τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μπούφους Καναπεδάτους Τηλεόπτικους

Φίλε τηλεθεατή,
Μάθε ότι, για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά προγράμματα, ανάμεσά τους φυσικά και τις λεγόμενες Ειδήσεις, ή μάλλον κυρίως αυτές, θα πληρώνεις στο εξής κάτι παραπάνω.
Θα έλεγα ότι τούτο θα συμβεί, επειδή το τραβάει το τομάρι σου, αλλά καλύτερα να πω ότι τα γυρεύει ο πισινός σου, δεδομένου ότι αυτός κυρίως τέρπεται, όταν βυθίζεσαι στον καναπέ: ο πισινός σου! Ακόμα και όταν βρίζεις, όταν απειλείς ότι θα σπάσεις την τηλεόραση, ότι θα της πετάξεις το τασάκι, και διάφορα άλλα τέτοια θαρραλέα, τέρπεται τότε κι ευωχείται ελόγου του κατεξοχήν.
Το πόσο παραπάνω θα πληρώσεις επακριβώς μένει να διευκρινισθεί. Θα μας ανακοινωθεί, όταν με το καλό υπολογισθεί το σύνολο της απώλειας κρατικών εσόδων που θα προκύψει από το γεγονός ότι μετατίθεται για το 2015 ο ειδικός φόρος 20%, που επρόκειτο να μπει πάνω στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, καθώς η διαφορά, όπως διευκρινίσθηκε, θα καλυφθεί από άλλες πηγές κρατικών εσόδων.
Αν έχεις αγωνία για το ακριβές ύψος της επιβάρυνσης κι επείγεσαι, μην ανησυχείς. Κάνε λίγο υπομονή και θα το πληροφορηθείς. Το δίχως άλλο, διότι η ρύθμιση της μετάθεσης του ειδικού αυτού φόρου περιλαμβάνεται στις φορολογικές διατάξεις, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, και, όπως αντιλαμβάνεσαι, θα ψηφισθεί οπωσδήποτε από τους βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν καμιά διάθεση να τα τσουγκρίσουν με τα κανάλια εξαιτίας μιας ψωροαρνητικής ψήφου, και να χάσουν με τέτοιες εξυπνάδες τη δυνατότητα να διαφημίζουν από τις συχνότητές τους τη φάτσα τους στο πανελλήνιο.
Αν συμβαίνει να είσαι και μεταξύ εκείνων των χιλιάδων για τους οποίους κανείς από τα κανάλια δεν ενδιαφέρθηκε, όταν έχασες τη δουλειά σου, αλλά αντιθέτως υποστήριξαν από εκεί ότι έπρεπε να τη χάσεις και ότι σωστά την έχασες, αν συμβαίνει αυτό λέω, πάρε τώρα μωρή άρρωστη και το σκεπτικό, με βάση το οποίο γίνεται η μετάθεση του ειδικού φόρου, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, που συνοδεύει το χρυσό δωράκι στους καναλάρχες: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.» Αυτά, παρακαλώ, από μια κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα, και δεν ίδρωσε το αυτί της για 2.000 εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο, όπως δεν ίδρωσε και για κανέναν άλλον. Ομοίως και για τα έσοδα που έχασε με ευθύνη της κατά συνέπεια.
Αν μάλιστα συμβαίνει να είσαι από τους κατασυκοφαντημένους που σχετίζονταν με το Δημόσιο Τομέα, θα χαίρεσαι διπλά από εδώ και πέρα που θα εξακολουθείς να βλέπεις να στηλιτεύουν το Δημόσιο και να υπερασπίζονται τα ιδιωτικονομικά κριτήρια κ.τ.τ. μαϊμού ιδιωτικοί υπαλλήλοι όπως η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, και άλλα αστέρια του τηλεοπτικού στερεώματος που εξασφαλίζουν τη δική τους δουλειά, τη δική τους δήθεν ιδιωτική θέση, χάρη σε επιπλέον χαριστικά, αποθετικά και μη δημόσια έσοδα, μέσα από σκανδαλώδεις δημόσιες προστατευτικές ρυθμίσεις.
Αν, από την άλλη μεριά, ανήκεις στον ιδιωτικό τομέα, κι ένοιωθες δικαιωμένος ως τέτοιος με όσα ιδιωτικόφρονα άκουγες από τη μικρή οθόνη, εύχομαι να σε απαλλάξει επιτέλους, έστω καθυστερημένα, η συγκεκριμμένη νομοθετική εξέλιξη από τις αυταπάτες, και να καταλάβεις κάποια στιγμή τι είδους ιερείς της ελεύθερης αγοράς σε είχαν βάλει κάτω και σε δούλευαν, ώστε να νομίζεις ότι πήρες το δικαίωμα να μπορείς να μας δουλεύεις κι εσύ με τη σειρά σου. Και να μην σου μείνει καμιά απορία για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και πώς.
Φίλε τηλεθεατή,
Γνωρίζω ότι, με όσα σου είπα, δεν έφερα και καμιά κουκουβάγια στην Αθήνα. Και γιατί να τη φέρω την κουκουβάγια στο κάτω-κάτω; Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Δόξα τω Θεώ, περισσεύουν οι μπούφοι. Ιδιαίτερα δε το σπάνιο είδος τους που ενδημεί στην τοπική πανίδα: Ο Μπούφους Καναπεδάτους Τηλεόπτικους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου