τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ιερισσός: Το χρονικό της άγριας καταστολής

Τουλάχιστον 6 άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου για 2η κατάθεση κρατούνται και μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ. ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αυτή την στιγμή οι κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ του χωριού καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταφθάνουν στην περιοχή χωρίς προφανή αιτία. Για αλλη μια μέρα ανάστατο το χωριό. Χτυπούν οι καμπάνες.
Συνεχής Ενημέρωση
22:34: Οι συλλήψεις τελικά μετά τις σημερινές προσαγωγές είναι τέσσερεις, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
21:11: Πορεία ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σε λίγη ώρα. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 21:30 στην Καμάρα
21:05: Σε εξέλιξη ποδηλατοπορεία ενάντια στο χρυσό στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες φορούν αποκριάτικες στολές και κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
20:51: Το 10 μηνών κορίτσι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο θα παραμείνει για νοσηλεία
20:33: Πριν λίγη ώρα βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά και στομαχικά προβλήματα, έπειτα από επίθεση με χημικά στο σπίτι της οικογενειάς του.
19:45: Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, καλεί αύριο σε σύσκεψη τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.
Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 το πρωί, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
18:29: Συνεχίζεται η ρίψη δακρυγόνων στην Ιερισσό. Οι κάτοικοι έχουν απωθήσει τα ΜΑΤ, ενώ συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις.
17:51: Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την επίθεση. Πετούν δακρυγονα μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη να βγάλουν έξω τα παιδιά τους
17:46: Πολύ ξύλο και δαξρυγόνα σε ευθεία βολή κατά πολιτών και δημοσιογράφων. Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να απαντήσουν στις προκλήσεις.
17:42: Δακρυγόνα Τώρα και πάλι στην Ιερισσό, χωρίς καμία αφορμή. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σπίτι του 6ου προσαχθέντα και απωθούν τον κόσμο.
17:28: Με τραγούδια του γάμου υποδέχονται τους αστυνομικούς. Το κλιμάκιο της αστυνομίας είναι από την κρατική ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
16:23: Σε 5ο σπίτι τώρα η αστυνομία. Ακολουθούν κάτοικοι, δικηγόροι και δικαστικές αρχές.
16:05: Τώρα η αστυνομία μπήκε στο τέταρτο κατά σειρά σπίτι προσαχθέντα. Έξω από το σπίτι βρίσκονται κάτοικοι, ενώ ΜΑΤ και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις είναι βαριά οπλισμένες.
16:00: ΔΗΜΑΡ:«H αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση εγκληματικών πράξεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί σε γενικευμένη χρήση βίας κατά κοινωνιών, πολύ δε περισσότερο κατά μαθητών».
15:51: Συνεχίζουν τα ΜΑΤ να βρίσκονται στην Ιερισσό και να κάνουν εφόδους σε σπίτια. Οι κάτοικοι βρίσκονται απεναντί τους, μαζί με τους μαθητές των σχολείων.
14.15: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alterthess οι Μ. Λαμτσίδης, Ε. Ιωαννίδου και Α. Πετρίδης, δικηγόροι που εκπροσωπούν προσαχθέντες κατοίκους της Χαλκιδικής με διάβημά τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών ζήτησαν να αποχωρησουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Χαλκιδική και να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση δικηγόρων- εκπροσώπων των κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμης η ΕΛ.ΑΣ αρνείται να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση. Το alterthess επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της ΓΑΔΘ το οποίο αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.
14.14: Νέο βίντεο από τα γεγονότα

περισσότερα alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου