τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αναπόφευκτοι συνειρμοί

Από τα τελευταία εν ζωή σύμβολα μιας άλλης Ελλάδας και μιας γενιάς που αντιστάθηκε και ρεζίλεψε τους Γερμανούς κατακτητές, ο Μανώλης Γλέζος, έπεσε χθες από το χέρι της κρατικής καταστολής, την ίδια μέρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντούσε την Γερμανίδα Καγκελάριο ...για να ζητήσει τη βοήθειά της.
Οι συνειρμοί και οι συμβολισμοί από τα δυο γεγονότα είναι αναπόφευκτα οδυνηροί. Γκρεμίζουμε οι ίδιοι τα σύμβολά μας και σερνόμαστε πίσω από εκείνους που η γενιά του Μανώλη Γλέζου, μαζί με τον ίδιο, αμφισβήτησε, αντιστάθηκε και νίκησε.

5 σχόλια:

  1. Και αυτό το Σουπερ Μάρκετ βάναμε οι έξυπνοι στο μάτι .Ντροπή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρναία 7 Μαρτίου 2010, ώρα 13:25.
    Υπάρχουν άνθρωποι, που ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί με την Ιδεολογία και την πολιτική τους δράση (προσοχή, δε μιλώ για την Εθνική), έχουν ξεφύγει από τα στενά επίπεδα της κομματικής τους Ιδεολογίας και πέρασαν , δικαίως, στη χώρα του Εθνικού Μύθου, στη χώρα των Συμβόλων, με διαστάσεις Ηρώων. Αυτοί αξίζουν, όχι μόνο σεβασμό, αλλά και ύψιστη ΤΙΜΗ. Ο Μανώλης Γκλέζος, είναι ένας από αυτούς...
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Νίκο
    Γιατί "Αίσχος!" και "Ντροπή" ; Τη δουλειά τους κάνουν. Το πρωί βαράνε και ψεκάζουν με επικίνδυνα χημικά τους ανθρώπους που με το μόχθο τους εξασφαλίζουν τους μισθούς της Αστυνομίας. Με τον ίδιο τρόπο, το απόγευμα απειλούν μαγαζάτορες και το βράδυ πουλάνε προστασία και βάζουν, μετά από ωμό εκβιασμό, μετανάστες να σπέρνουν πρέζες στις πλατείες. Φυσικά οι ίδιοι όταν πάνε στα χωριά τους, βρίσκουν τους συμμαθητές τους και κοκορεύονται για όσα απ' αυτά περνάνε στην παρέα. Συμπέρασμα: Όσο εμείς πίνουμε ούζα μαζί τους και τους αποδεχόμαστε ως μέλη της κοινωνίας μας τόσο αυτοί θα παίρνουν τα πάνω τους και θα κοκορεύονται ότι πλάκωσαν ένα κουμούνι 85 χρονώ.
    Αν καταλάβουμε ότι ο Γιαννάκης ο γιος της κυρα Μαρίας δεν είναι πια το γειτονόπουλο, αλλά ένα ζόμπι που τρέφεται απ' τις σάρκες μας και του φερθούμε όπως του αξίζει, τότε ίσως ν' αλλάξουν λίγο τα πράματα. Ίσως να μη θεωρείται πλέον "βόλεμα" η μετατροπή του ανθού της ελληνικής νεολαίας σε ορδή ένστολων βρικολάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ!ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ!!ΤΟ RADIO BARRICADA ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ...
    ΧΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ(ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΄ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΜΠΑΣ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑΡΑ!!ΤΟ SITE ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ http://www.radio-barricada.org/ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΣΙΩΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή