τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι Έλληνες δεν προτιμούν το οργανωμένο κάμπινγκ

«Το οργανωμένο κάμπινγκ δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα» σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Το 2008, οι διανυκτερεύσεις σε οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδα έφταναν στο μόλις 2,4% των διανυκτερεύσεων παντώς είδους (ξενοδοχεία, δωμάτια, κάμπινγκ, κλπ), έναντι 15% σε όλη την Ευρώπη.
Αντιθέτως, οι μεγαλύτεροι φαν του κάμπινγκ είναι οι Ολλανδοί, και ακολουθούν Δανοί, Γάλλοι και Σουηδοί.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2008, το 72% των τουριστικών διανυκτερεύσεων παντώς είδους (ξενοδοχεία, δωμάτια, κάμπινγκ, κλπ), πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς. Επίσης, περίπου οι μισοί αλλοδαποί (48%), επέλεξαν να διανυκτερεύσουν σε κάμπινγκ. Ενώ σε ό,τι αφορά, ειδικά, τα κάμπινγκ, περίπου οι μισές διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Την ίδια χρονιά καταγράφηκαν 321 οργανωμένα κάμπινγκ, συνολικής χωρητικότητας 89.000 κλινών και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
Το κάμπινγκ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Δανία, με διανυκτερεύσεις να αντιπροσωπεύουν το 43% των τουριστικών διανυκτερεύσεων στη χώρα. Ακολουθούν η Γαλλία (33% τουριστικών διανυκτερεύσεων σε κάμπινγκ) και η Σουηδία (31%). Αντίθετα, το κάμπινγκ είναι λιγότερο διαδεδομένο στην Κύπρο (0,1%), στη Βουλγαρία (0,4%) και στην Πολωνία (1%).
Οι πιο φανατικού Ευρωπαίοι, ωστόσο, είναι οι Ολλανδοί, οι οποίοι περνούν το 20% των διακοπών τους (τουλάχιστον 4 νύχτες) σε οργανωμένα κάμπινγκ. Ακολουθούν οι Σλοβένοι (11%) οι Ελβετοί (8%), οι Τσέχοι (7 %), οι Γάλλοι (6,5%) και οι Γερμανοί (6%). Οι Έλληνες περνούν το 1,5% των διακοπών τους σε κάμπινγκ.
Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις σε οργανωμένα κάμπινγκ σημειώθηκαν στη Γαλλία (99 εκατομμύρια), στην Ιταλία (65 εκατ.), στη Μ. Βρετανία (61 εκατ.), στην Ισπανία (31 εκατ.), στη Γερμανία (23 εκατ.) και στην Ολλανδία (19 εκατ.).
πηγή: tvxs.gr

5 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ << ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ >> ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το οργανωμένο κάμπινγκ είναι εξίσου ακριβό που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τις τιμές των δωματίων. Το καλύτερο όμως είναι το ελεύθερο αρκεί να σεβαστούμε το περιβάλλον. Το πρόβλημα είναι πού να βρεις πια ελεύθερες παραλίες αφού παντού ξεφυτρώνουν εξοχικά και ξενοδοχεία κλείνοντας την πρόσβαση στη θάλλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. simfono me ton anonimo 5.18
    ta organomena camping aggizoun times domation,opote einai epomeno na mn ta protimoun oi perissoteroi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν παιζει μεγαλο ρολο το οικονομικο στον τομεα του καμπιγκ.Αυτου που του αρεσει να κανει διακοπες σε καμπινγκ mporei nα κανει διακοπες και σε καμπιγκ αλλα μπορει ανετα και σε ενοικιαζομενα δωματια,αντιθετως αυτου που δεν του αρεσει το καμπιγκ δυσκολα θα κανει διακοπες εκει,αρα μεγαλυτερο ρολο παιζει η κουλτουρα και η νοοτροπια που εχει ο καθενας,και λιγοτερο το οικονομικο.
    Ακομα και πιο ακριβο να ειναι το καμπινγκ αυτος που εχει μαθει,και του αρεσει το καμπιγκ θα κανει εκει τις διακοπες του.
    Εχω την εντυπωση οτι αν παρεις την σκηνη σου και πας σε καμπιγκ θα την βγαλεις οικονομικοτερα απο το να πας σε ενοικιαζομενο δωματιο.
    Μαλλον σε βγαινει το ιδιο ακριβα οταν στηνεις τροχοσπιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα ένα ζευγάρι με δική του σκηνή και αυτοκίνητο χρειαζόταν περίπου 20-30 την ημέρα. Μια οικογένεια ξεπερνά τα 30 ευρώ. Επί πλέον οι καλύτερες θέσεις μπροστά στη θάλασσα είναι μόνιμα πιασμένες από μεγάλες σκηνές ή τροχόσπιτα. Αυτό που αξίζει περισσότερο στο ελεύθερο κάμπινγκ είναι η αμεσότητα με το περιβάλλον είτε αυτό ειναι βουνό ή θάλασσα και δεν πληρώνεις και τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή