τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Χυδαιότητες στον ποδοσφαιρικό αγώνα Νέων

Σήμερα το πρωϊ στο γήπεδο του Νέου Μαρμαρά στα πλαίσια του πρωταθλήματος Νέων της Ένωσης Χαλκιδικής διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της τοπικής   Προποντίς και της Θύελλα Στανού. ( ηλικίας κάτω των 15 χρονών).

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι και οι συνοδοί της αποστολής της Θύελλα Στανού, στη διάρκεια του αγώνα εκτυλίχθηκαν απαράδεκτα γεγονότα που αμαυρώνουν τον αθλητισμό και το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» .

Γεγονότα και ενέργειες που  παρεκκλίνουν από τον σκοπό διεξαγωγής πρωταθλημάτων τέτοιων ηλικιών .
Αρνητικοί πρωταγωνιστές αυτών των ενεργειών ήταν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές  της ομάδας του Ν.Μαρμαρά , αλλά και ο διαιτητής του παιχνιδιού.

Βρισιές , απειλές, αντιαθλητικά χτυπήματα και γενικά μια κάκιστη φιλοξενία καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από την αποστολή του Νέου Μαρμαρά προς αυτή του Στανού.


Ο  προπονητής τους  αντί να συνετίσει τους παίχτες του ,είχε στο μυαλό του μόνο το πως θα κερδίσει η ομάδα του τον αγώνα , αδιαφορώντας για την βίαιη συμπεριφορά τους , ενώ σε πολλές περιπτώσεις επιβράβευε αυτές τις τακτικές των παιχτών του.
Όλα αυτά γινόταν βέβαια με την ανοχή του διαιτητή , που παρασυρόμενος από την ντόπια καταγωγή του  έγινε μετά τον προπονητή  ο δεύτερος αρνητικός σύμμαχος των χυδαιοτήτων αυτών.

Αλήθεια πως μπορεί  να χαρακτηριστεί αυτός ο διαιτητής , όταν βλέπει ένα παιδάκι 12-13 χρονών να δέχεται σκληρό μαρκάρισμα , στην πτώση  να χτυπάει το χέρι του , να σφαδάζει από τον πόνο , να μην διακόπτει τον αγώνα για τις πρώτες βοήθειες, να βλέπει το παιδάκι να κλαίει από τον πόνο  και αυτός να διατάζει επίμονα να συνεχιστεί ο  αγώνας ; (όπως αποδείχτηκε μετά , ο μικρός ποδοσφαιριστής της Θύελλα έσπασε το χέρι του)

Η Ε.Π.Σ Χαλκιδικής οφείλει να ερευνήσει τις καταγγελίες των εκπροσώπων του Στανού και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες  για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου , και περισσότερο για το καλό των μικρών ποδοσφαιριστών.


Αποσπάσματα από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων 

ΑΡΘΡΟ 11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

12.  Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φίλαθλοι κλπ των αγωνιζομένων ομάδων, προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα, οι ομάδες αυτές κινδυνεύουν με αποκλεισμό από το  πρωτάθλημα.

13.  Οι Αντιπρόσωποι - Υπεύθυνοι των Σωματείων που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα, θα είναι και
      υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης και της σωστής συμπεριφοράς των παικτών της ομάδας τους. Θα πρέπει βέβαια, η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος, για τους  αθλητές των ομάδων τους. Τέλος, οι προπονητές των ομάδων πρέπει με το δικό τους παράδειγμα, να διδάσκουν στους μικρούς ποδοσφαιριστές, τον τρόπο που πρέπει να επιδιώκουν τη νίκη, αλλά και  να αποδέχονται την ήττα, ως ένα από τα πιθανά αποτελέσματα οποιασδήποτε συναγωνιστικής  προσπάθειας.


Για την ιστορία,
 ο αγώνας έληξε 2-2, με την τοπική ομάδα να ισοφαρίζει με ανύπαρκτο πέναλτι σε νεκρό χρόνο
( 10+ λεπτά καθυστερήσεις ή αλλιώς  παίζουμε μέχρι ο Μαρμαράς να ισοφαρίσει).


Σημείωση: Το άρθρο αυτό γράφτηκε με βάση τις καταγγελίες-πληροφορίες  που μας μεταφέρθηκαν  από τους εκπροσώπους - συνοδούς της αποστολής της Θύελλα Στανού.

1 σχόλιο:

  1. Ντροπή αυτά που συνέβησαν σήμερα στον Μαρμαρά. Και το χειρότερο σε έναν αγώνα όπου έπαιζαν μικρά παιδιά. Κύριε διαιτητά ντροπή σας! Να εκδοθεί αμέσως ανακοίνωση - καταγγελία και να σταλεί στηνΕΠΣΧ και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του νομού.
    όσο για σας κύριοι υπεύθυνοι του Μαρμαρά σήμερα σπείρατε ανέμους! Θα θερίσετε θύελλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή