τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Πριν από καιρό διαβάσαμε στο blog Ρεσπέντζα ένα άρθρο για το ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για το Στανό, το χωριό των πολύτεκνων οικογενειών.
............................

"Όπως είναι γνωστό ο Στανός Χαλκιδικής είναι το χωριό των πολύτεκνων οικογενειών.
Το ακούσαμε πολλές φορές από τα ΜΜΕ -τοπικά και εθνικής εμβέλειας- με βαρύγδουπους τίτλους:
« η λύση στο δημογραφικό πρόβλημα», «ένα χωριό γεμάτο φωνές παιδιών», «τα σκήπτρα της πολυτεκνίας» κ.ά.

Το ακούσαμε πολλές φορές από τα στόματα των πολιτικών στις προεκλογικές ομιλίες τους.
Κι εμείς καμαρώναμε και ελπίζαμε.
Έτσι δημιουργήθηκε η αίσθηση πως πρόκειται για ένα χωριό που απολαμβάνει πολλά προνόμια με την πολιτεία να βρίσκεται στο πλευρό του.
Αυτό ίσως να πιστεύουν και ορισμένοι αφού κατά καιρούς καταφθάνει στο χωριό ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, πορτοκάλια), παιχνί
δια αμφιβόλου ποιότητας, ακόμα και μεταχειρισμένα ρούχα. Η εικόνα των φορτηγών και το πλήθος των κατοίκων γύρω από αυτά να σπρώχνεται, μας θυμίζει ανάλογες εικόνες που εκτυλίσσονται σε τριτοκοσμικές χώρες. Εικόνες ντροπής!
Ε, λοιπόν, κύριοι, ο Στανός δεν πεινάει!!!
Οι Στανιώτες είναι υπερήφανοι και εργατικοί άνθρωποι και-μέχρι τώρα τουλάχιστον- ζουν αξιοπρεπέστατα.
Όχι άλλα μακαρόνια!!!

Αυτό που χρειάζονται είναι να νοιαστεί η πολιτεία για αυτούς και τα παιδιά τους δημιουργώντας κατάλληλες υποδομές:

  • Δημιουργικά εργαστήρια
  • Βιβλιοθήκες
  • Γρήγορο και δωρεάν ίντερνετ
  • Πολιτιστικά δρώμενα
  • Αθλητικό κέντρο
  • Επέκταση του σχεδίου οικισμού αφού δεν υπάρχουν πια οικόπεδα να χτίσουν σπίτια κ.ά.
Και αυτά θα ήταν η καλύτερη επιβράβευση γι’ αυτούς.
Αντί γι΄ αυτά όμως:
-η πολιτεία άφησε να εγκατασταθεί σε απόσταση αναπνοής από το χωριό ένα χυτήριο μολύβδου με ολέθριες συνέπειες για την υγεία τους, το περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη.
-οδηγούνται στο εδώλιο για τον αγώνα τους να φύγει το χυτήριο
-κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό αφού οι διαδικασίες για νέα γεώτρηση (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) καθυστερούν αδικαιολόγητα.
-οι προεκλογικές υποσχέσεις για το μικρό γήπεδο μπάσκετ πίσω από το σχολείο 
και οι επισκευές του παλιού διδακτηρίου ξεχάστηκαν.
Ο πολύτεκνος"



Επειδή τελικά συμβαίνουν και σε άλλα μέρη τέτοια φαινόμενα δείτε:

36 σχόλια:

  1. Και την Γιάγκοβη μην λησμονούμε υπάρχει και πρέπει να ανήκει στους κατοίκους του χωριού μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα πραγματικά μία τόσο μεγάλη έκταση να μην ανήκει στους Στανιώτες. Όμως δεν είναι πολύ αργά να τη διεκδικήσουμε; Αν γνωρίζεις με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό να το προωθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειλικρινα μπραβο για το αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο παπα Νικολας εχει αποψει και γνωσει του θεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι τοση επιμονή για τη γιαγκοβη ρε παιδια η συγκεκριμένη έκταση έχει πουληθεί και αγορασθεί απο καποιό κύριο από τη μαραθούσα.δεν έχει γίνει καμιά παραχωριση στον ιδιοκτήτη ο ανθρωπός πλήρωσε για να περάσει στα χέρια του κι απότι βλέπουμε πρέπει να έχει μπεί και σε επιδότηση γιατι υπάρχουν ακακίες μέσα .πως θα νιώθαμε έμεις αν καποιοι μέσα από ένα blook ΄θέλαν να μας πάρουν δικές μας εκτάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιστορία της Γιάγκοβης είναι πολύ παλιά. Όπως μας τα είπαν οι παπούδες μας την έκταση την είχε και την εκμεταλευόταν κάποιος Τούρκος αγάς μέχρι το 1912. Αργότερα παρουσιάστηκε κάποιος από την Αρναία και τη διεκδίκησε παρουσιάζοντας ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η έκταση αυτή του μεταβιβάστηκε από τον Τούρκο λίγο πριν φύγει. Αυτό όμως ήταν παράνομο γιατί οι εκτάσεις που προέκυπταν από την απελευθέρωση περνούσαν στα χέρια των κατοίκων (βλέπε Κιλελέρ). Από την πλευρά του Στανού έγιναν προσπάθειες να την πάρουν πίσω, η τελευταία έγινε νομίζω επί προεδρίας Δημητρίου Χασιώτη. Επειδή όμως δεν υπήρχαν χρήματα για τα δικαστήρια, ούτε και οι κατάλληλοι άνθρωποι να τρέξουν για την υπόθεση η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Έτσι η έκταση άρχισε να αλλάζει χέρια με διάφορες αγοραπωλησίες. Προφανώς αν ποτέ η έκταση περάσει στα χέρια των κατοίκων αυτό θα γίνει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν.
    Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης πουλήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή για να γίνουν κτηνοτροφικές μονάδες και εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος. Δεν γνωρίζω όμως αν ολοκληρώθηκαν. Προσωπικά έτυχε να δω τα τοπογραφικά.
    Σίγουρα αυτή έκταση έπρεπε να ανήκει στους Στανιώτες, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω ακούσει μια ιστορία (δεν τη θυμάμαι καλά και δεν ξέρω αν ευσταθεί) αλλά το δικαστήριο είχε στηθεί στο πόδι για τις εκτάσεις.
    είχε έρθει δικαστής από τη Θεσσαλονίκη και είχε χωριστεί σε Στανό και Μάδυτο εντελώς στο πόδι και φυσικά για άλλη μια φορά ήμασταν ριγμένοι γιατί δεν ασχολήθηκαν οι τοπικοί άρχοντες... με πάσα επιφύλαξη τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυριο στις 9/12/09 θα μοιρασουν μακαρονια τυρι και ρυζι στους πολυτεκνους.οι περισσοτεροι ειναι χαρουμενοι για αυτη την πρωτοβουλια.ο κοσμος δεν μπορει να αντιληφθει οτι μας συμπεριφερονται σαν τριτοκοσμικη χωρα.και ολοι τους θα τρεχουν να προλαβουν φοβουμενοι οτι δεν θα φτασει για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανωνυμε κανεις ενα λαθος εδω.
    οκ το δεχομαι οτι το να σου δωσουν τυρι και μακαρονια δεν ειναι δα και οτι καλυτερο η κατι που θα σε κανει πλουσιο τελος παντων αλλα για καποιες οικογενειες με 4-5 παιδια και που δουλευει μονο ο πατερας ειναι κατι που εκτιματε πολυ απο αυτους αλλα εσυ οπως το λες ειναι σαν να τους παρουσιαζεις γυφτους που τρεχουν να παρουν.
    καλα κανουν και τρεχουν γιατι και αυτο ειναι μια μορφη παλης για τις οικογενειες αυτες που τα βγαζουν δυσκολα περα.
    γενικα μην χλευαζετε κατι το οποιο μπορει μια μερα να ειστε εσεις σε αυτη τη θεση και τοτε πιστεψε με δεν θα ειναι καθολου αστειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κυριε Τολη ο στανος σε καμια περιπτωση δεν ειναι χωριο που εχει προβλημα επιβιωσης.Αν κανετε μια βολτα στο στανο θα αντιληφθειτε πως ζει ο κοσμος και ιδιαιτερα οι πολυτεκνοι.υπαρχουν οικογενειες με τεσσερα και πεντε παιδια που εχουν τα καλυτερα κινητα και τις ακριβοτερες μαρκες σε ρουχισμο.οσον αφορα για το αν θα βρεθω σε αυτη τη θεση πιστεψτε με βρισκομαι αλλα δεν το κανω θεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΣΧΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ.ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κανω βολτα τα τελευταια 28 χρονια (οσο ζω) και ερχομαι αρκετα συχνα αν και μακρια (600km...).
    δεν ειπα οτι υπαρχει θεμα επιβιωσης προς θεου ετσι?
    απλα κραζεις χωρις να προτεινεις κατι.
    οκ δεν θελεις μακαρονια και τυρι αλλα δεν μας λες τι θελεις ακριβος.
    αν θελεις πες και ποιος εισαι να ξερω με ποιον μιλαω.αν θελεις να διατηρησεις την ανωνυμια σου οκ σεβαστο.
    εγω ποιος ειμαι πιστευω να εχεις καταλαβει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν ξερω ποιος εισαι αλλα αν ανατρεξεις στην πρωτη παραγραφο θα καταλαβεις τι χρειαζεται ο στανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί όντως μερικοί να τα έχουν ανάγκη αλλά πολλά από αυτά τα τρόφιμα καταλήγουν (διασταυρωμένο) τροφή για τα σκυλιά. Και όπως ανέφερε ένας φίλος πιο πάνω πολλοί από τους πολύτεκνους ζουν πολύ καλύτερα από άλλους με ένα δύο ή καθόλου παιδιά. Πραγματικά δεν υπάρχει ουσία σ’ αυτή την κίνηση. Θα έλεγα ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες με γενναίες οικονομικές παροχές βάζοντας όμως κι άλλα κριτήρια. Ξέρετε ότι τα ίδια δικαιώματα έχουν και οι πολύ πλούσιοι πολύτεκνοι οι οποίοι πιστέψτε με κάνουν χρήση του δικαιώματος τους και παίρνουν αφορολόγητα αυτοκίνητα ή έχουν άλλες ελαφρύνσεις;
    Τα τρόφιμα που καταφθάνουν κατά καιρούς στο χωριό των πολυτέκνων προφανώς τα χορηγούν κάποιες εταιρείες. Μ’ αυτό τον τρόπο και γλιτώνουν χρήματα από την εφορία και προβάλουν το ανθρωπιστικό τους έργο για το image της εταιρείας.
    Ο Σύλλογος Πολυτέκνων αντί να ισοπεδώνει την αξιοπρέπεια τους ας στραφεί σε ουσιαστικότερες δράσεις μερικές από τις οποίες αναφέρει και η ανάρτηση λίγο πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΑΛΩΝΙΑ" ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΛΟΓΩ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΜΕΣΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε παιδια μην κατανταμε μεσημεριανη εκπομπη στυλ λαμπιρη και πεταμε ενα βολευονται κλπ...
    Hercules πιοι βολευονται?για πιο λογο?
    αυτα πειτε αλλιως μην πετατε διαφορα ετσι για να αφηνουμε εντυπωσεις...γιατι εκλαμβανετε σαν λασπη.μιλιστε με στοιχεια και με αποδειξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο HERCULES AΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1. Τα αλώνια για να αξιοποιηθούν πρέπει πρώτα να γίνουν δρόμοι γιατί σε πολλά οικόπεδα πηγαίνεις μόνο από ένα μικρό μονοπάτι. Όσο για τα νεκροταφία δεν ξέρω γιατί πάγωσε το θέμα αλλά αν υπάρξει οικιστικό ενδιαφέρον στα αλώνια θα το δουν πιο σοβαρά. Πάντως πολλοί αντέδρασαν για τη μεταφορά του νεκροταφείου όχι γιατί θέλουν να μείνει εκεί αλλά γιατί η προτεινόμενη τοποθεσία (λίγο πιο πέρα από το στάβλο του Ν. Κερασίνη-Αγ. Χριστόφορο) τους φάνηκε μακριά.
    2. Άκουσα ότι στην προηγούμενη διανομή τα τυριά που δώσανε "άναψαν" γιατί ήταν πολλές μέρες εκτός ψυγείου και δεν τρώγονταν. Αν και εσείς έχετε ανάλογες πληροφορίες ενημερώστε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. hermes το θεμα δεν ειναι οι δρομοι,δρομοι γινονται,βλεπουμε δρομους υποθαλασσιους,βλεπουμε να τρυπαν ολοκληρα βουνα για να κατασκευη δρομων...το θεμα ειναι αν θα συννενοηθουν οι ιδιοκτητες μεταξυ τους,αν θα μπορεσουν να τα βαλουν κατω και με δικαιο τροπο ο καθενας να δωσει τμημα απο το οικοπεδο του για την δημιουργια δρομων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα μας σώσει η Ιφιγένεια συγχωριανοί πολύτεκνοι.Ξαναψηφήστε την.Για να ψαχτούμε όλοι μας.Πληρώσαμε τα μακαρόνια ναι ή όχι.Κάπιοι λένε ναι κι άλλοι όχι τι γίνεται.Τα λεφτά πηγαίνουν στο ταμείο του συλλόγου? Δεν νομίζω αφού οι αποδείξεις είναι της πλάκας.Κανείς από το συμβούλιο δεν μιλάει.Ούτε κάν κάπια από τα παλιά στελέχη τα οποία στο τέλος τέλος ήταν και αξιόλογα.Που είναι χάθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ιφιγένεια Κυριακου πρόεδρος πολυτέκνων,νομαρχιακη σύμβουλος στον Ζωγράφο καιυποψήφια βουλευτής ΝΔ στις περασμένες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή τα πληρώνουμε τα μακαρόνια; Για ποιες αποδείξεις μιλάς; Μπορείς να γίνεις πιο κατανοητός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.Τα χρήματα που δίνουν (10 ευρώ) αφορούν τη συνδρομή στο σύλλογο πολυτέκνων και βρίσκουν την ευκαιρία να τα ζητούν όταν μοιράζουν μακαρόνια. 2.Στην προηγούμενη διανομή τα τυριά όντως ήταν ακατάλληλα. Τα περισσότερα ήταν ληγμένα και όσα δεν ήταν έληγαν σε λίγες μέρες. Οι περισσότεροι τα πέταξαν.
    3. Πέρυσι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ήρθε ανθρωπιστική βοήθεια από την οργάνωση Θεόφιλος. Το πακέτο περιείχε απορρυπαντικά, παιχνίδια, ρούχα....πολλά από τα οποία ήταν μεταχειρισμένα. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Άλλος τραβούσε από δω, άλλος από κει, εγώ το είδα πρώτος! αυτό είναι δικό μου!... μαλλιά κουβάρια. Τα χειρότερα επακολούθησαν όταν, άκουσον άκουσον, έκαναν ανατροπή το φορτηγό!!! Φανταστείτε τι έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε μου η απόδειξη της συνδρομής είναι θεωρημένη με σφραγίδα του Συλλόγου.Για έλεγξε τη δική σου απόδειξη,υπάρχει σφραγίδα? Τι μου λες τώρα.
    Απότι ξέρω υπάρχει εξελεγκτική επιτροπή.τι κάνει αυτή ? Ετσι για πλάκα είναι.
    Τι μπορεί να μας κάνει μια ιφιγένεια η οποία απόπτι λένε είναι μεγάλο τσιανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. έκαναν ανατροπή το φορτηγό!!! .........Φανταστείτε,.............μεγάλο τσιανάκι,.........μακαρόνια με τυρί,.......μαλλιά κουβάρια,.....Ν Τ Ρ Ο Π Η ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!!!ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΗ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΟΝΤΡΟ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ/ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ!!!!!!ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΛΥΣΑΣΜΕΝΟΙ ΠΕΙΝΑΛΕΣ ΚΑΝΑΝΕ!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ.ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ Κ. ΚΕΡΑΣΙΝΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ(ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΣ ΝΤΑΜΑΡΙΑ).ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500m.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΓΩΣΑΝ...ΛΟΓΩ Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α Σ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν ο πληθυντικός αφορά το blog θα ήθελα να θυμίσω κάτι που αναφέρουμε στην πρώτη ανάρτηση «Τι είναι το σόμπορο»:
    ...ας γίνει το βήμα να αναδείξουμε όχι μόνο τα αρνητικά αλλά και τα θετικά στη μικρή κοινωνία που ζούμε με απώτερο στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.
    Για να λυθεί ένα πρόβλημα ώστε να μη διαιωνίζεται όπως αναφέρεις θα πρέπει πρώτα να το αναδείξουμε και να γίνει διάλογος με προτάσεις. Και αν συνεχίσει να υφίσταται εμείς θα συνεχίσουμε να το «αναμασάμε» μέχρι να ακουστούμε.
    Οι πληροφορίες για το νεκροταφείο είναι ενδιαφέρουσες. Γνωρίζεις αν έγινε επίσημα κάποια μελέτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ....για το νέο νεκροταφείο του Δ.Δ.ΣΤΑΝΟΥ δέν έχει γίνει νομίζω ούτε η παραχώρηση του χώρου απο το Δασαρχείο Αρναίας πρός τόν Δήμο Αρναίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΕΣ ΕΒΛΑΛΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΆΤΕ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επέκταση οικισμού...για ποιόν λόγο; Αφού όλος ο κόσμος προτιμά να χτίζει μέσα στον οικισμό, ο ένας πάνω στον άλλο, την στιγμή που διαθέτουν οικόπεδα παραέξω για να χτίστουν σπίτια ανθρώπινα...
    Όσο για το "λαϊκό προσκύνημα" στα τρόφιμα και τα είδη που μοιράζονται μην μπερδεύεστε... είναι το χούι του Έλληνα για το "τζάμπα" πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ακριβως ζηταμε επεκταση γιατι για να χτισουμε παραεξω πρεπει τα οικοπεδα μας να μπουν στο σχεδιο οικοισμου.Τα οικοπεδα μεσα στο χωριο εχουν λιγοστεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή