Αντί να εκθειάζουμε αυτονόητες ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα «νερό» με τη δέουσα σοβαρότητα. Το πρόβλημα του νερού μάς ταλανίζει κατά διαστήματα τα τελευταία 15 χρόνια και δεν αφορούσε μόνο την επάρκεια αλλά και την ποιότητά του. Θα θυμάστε πόσο μαγγάνιο ήπιαμε παλιότερα και ίσως να συνεχίζαμε να πίναμε αν δεν γίνονταν τότε με ιδιωτική πρωτοβουλία αναλύσεις. Μόνο τότε ευαισθητοποιήθηκε η δημοτική αρχή και σε χρόνο ρεκόρ έγινε νέα γεώτρηση (Σιώμου καλύβα). Το ίδιο έγινε και πριν μερικούς μήνες όταν και πάλι με ιδιωτική πρωτοβουλία έγιναν αναλύσεις οι οποίες έδειξαν αυξημένα νιτρικά και κολοβακτηρίδια. Αλήθεια τι σημαίνουν όλα αυτά (μαγγάνιο, νιτρικά, κολοβακτηρίδια) για την υγεία των κατοίκων; Ποιος καθορίζει την ποσότητα χλωρίου (που δεν είναι και τόσο αθώο) και ποιος είναι υπεύθυνος για την πολύ σημαντική διαδικασία της χλωρίωσης αλλά και την συντήρηση της ευαίσθητης συσκευής; Γιατί δημιουργήθηκε έλλειμμα εμπιστοσύνης που οδηγεί τους κατοίκους σε ιδιωτικούς ελέγχους; Τις τελευταίες μέρες πίνουμε νερό από τη νέα γεώτρηση το οποίο υφίσταται πρώτα ειδική επεξεργασία ώστε να απομακρυνθούν ο σίδηρος και το μαγγάνιο. Αλήθεια ποια είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του φιλτραρισμένου πλέον νερού; Πόσο ασφαλή είναι τα φίλτρα και ποιος ο χρόνος ζωής τους; Η σωστή λειτουργία τους εξαρτάται από την αυξημένη κατανάλωση τους θερινούς μήνες; Χρειάζονται συντήρηση; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και συντήρηση της μονάδας φίλτρανσης; Είναι μερικά από τα ερωτηματικά που απασχολούν πολλούς κατοίκους και θα πρέπει να απαντηθούν αν θέλουμε να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης. Θανάσης Χαλκιάς (Π)
Αντί να εκθειάζουμε αυτονόητες ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα «νερό» με τη δέουσα σοβαρότητα. Το πρόβλημα του νερού μάς ταλανίζει κατά διαστήματα τα τελευταία 15 χρόνια και δεν αφορούσε μόνο την επάρκεια αλλά και την ποιότητά του. Θα θυμάστε πόσο μαγγάνιο ήπιαμε παλιότερα και ίσως να συνεχίζαμε να πίναμε αν δεν γίνονταν τότε με ιδιωτική πρωτοβουλία αναλύσεις. Μόνο τότε ευαισθητοποιήθηκε η δημοτική αρχή και σε χρόνο ρεκόρ έγινε νέα γεώτρηση (Σιώμου καλύβα). Το ίδιο έγινε και πριν μερικούς μήνες όταν και πάλι με ιδιωτική πρωτοβουλία έγιναν αναλύσεις οι οποίες έδειξαν αυξημένα νιτρικά και κολοβακτηρίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια τι σημαίνουν όλα αυτά (μαγγάνιο, νιτρικά, κολοβακτηρίδια) για την υγεία των κατοίκων; Ποιος καθορίζει την ποσότητα χλωρίου (που δεν είναι και τόσο αθώο) και ποιος είναι υπεύθυνος για την πολύ σημαντική διαδικασία της χλωρίωσης αλλά και την συντήρηση της ευαίσθητης συσκευής; Γιατί δημιουργήθηκε έλλειμμα εμπιστοσύνης που οδηγεί τους κατοίκους σε ιδιωτικούς ελέγχους;
Τις τελευταίες μέρες πίνουμε νερό από τη νέα γεώτρηση το οποίο υφίσταται πρώτα ειδική επεξεργασία ώστε να απομακρυνθούν ο σίδηρος και το μαγγάνιο. Αλήθεια ποια είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του φιλτραρισμένου πλέον νερού; Πόσο ασφαλή είναι τα φίλτρα και ποιος ο χρόνος ζωής τους; Η σωστή λειτουργία τους εξαρτάται από την αυξημένη κατανάλωση τους θερινούς μήνες; Χρειάζονται συντήρηση; Ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και συντήρηση της μονάδας φίλτρανσης;
Είναι μερικά από τα ερωτηματικά που απασχολούν πολλούς κατοίκους και θα πρέπει να απαντηθούν αν θέλουμε να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης.
Θανάσης Χαλκιάς (Π)