τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Οι πλούσιοι να βγουν από την πολιτική»

Ο τιμιότερος πολιτικός στη Γη ξαναχτυπά 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ [Πηγή: www.doctv.gr]


«Οι φιλοχρήματοι και οι πλούσιοι θα πρέπει να πεταχτούν εκτός πολιτικής», δήλωσε στο ισπανόφωνο CNN ο Χοσέ Μουχίκα, γνωστός και ως ο φτωχότερος πρόεδρος του πλανήτη. Ο Χ. Μουχίκα είναι ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, αγρότης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας. Ζει σε ένα μικρό σπιτάκι και η μόνη του ιδιοκτησία είναι ένας παλιός σκαραβαίος. Δεν έχει κάρτες, ούτε δάνεια και χρέη. Απέκτησε τον τίτλο του «Πιο Φτωχού Προέδρου», όταν αποκαλύφθηκε πως δίνει το 90% του μισθού του -που είναι 12.000 δολάρια-  στο κράτος για την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας.

 «Έχουμε δημιουργήσει αυτό που αποκαλείται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου η πλειοψηφία θα πρέπει να είναι αυτή που αποφασίζει. Αυτό σημαίνει πως οι πολιτικοί, μεταξύ αυτών και οι πρόεδροι των χωρών, θα πρέπει να ζουν όπως η πλειονότητα και όχι όπως οι λίγοι»,
αναφέρει στη συνέντευξη. «Δεν έχω κάτι εναντίον των φιλοχρήματων και των πλουσίων. Όμως θα πρέπει να βγουν εκτός πολιτικής. Αποτελούν κίνδυνο για την πολιτική. Η πολιτική πρέπει να δουλεύει για την ευτυχία όλων. Αν θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία υποτίθεται πως θα πρέπει να κυβερνά, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή την προοπτική, στην πλειονότητα και όχι στη μειονότητα των πολιτών». Ο κύριος Μουχίκα εστιάζει στην κουλτούρα του υπερκαταναλωτισμού και δηλώνει εχθρός της, όχι μόνο σε ανθρωπιστική αλλά και σε υπαρξιακή κλίμακα. «Ο υπερκαταναλωτισμός μάς απομακρύνει από τα σημαντικά πράγματα και κάνει τον άνθρωπο να σπαταλά δυνάμεις σε ανούσια πράγματα που ελάχιστα έχουν να κάνουν με την ευτυχία», λέει και ευχόμαστε κάθε χώρα να είχε έναν πρόεδρο και πολιτικούς σαν κι αυτόν.

 [Πηγή: www.doctv.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου