τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Δεν πληρώνω δεν πληρώνω!


Μια νέα στάση ζωής φαίνεται πως προκαλεί σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού η οικονομική κρίση. Εμπνευσμένη από την οικονομική δυσχέρεια, τη διαφθορά και τα σκληρά μέτρα, δανείζεται τον τίτλο από το περίφημο έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και μήνα με τον μήνα λαμβάνει κινηματική μορφή. 

Όλο και περισσότερα κινήματα πολιτών -οργανωμένα ή μη- αντιδρούν και «δεν πληρώνουν» διόδια, εισιτήρια, βενζίνη, ακριβά τσιγάρα, πολυτελή εστιατόρια, περιορίζουν τις εξόδους τους σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες, τα μπάνια σε ιδιωτικές πλαζ με τσουχτερές εισόδους, τις πλούσιες ανθοδέσμες, καταθέτουν τα χρήματα της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποφύγουν να πληρώσουν την ΕΡΤ, αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες, γεμίζουν το καλάθι στο σουπερμάρκετ και ύστερα το παρατάνε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο ταμείο… και αυτή είναι μόνον η αρχή.

2 σχόλια:

  1. Ο καπιταλισμός ένα μόνο φοβάται. Μην κάποια μέρα σταματήσουμε να καταναλώνουμε. Μην κάποια μέρα στείλουμε στον αγύριστο έμπορους και τραπεζίτες. Μην κάποια μέρα η αλληλεγγύη εξαφανίσει απ' την πορεία της ιστορίας το κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενω εσυ ζεις στη δικτατορια του προλεταριατου!Α ρε μανα!καλα κανεις και φυτευεις αγγουρακια!
    Ορκινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή