τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ 2-0


‘Στο ίδιο έργο θεατές’…

  Δεν τα κατάφερε τελικά η Θύελλα να αποχαιρετήσει το 2013 κλείνοντας τον α’ γύρο με ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που άξιζε και δικαιούνταν,  αφού ηττήθηκε στην Κασσανδρεία από τον τοπικό Άρη με 2 – 0.

Α’ ημίχρονο:
  Το α’ ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τη Θύελλα να είναι ελαφρώς πιο επικίνδυνη. Για ακόμη μια φορά όμως οι παίκτες της δεν κατάφεραν μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
  Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες, ένα αβίαστο λάθος των αμυντικών μας στο 45΄, τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν στο σκορ.

Β΄ ημίχρονο:
  Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Θύελλα  μπήκε στον αγώνα επιθετικά και πίεσε τον αντίπαλό της επιζητώντας την ισοφάριση.
  Μάλιστα στο  πρώτο τέταρτο του β΄ ημιχρόνου η πίεση ήταν αρκετά έντονη και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Οι πιο χαρακτηριστικές:
  Στο 55’ λεπτό: αμυντικός της γηπεδούχου ομάδα πιεζόμενος και με φανερή πρόθεση επέστρεψε τη μπάλα στον τερματοφύλακα που μην έχοντας άλλη επιλογή την έδιωξε σε κόρνερ με τα χέρια. Ήταν ένα λάθος του διαιτητή που έπρεπε να υποδείξει έμμεσο φάουλ μέσα στη μικρή περιοχή και να τιμωρήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με κίτρινη κάρτα.
  Στο 58’ λεπτό: κεφαλιά του Βασίλη Μαριανού προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.



   Στο 62’ λεπτό οι γηπεδούχοι σε μια αντεπίθεση και κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχαν το 2 – 0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.  

  Με βάση τη γενική εικόνα του παιχνιδιού η Θύελλα – όπως συνέβη και σε προηγούμενους αγώνες - θα μπορούσε να διεκδικήσει και να αποσπάσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά πλήρωσε: α) την αναποτελεσματικότητά της στην επίθεση και β) τα αβίαστα αμυντικά λάθη (κυρίως στο πρώτο γκολ) και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα που η ομάδα όχι μόνο δεν πιεζόταν αλλά, αντίθετα είχε τον έλεγχο του αγώνα.
  Η ομάδα μας, για ακόμη μια φορά, έχασε από έναν αντίπαλο όχι επειδή ήταν ανώτερος ως ομάδα, αλλά επειδή ήταν πιο έμπειρος και αξιοποίησε τις ευκαιρίες – όχι αυτές που δημιούργησε - αλλά αυτές που του παρουσιάστηκαν.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Άρης Κασσανδρείας 2005:
Μιχαηλίδης Μ. (82’ Shrata K.), Βούλγαρης Δ., Paci E., Σχοινάς Κ., Λειβαδιώτης Κ., Βελογιάννης Δ., Ψωμαδάκης Χ., Τομέ Δ., Miza P. (68’ Κεσίδης Γ.), Νικολαίδης Μ., Νταής Κ. (78’ Ευσταθίου Ι.)

Θύελλα Στανού:
Στόϊκος Χρυσοβαλάντης, Κυριαφίνης Γιάννης, Ζαχαρούδης Σάκης (66’ Μπήντος Στέλιος), Τουπλικιώτης Χαράλαμπος, Στόϊκος  Σάββας, Γερακούδης Παναγιώτης, Topi Νίκος, Τουπλικιώτης Νίκος, Στόϊκος Γιώργος (66’ Γκόγκος Σάκης), Μαριανός Στέλιος (Μπούφτας Γιάννης), Μαριανός Βασίλης


ΥΓ.
  Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του α’ γύρου θα μπορούσαμε να πούμε πως η βαθμολογική θέση της ομάδας την αδικεί και δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση τις πραγματικές της δυνατότητες. Η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή του α’ γύρου οφείλεται περισσότερο στην απειρία της ομάδας και όχι στην αγωνιστική διαφορά που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες.
  Η ομάδα είναι σίγουρο πως στον β’ γύρο θα παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και θα καλύψει το χαμένο έδαφος.
  Σε αυτό συνηγορούν οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν οι παίκτες μας στον α’ γύρο, αλλά και η πολύ καλή προετοιμασία της οποίας τα αποτελέσματα ήδη άρχισαν να φαίνονται.

Αποστολή ρεπορτάζ : Μ.

1 σχόλιο:

  1. Στον πρώτο ημίχρονο είχαμε 4 ευκαιρίες από στημένα χτυπήματα με τις δύο να είναι και κλασικές. Η μία ήταν από σέντρα του Μαριανού Στέλιου, αμυντικοί και επιθετικοί δεν βρίσκουν την μπάλα και αυτή πέρασε σύριζα από το δοκάρι και η άλλη από εκτέλεση κόρνερ, αφύλαχτος παίρνει την κεφαλιά ο Γερακούδης Παναγίωτης και η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι.
    Στο δεύτερο ημίχρονο πέρα από αυτά που αναφέρονται παραπάνω, είχαμε και ένα διαγώνιο σουτ με τον Στέλιο Μπήντιο να περνάει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή