να συνδεθεί κάποιος στο ίντερνετ πρέπει να χρυσοπληρώσει τον ΟΤΕ για ταχύτητες μόλις 45 Kbit/s (στην καλύτερη περίπτωση). Για 1 ώρα την ημέρα κατά μέσο όρο, εκτός από τη γαϊδουρινή υπομονή που πρέπει να διαθέτει, επιβαρύνεται και με 30 € το μήνα!!! Αίσχος!
.................
Η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.
Την Πέμπτη 1η Ιουλίου τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)”, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Όλι-Πέκα Ραντάλα.

“Πιστεύουμε ότι γίναμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάναμε δικαίωμα την πρόσβαση στο Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας”, πρόσθεσε..
Για την υπουργό Επικοινωνιών Σούβι Λίντεν, πρόκειται για “μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης στην περιφερειακή πολιτική”.
Η Φινλανδία τροποποίησε πέρυσι το νόμο της για την αγορά των επικοινωνιών ώστε η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ να γίνει καθολική υπηρεσία στη χώρα, όπως το τηλέφωνο και το ταχυδρομείο.
Το υπουργείο Επικοινωνιών αποφάσισε στη συνέχεια πως “η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ σημαίνει 1 Mbit/s ”, εξήγησε ο Ραντάλα.
Από 1η Ιουλίου, οι παροχείς πρόσβασης στο Ίντερνετ είναι συνεπώς υποχρεωμένοι να προτείνουν συνδέσεις του 1 Mbit/s σε όλα τα νοικοκυριά της Φινλανδίας (troktiko)

9 σχόλια:

  1. Υπομονή! Από ... Δευτέρα θα μας συνδέσει ο Δήμος στο ασύρματο! Είναι ηπιότερη έκφραση απ' το μας έχουν γραμμένους εκεί που δε πιάνει μελάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 6:03 τώρα η Ιερισσός όχι γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι θα σας έχει αλλά τυπωμένους χαλκομανία. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε αρναιώτη 6:03

    παρακολουθώ από μακριά τα τεκτενόμενα
    στην ιδιαίτερη πατρίδα μου-έλκω την καταγωγή μου από το ΣΤΆΝΟ-

    ήμουν από αυτούς που πίστευαν ότι πρωτεύουσα του δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ έπρεπε να είναι αρναία .

    Διαβάζοντας όμως το σχόλιο σου στο οποίο δεν διαβλέπω ίχνος αυτοκριτικης τουναντιον συμφωνεις με τον κ.δήμαρχο που'ΤΙΜΩΡΕΙ' το somporo και τους ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ

    Συμπέρασμα;ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνει η Ιερισσός αυτό που έχει σημασία είναι η κοροιδία. γιατί κρυφτηκαν οι πολιτικάντηδες με τα μεγάλα λογια; μπηκαν στη διαδικασια οι κατοικοι να αγορασουν καρτες δικτύου για να εχουν προσβαση στο ασύρματο και έμειναν στα κρυα του λουτρού. Δεν θα πρεπει να δώσουν καποια εξηγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:Αναφέρομαι στον σχολιαστή των 2:42 και όχι στον σχολιαστή των 6:03 ο οποίος προφανώς είναι ΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

    Ο έλκων την καταγωγή του από το ΣΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον ανώνυμο 4 Ιουλίου 2:42.
    Αν εμάς αγαπητέ μας έχει τυπωμένους χαλκομανία εσείς να δείτε τι θα πάθετε.Το κακό ξέρεις ποιο είναι?Ότι ούτε εσείς δεν έχετε καταλάβει τι σας περιμένει.Από τον νέο δημο φίλε μου θα το βρείτε κι αυτό γιατι είστε αυτό που είστε.Μια ζωή κακίες και υπεροψία.ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η επανασταση ειναι ..εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η εοανασταση ..ειναι ..εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μεγκαμπιτ κύριε τροκτικό. μεγκαμπιτ και όχι μεγκαμπαιτ. η διαφορά τεράστια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή