τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Ανταρσία στη Θεσσαλoνίκη για την ανατροπή» - Δελτίο τύπου

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλoνίκη για την ανατροπή» καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία της πόλης σε νέο ξεσηκωμό.

Η διαδήλωση της Πρωτομαγιάς δεν αποτελεί μόνο μια επέτειο μνήμης για το εργατικό κίνημα. Φέτος, η εργατική τάξη στην Ελλάδα, μερικές μόνο μέρες πριν από τις εκλογές, θα διαδηλώσει για να διατρανώσει την απόφασή της να συνεχίσει την μάχη ενάντια στα Μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές, μέχρι να απαλλαγούμε απ’ όλους αυτούς που μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανεργία.


Οι καπιταλιστές με τη στήριξη της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν «τα σπασμένα» της κρίσης που δημιούργησαν. Όμως η εργατική τάξη είναι εδώ. Ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-3 συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους, οι εργάτες της Coca-Cola δεν σταματάνε την απεργία τους, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών εξακολουθούν να διαδηλώνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις του Μητσοτάκη.

Σήμερα χρειάζεται ένα νέο Σικάγο της σύγχρονης εργατικής τάξης, που θα ανοίξει το δρόμο για την εργατική διέξοδο από την κρίση. Παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών νόμων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων. Για να γίνουν πράξη όλα αυτά χρειάζεται να συντονιστούν τα σωματεία και οι αγώνες από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν όπου ήδη υπάρχουν οι επιτροπές αγώνα και οι απεργιακές επιτροπές που θα μπορούν να υπερβαίνουν την αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για μια κοινωνία στην οποία δεν θα αποφασίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους, αλλά οι εργάτες και οι εργάτριες.

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλoνίκη για την ανατροπή» καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία της Πρωτομαγιάς.


 Όλες και όλοι στην Καμάρα στις 9:30 πμ και στην κοινή διαδήλωση με όλους τους εργαζόμενους για να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στο σφαγείο των μνημονίων και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου