τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κίνηση διαμαρτυρίας από τον Αλβανό συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ


Ακύρωσε τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19 Απριλίου) ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ, διαμαρτυρόμενος για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου από άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος.
Ο συγγραφέας σε επιστολή του τονίζει πως
«Λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη».
Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής, σε σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «ακριβώς επειδή θεωρούν ότι η ουσιαστική απάντηση στις ακραίες συμπεριφορές είναι η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσουν το βραβευμένο συγγραφέα να έλθει στην Αθήνα, και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα δοθεί ξανά ευκαιρία στους πολυπληθείς φίλους του Ισμαήλ Κανταρέ, να τον συναντήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου