τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πηγάδι festival 2010

Η Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του Πηγαδιού ξεκινά το φετινό φεστιβάλ με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 15, 16 και 17 Ιουλίου με προβολές ταινιών και ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα (το Σάββατο 17 Ιουλίου) στον ποιητή των θαλασσών Νίκο Καββαδία με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Σκοπός των δράσεων και των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την αποκατάσταση αυτού του πολιτισμικού μνημείου και η μετατροπή του σε χώρο απόδρασης από την καθημερινότητα και την πολιτιστική μιζέρια

3 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη βδομάδα κατέβηκα στο πηγάδι να πάρω νερό.Εντυπωσιαστήκα από την καθαρότητα του χώρου,και επιτέλους ο χώρος κατω στις βρύσες είναι στεγνός.Οπωσδήποτε πρέπει να το διατηρήσουμε έτσι για παντα,και κατα την διαρκεία των εκδηλωσεων ολοι μας και ο καθενας ξεχωριστα να ειμαστε υπευθυνοι για τα σκουπιδια μας..Τα σκουπιδια του ο καθενας να τα πεταει στους καδους και στις σακουλες που θα υπαρχουν στον χωρο του πηγαδιου.Πρεπει επιτελους να ευαισθητοποιηθουμε στον τομεα των σκουπιδιων,οχι μονο για το πηγαδι αλλα και για παντου.Εγινε μεγαλη προσπαθεια απο τα παιδια της πρωτοβουλιας,απο τον συλλογο γυναικων και απο τους εθελοντες εκεινο το Σαββατο που ειχε γινει η γενικη καθαριοτητα,ειναι κριμα να μην την σεβαστουμε.Α,οποσδηποτε κατι πρεπει να γινει και με την σκεπη,ε..
    Με το καλό παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανωνυμος έχει δικιο..το πηγαδι πρεπει να μεινει καθαρο.. Για αλλο λογο ομως μπηκα στη διαδικασια να γραψω..ακουσα οτι ο δημος θα ξεκινησει επιτελους εργασιες για την ηλεκτροδοτηση του πηγαδιου,αληθευει;οποιος γνωριζει,ας μας ενημερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά η ιδέα να κάνετε αφιέρωμά στο Νίκο Καββαδια είναι εξαιρετική..Και ο Στανος αν και ορεινο χωριο,εχει αρκετους που για καποιο διαστημα της ζωης τους υπηρξαν ναυτικοι.Υπαρχουν αρκετα συγκροτηματακια που παιζουν μελοποιημενα του καββαδια,θα ταν καλο αν στην εκδηλωση αυτη επαιζε ζωντανα ενα απο αυτα.Αλλα μαλλον ειναι ακατορθωτο αφου δεν υπαρχει ρευμα.ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή