τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Ο “Άλλος” δεν μπορεί να είναι εξ ορισμού εχθρός μας»

Oι Raindogs! γεννήθηκαν στην Αθήνα το 2008, μέσα από ένα μίγμα πλούσιων μουσικών επιρροών. Punk rock, ska, dub, garage και κλασική rock, συνδυάστηκαν στα τραγούδια τους με στίχους που έχουν έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές. Μεταξύ αυτών, και η άνοδος της ξενοφοβίας, την οποία παρατηρούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
«Η μεταναστευτική κινητικότητα των λαών» σημειώνει το συγκρότημα, «είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Οι πολεμικές συρράξεις, οι φυσικές καταστροφές και η οικονομική ανέχεια θα ωθούν πάντα τους ανά τη γη δοκιμαζόμενους στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Κανένας νόμος ή φράχτης δεν μπορεί να εμποδίσει τις κινήσεις αυτές. Έχουμε χρέος να κοιτάξουμε στα μάτια τα προβλήματα που δημιουργεί η μετανάστευση και να αναζητήσουμε λύσεις με ανθρωπιά. Ο “Άλλος” δεν μπορεί να είναι εξ ορισμού εχθρός μας. Αν εκ των προτέρων μισούμε τον άνθρωπο (πού πήγε η αρχαιοελληνική “ξενία” άραγε;) μισούμε τον ίδιο μας τον εαυτό».
«Ας ενωθούμε κατά του επάρατου φυλετικού μίσους» μας προτρέπουν οι Raindogs! και αφιερώνουν ένα από τα τραγούδια τους στη μάχη κατά του ρατσισμού. Πρόκειται για το Fight and Get, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ:



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου