τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για να μη γίνουν οι “επενδύσεις” χρυσού στη Θράκη

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στέλνει η “Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά του Χρυσού”, ζητώντας του να μείνει σταθερός στην προεκλογική του δέσμευση να μην αφήσει να γίνουν οι “επενδύσεις χρυσού”.
Η επιστολή έρχεται σε μία περίοδο που η εταιρεία ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ακολουθεί «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική» προσπαθώντας να αντιστρέψει το αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα στην κοινωνία. Η εταιρεία δίνει συνεντεύξεις τύπου στην Αθήνα (Eπένδυση εκμετάλλευσης χρυσού στο Πέραμα Έβρου από τα Χρυσωρυχεία ΚΕΡΔΟΣ online 1/3/2010), πληρώνει διαφημιστικά σποτ στην τοπική τηλεόραση, κάνει χορηγίες σε αθλητικά σωματεία και διεθνή συνέδρια («Πόλεμος» εντυπώσεων για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, Η ΓΝΩΜΗ, 23/3/2010).
Σύμφωνα με το άρθρο της “ΓΝΩΜΗΣ”, κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Πεταλωτής και ο νομάρχης Έβρου δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στην επένδυση. Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, που πρόσφατα επέτρεψε τη συνέχιση της εξόρυξης κάτω από τη Στρατονίκη χωρίς νόμιμη άδεια, είπε: «καμία επένδυση που δεν βρίσκει σύμφωνη την τοπική κοινωνία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ασχέτως αν τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κινητικότητα και προσεγγιστικές λογικές». Θα μας επιτρέψει ο κ. Μανιάτης να του θυμίσουμε τις δηλώσεις του όταν έρθει προς συζήτηση η ΜΠΕ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ…
Διαβάστε περισσότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου