τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ -Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Μεταβίβαση εξοπλισμού του έργου: “Προώθηση
και προβολή της χρήσης ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης
μέσω διαδικτυακής πύλης και κινητών συσκευών για την ανάπτυξη
του τουρισμού, πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στο
Νομό Χαλκιδικής” – Έγκριση μελέτης προσωρινής σήμανσης
για το έργο: «Τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών
Α/Κ Αρναίας – Α/Κ Στανού σε Μικροτάφρο».

O Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην αποδοχή της μεταβίβασης του εξοπλισμού και της τηλεφωνικής σύνδεσης του έργου: “Προώθηση και προβολή της χρήσης ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης μέσω διαδικτυακής πύλης και κινητών συσκευών για την ανάπτυξη του τουρισμού, πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής” από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Σε ό,τι φορά το Δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα λειτουργεί δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση (Wi-Fi Hotspots) στον οικισμό της Αρναίας.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη αποφάσισε την έγκριση της μελέτης προσωρινής σήμανσης για το έργο: “Τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών Α/Κ Αρναίας – Α/Κ Στανού σε Μικροτάφρο”. Το έργο αυτό αφορά τη διέλευση υπόγειων καλωδίων οπτικών ινών ΟΤΕ από το κτίριο του ΟΤΕ Αρναίας έως την Τοπική Κοινότητα Στανού, όπου θα γίνουν εργασίες επί του ερείσματος ή και του οδοστρώματος με προσωρινή στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση που εκτελούνται εργασίες επί της Επαρχιακής Οδού. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Στανού, που αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και την απομάκρυνση των ασυρματικών κεραιών.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι προτεραιότητά μας θα αποτελέσει η ανάπτυξη και χρήση νέων δικτυακών τεχνολογιών, ευρυζωνικών υποδομών και προηγμένων δικτύων τηλεματικής εντός της περιφέρειας του Δήμου μας.

Η δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στον οικισμό της Αρναίας και η διέλευση καλωδίων οπτικών ινών προς την Τοπική Κοινότητα Στανού, με σκοπό την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες. Ειδικά σε ό,τι αφορά το Στανό, είναι από τα ελάχιστα χωριά του Νομού χωρίς ουσιαστική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο αποτελεί απαίτηση των κατοίκων και των φορέων του Στανού εδώ και πολλά χρόνια, ολοένα και πιο έντονη».

Η ανταγωνιστικότητα του Δήμου μας στο σημερινό περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας και ψηφιακής σύγκλισης, συσχετίζεται έντονα με την ύπαρξη προηγμένων δικτυακών υποδομών υψηλής ποιότητας, οι οποίες προσφέρουν εύκολη, ασφαλή και αδιάλειπτη πρόσβαση στο διεθνές "ηλεκτρονικό πλέγμα" της γνώσης.

Απώτερος στόχος μας είναι να γίνουν όλοι οι πολίτες του Δήμου μας κοινωνοί της αλματωδώς διευρυνόμενης και αναπτυσσόμενης Κοινωνίας της Πληροφορίας.



ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ιερισσός, 29/04/2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του γρήγορου Ίντερνετ στο Στανό. Χρόνια προσπαθούσαν οι προηγούμενοι Δημοτικοί άρχοντες χωρίς αποτέλεσμα. Ένας ικανός άνθρωπος ασχολήθηκε με το θέμα για μερικού μήνες και να το αποτέλεσμα. Μακάρι ο νέος Δήμαρχος να συνεχίσει με την ίδια αποδοτικότητα για το καλό των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re: 3:44
    Δηλαδή τις οπτικές ίνες θα τις τοποθετήσει ο Δήμος; Αυτό κατάλαβες και έπλεξες βιαστικά εγκώμια; Απλά η εταιρεία που θα τοποθετήσει τις οπτικές ίνες ζήτησε από το δήμο κατά κάποιο τρόπο άδεια για την εκσκαφή!
    Η δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στον οικισμό της Αρναίας είχε γίνει επί Λαζάρου και ήταν έργο της Νομαρχίας και τώρα ο Δήμος το αποδέχεται. Τα γράφω αυτά γιατί δε μ' αρέσει αυτή η τακτική των "πολιτικών" να οικειοποιούνται κάποια πράγματα για την προβολή τους.
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩ ΠΩ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΕΝ ΕΤΗ 2011 ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ - Τα γράφω αυτά γιατί δε μ' αρέσει αυτή η τακτική των "πολιτικών" να οικειοποιούνται κάποια πράγματα για την προβολή τους---.ΑΧ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ..
    Στην τελικη ας γινονται εργα και Ας μαλωνουν οι πολιτικοι,εργα να γινονται μονο...
    Υπαρχουν πολλα προβλημτα στο ΣΤΑΝΟ,και ειδικα θεματα που αφορουν την καθημερινοτητα,οπως αποχετευτικο-ηλεκτρικο-υδρευτικο δικτυο,υπαρχουν καινουργια σπιτια που εδω και χρονια περιμενουν συνδεση με αποχετευση και επεκταση ηλεκτρικου δικτυου κολωνων της ΔΕΗ..ο δρομος στην εισοδο απο μελισσουργο ειναι και αυτο ενα προβλημα,
    υπαρχει και ΜΕΓΑΛΟ θεμα με τις αθλητικες εγκαταστασεις..

    Μακαρι να τελειωσουν γρηγορα οι εργασιες και σε συντομο χρονικο διαστημα να εχουμε γρηγορο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Επιτέλους θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του γρήγορου Ίντερνετ στο Στανό. Χρόνια προσπαθούσαν οι προηγούμενοι Δημοτικοί άρχοντες χωρίς αποτέλεσμα. Ένας ικανός άνθρωπος ασχολήθηκε με το θέμα για μερικού μήνες και να το αποτέλεσμα. Μακάρι ο νέος Δήμαρχος να συνεχίσει με την ίδια αποδοτικότητα για το καλό των πολιτών.

    30 Απριλίου 2011 3:44 μ.μ.

    ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΠΗΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ COPY PASTE ΚΟΚΟΡΕΥΕΣΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ρε παιδιά δεν καταλάβατε από την ανάρτηση ότι σημασία έχουν οι εργασίες που θα γίνουν από Αρναίας έως Στανό για να περάσουν οι οπτικές ίνες ώστε να έχει και ο Στανός γρήγορο Ίντερνετ. Εγώ επί δύο χρόνια διαβάζω στο blog του Στανού τις σωστές διαμαρτυρίες των κατοίκων για αυτό το πρόβλημα. Και τώρα που πάει να λυθεί ,αντί να πούμε επιτέλους κάτι άρχισε να γίνετε, το απαξιώνουμε; Το θέμα είναι ποιός θα κάνει το έργο; Δηλαδή οι Στανιώτες πρέπει να μείνουν με το υπάρχον σύστημα; Αν λέτε ναι να το πείτε με ονοματεπώνυμο να σας πάρουν με τις πέτρες.
    Και όπως λές σωστά 9:59 είμαστε στο 2011, αλλά μόνο τώρα κάποιος άνθρωπος ενδιαφέρθηκε σοβαρά για το πρόβλημα. Και θα τον πυροβολήσουμε επειδή δεν τον ψηφίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΩΝΥΜΕ 1 Μαΐου 2011 6:09 μ.μ.

    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ..
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή