τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Tο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου


Στο πανηγύρι τ’  Άγιου-Θανάση
Κορίτσια χόρευαν κι είχαν καμάρι. 

Κορίτσια χόρευαν κι είχαν καμάρι.
Μόν’ μια μελαχρινή είχε τη χάρη.
……………………………………


Λέγεται ότι το πανηγύρι το καθιέρωσαν οι Σαμαριώτες, οι κάτοικοι του χωριού που είχαν χωράφια στο Σαμάρι. Την περίοδο που βρίσκονταν στο Σαμάρι για τις αγροτικές δουλειές τους γιόρταζαν τον Άγιο στο ομώνυμο εξωκλήσι στις 2 Μαΐου. Το φθινόπωρο που τελείωναν οι δουλειές και επέστρεφαν στο χωριό, σκέφτηκαν να τιμούν τον Άγιό τους και στην εκκλησία του χωριού την ημέρα της μνήμης του στις 18 Ιανουαρίου 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από γλέντια στο πανηγύρι (1955-60)

40 σχόλια:

  1. φετος θα αναβιωσουμε το εθιμο αυτο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία ιδέα σας με της φωτογραφίες ,μήπως υπάρχει δυνατότητα να συνοδέυονται και με τραγούδια απο τον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα και αυτό οφείλεται κατα κύριο λόγο στην αργή σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ: ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Ο ΣΤΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?? ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΧΑΙΔΩ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρονια πολλα σε ολους τους εορταζομενους!

    Φιλε Ανωνυμε 11:07 ετσι οπως το παμε στο τελος θα μας λενε παναηρτζιδες (οχι οτι δεν ειμαστε χαχα).πανηγυρι την Αγια χαιδω,πανηγυρι τη γουρουνοχαρα,πανηγυρι τις αποκριες,πανηγυρι τα χριστουγεννα,πανηγυρι τη πρωτοχρονια,πανηγυρι τη πρωτομαγια,πανηγυρι στον αι λια,πανηγυρι αγιας κυριακης,πανηγυρι το πασχα και ποσα ακομα θα ξεχναω καθε 15 μερες πανηγυρι θα εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι εχει και τιποτα αλλο να κανεισ στο στανο? μονο στα πανηγυρια βρισκομαστε και εχει ζωη το χωριο μασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν μενεις μονιμα στο Στανο σε λιγα χρονια θα λες ευτυχως που γεννηθηκα στο χωριο και οχι σε καποια πολη που σε τρωει μερα με τη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο Στανό η νοοτροπία και οι αντιλήψεις είναι χίλια χρόνια πίσω...Συγνώμη κιόλας ρε παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οκ μπορει να ειναι και δυο χιλιαδες χρονια πισω αλλα τουλαχιστον ο κοσμος εχει μεινει αγνος και δεν εχει γινει σαθρος οπως στις πολεις.
    οι πολεις θα μας φανε λαχανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλ τολη μην περνεισ και ορκο. η αγνοτητα θα μασ φαει..αν δεν φαμε ο ενασ τον αλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τόλη ζεις το χωριό ΣΚ, γιορτές και διακοπές. Έλα μείνε μόνιμα και τα ξαναλέμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οκ το ξερω οτι τις καθημερινες δεν βγαινουν πολλοι εξω αλλα ρε παιδια και σε πολη να μενατε δεν θα βγαινατε καθε μερα εξω.
    και στη τελικη η θεσ/νικη ειναι 1 ωρα δρομος.
    πας στο cosmos βλεπεις το σινεμαδακι σου και γυρνας.στη πολη με την κινηση πιο πολυ ωρα θα σου παρει να πας...πρεπει να ξεκουνιεσε και λιγο.
    ειναι απλο και διαλεγετε
    1)πολη: ολα στα ποδια σου αλλα ποιοτητα ζωης και ηρεμια= ΜΗΔΕΝ
    2)χωριο: δεν υπαρχουν υποδομες αλλα ζεις ποιοτικα και ηρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν μιλαμε αποκλειστικα και μονο για τον τροπο διασκεδασησ. γενικως το χωριο μασ δεν προσφερει ευκαιριεσ στη νεολαια. και αντε εεισ τα αγορια που οατε και σε κανα καφενειο. τα κοριτσια δεν εχουν να κανουν τιποτα. και οχι γιατι δεν θελουν αλλα γιατι θα υπαρχει ΄΄λιθοβολισμος΄΄. ελπιζω να καταλαβεναιτε πως το λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα μυαλά και η νοοτροπία είναι αυτή που είναι αλλά δυστυχώς και οι νέοι άνθρωποι την ίδια νοοτροπία έχουν με τους πατεράδες τους και τους παπούδες τους. Τα κορίτσια φοβούνται τον "λιθοβολισμό" ακριβώς επειδή έχουν την ίδια νοοτροπία με τις μανάδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αφου υπαρχει συλλογος γυναικων θα μπορουσατε να εχετε ενα μερος που θα πηγαινατε τις καθημερινες να κουβεντιαζετε,να παιζετε επιτραπεζια και γιατι οχι να πινετε και κανα ποτακι να ξεσκατε και οχι ολο σπιτι.
    εκτος αν φοβαστε οτι θα αντιδρασουν οι αντρες σας η οτι θα σας πει η γειτονια οτι δεν ειστε καλες νοικοκυρες.
    το κακο με τις γυναικες του χωριου ειναι οτι οι περισσοτερες δεν δουλευουν και δεν ειναι ανεξαρτητες.
    τωρα βεβαια που τα νεα κοριτσια σπουδαζουν και λογικα θα δουλεψουν οι πιο πολλες θα αλλαξουν τα πραγματα μαλλον αρκει να μην παρετε ψηλα τον αμανε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε Τολη πριν 60 η 70 χρονια η και πολλα περισσοτερα οι κατοικοι του χωριου δεν ειχαν αλλους τροπους διασκεδαης εκτος απο τα πανηγυρια.Γνωμη μου ειναι πως πρεπει να συνεχιζουμε αυτες τις παραδωσεις απο το να ενκλωβιζομαστε σε καφενεια και καφετεριες.Τιμη μας να μας λενε παναηρτζιδες.Τωρα για το θεμα των γυναικων που εθιξες σηκωνει μεγαλη συζητηση.Ο Συλλογος γυναικων υπαρχει αλλα οχι και η καταληλη στεγαση του Συλλογου.Σε ενα δωματιο 15 τ.μ δεν εχεις και πολλα περιθωρια για δραστηριοτητες.Βλεπεις μιλανε ολοι για αποκεντρωση αλλα υποδομες μηδεν.Οποτε συμβιβαζεσε με το κατεστημενο μην εχοντας τι αλλο να κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καρχαρια εννοειτε οτι δεν κατακρινω τα πανηγυρια μας.εξαλλου κι εγω πρωτος και καλυτερος ειμαι σε τετοια χαχα.απλα μην επικεντρωνουμε τοσο πολυ ενω εχουμε το βασικο την Αγια Χαιδω που μαζευει κοσμο το χωριο μας.
    εγω δεν ξερω καν που στεγαζεται ο συλλογος γυναικων αλλα ειναι δικο τους θεμα (των γυναικων) και στο χερι τους να κανουν κατι για να περνανε την ωρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ξερω πως δεν κατακρινεις τα πανηγυρια μας.Αλλωστε βλεπω πως συμετεχεις σε ολα.Απο την αλλη ομως η Αγια Χαιδω ειναι καινουριο πανηγυρι.Δεν συμφωνω μαζι σου πως πρεπει να επικεντρωθουμε πιο πολυ σε αυτο μονο και μονο επειδη μαζευει κοσμο.Ειμαι καπως κοντα στα χρονια σου αλλα μου αρεσει να τηρω τις παλαιες παραδωσεις.Οσο για το Συλλογο στεγαζεται στο Αθλητικο.Φυσικα ειναι στο χερι των γυναικων για το πως θα περνουν την ωρα τους.Απλα οπως ειπα και παραπανω δεν υπαρχουν υποδομες για αναβαθμηση της καθημερινοτητας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν κοπέλια και κοπελιές του Στανού!!!Ο καθένας σας είδα πως λέει αυτό που πιστεύει...Νομίζω πως είστε πόλυ λάθος!!!Καταρχήν γιατί φίλε Τόλη να αποκάλεσουν τους Στανιώτες πανηγυρδίτζες από την στιγμή που μόνο αυτό έχουν για απόλαυση όλα τα άτομα του Στανού και κυρίος η κάθε ηλικία του Στανού.Δεν λέω και γω στηρίζω τα πανηγύρια αλλά όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο.Και δεύτερον γιάτι να υποστηρίξουν Θεσσαλονίκη και όχι τον τόπο τους???Δηλαδή μόνο εκεί έχουν το δικαίωμα οι κοπελιές να βγαίνουν γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα...Ε όχι.Πόδι πρέπει να πατήσουν φίλε μου.Και όχι σε ένα χώρο με επιτραπέζια και τα σχετικά απλά σε ένα χώρο που να συναναστέφονται όλα τα φύλα του χωριού!!!Απλά έμαθαν από τις οικογένειες να μένουν σπίτι να πηγαίνουν σαν κοκόνες εκκλησία λες και που παν,να βρουν ένα καλό παιδί να κάνουν 4 παιδιά και τέλος αυτή να είναι η ζωή τους.Γουστάρω τον Στανό για τον τρόπο που διασκεδάζει όμως δεν μου αρέσει να ακούω για λιθοβοίσμους,είναι κάτι που το έχουν δημιουργήσει μόνοι τους.Και πάλι δεν συμφωνώ ότι τα τωρινά κοριτσια θα αλλάξουν κάτι...Αν βρεθεί κάποιος να το αλλάξει αυτός θα ναι τα 10χρονα του Στάνου που ίσως να συμβουλευτού διαφορετικά από τις οικογένειες τους.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν το τεκμηριωνεις ομως οτι η μονη διασκεδαση στο χωριο ειναι τα πανηγυρια.
    εγω εχω διασκεδασει με παιδια απο το χωριο και εκτος πανηγυριων και χωρις ρακια.
    αλλοι εχουν χομπι οπως μπαλα,κυνηγι κλπ και αλλοι πανε συχνα θεσ/νικη για διαφορες δραστηριοτητες αλλοι πανε τα τριημερα τους κλπ.και πολλα αλλα που σιγουρα τωρα μου διαφευγουν.
    μαλλον εσυ νομιζεις και εχεις κολλησει οτι μονο στα ρακια διασκεδαζουν στο χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί την διασκέδαση την έχεται συνδιάσει μαζί με ποτό???Με καλή παρέα και χωρίσ ποτό περνάς καλά.Και δν αναφέρθηκα ποτέ σε ρακιά οπότε μην λέτε κάτι που δν ακούστηκε!Κ φίλε Τόλη πάλι καταλήγεις σε αντρικές δραστηριότητες είδες???Για αυτό αναφέρομαι σε πανηγύρια γιάτι ειναι κάτι που παν και οι κοπέλες.Και φίλοι ανώνυμοι για να τα λέω σημαίνει οτι τα υποστηρίζω.Δεν με νοιάζει τι κανουν στην προσωπική τους ζωή με νοιάζει ότι δν κάνουν κάτι για να αλλάξουν τις καταστάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οχι το γυμναστήριο δεν λειτουργεί και μάλιστα λόγω του ότι δεν υπαρχει χώρος στο γυμναστήριο στο σχολείο ,ο γυμναστής του δημοτικού ζήτησε να μεταφερθούν σε αλλο χώρο τα όργανα γυμναστικής γιατί εμποδίζουν λεει .τα όργανα εχω την εντύπωση πως δεν είναι του σχολείου και αν όντως ισχυει αυτό ισώς θα πρεπέ να κάνουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτο ειναι το θεμα οτι τα ρούχα και τα παπούτσια δεν κανουν τον κόσμο απλά αυτο μόνο νοιάζει εκεί...Ας αφήσουν αυτά στην άκρη και ας δουν αμα θέλουν να δικτυοθούν στο χωριό.Ας τα φοράει και ας κάνει την ζωή που θέλει επιλογή είναι του καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑϊΤΗΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΗΔΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΡΟΥΧΑ 12ΠΟΝΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ...ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ Κ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΛΗΞΕΙ ΕΔΩ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να μερικά ξεκάθαρα πράγματα:
    Τα κοριτσάκια στον Στανό "γκομενίζουν" με τα μίνι και τα τακούνια όπου και όπως μπορούν προσπαθώντας να μην χαλάσουν το "καλό" τους όνομα. Ακολουθεί ο γάμος. Μετά τον γάμο ο γαμπρός (Στανιώτης γαρ) μπαίνει στην γνήσια συμπεριφορά του Στανιώτη άντρα: η γυναίκα στο σπίτι με τα παιδιά και αυτός στα γούστα... Η παντρεμένη πλέον κοπέλα το αποδέχεται γιατί έτσι κάνουν όλες στο χωριό (ίσως να πέφτει και καμία φάπα). Το επόμενο βήμα της "κατινοποίησης" είναι οι καθημερινοί καφέδες με τις φίλες και το κουτσομπολιό, μεγαλώνοντας κορίτσια που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρομο. Διαφωνεί κανείς σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το "γκομενίζουν" δεν το ειπα απαραιτητως για κακο αλλά σε συνδιασμό με το τι γίνεται πριν και μετα τον γάμο.
    Το τι χειροτερο γινεται σε αλλα μερη λιγη σημασια εχει. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι τι γινεται στο μερος που ζουμε δηλαδη στον Στανο.
    Δεν εθιξα την αξιοσύνη των αντρων. Περιέγραψα την πραγματικότητα. Και οι άντρες είναι δέσμιοι της συγκεκριμένης νοοτροπίας. Ξέρεις πολύ καλά τι έχουν να του σύρουν οι φίλοι του αν ξαφνικά επιλέξει να διαφοροποίησει την συμπεριφορά του από αυτό που κάνουν όλοι. Και φυσικά εξαιρέσεις που ομως επιβεβαιώνουν τον κανόνα υπάρχουν. Το θέμα μας όμως αφορά την συμπεριφορά των κοριτσιων - γυναικών στην κοινωνία του Στανού. Από την μια πιστεύουν ότι δεν έχουν και πολλές επιλογες στην κοινωνία του χωριού από την άλλη όμως ακολουθούν με μαθηματική ακρίβεια την ίδια διαδρομή. Αυτό είναι όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μπορω να πω οτι η κατασταση ειναι εκτος ελενχου..ο καθενας λεει τα δικα του για την νοοτροπια και για τα κοριτσια του χωριου..'πολεμος',κοντρες,αντιπαραθεσεις..καθε κοπελα ας εχει την δικη της νοοτροπια και ας μην ασχολειται με την γενικη νοοτροπια του χωριου και με το τι κανουν αλλες κοπελες..ακρη δεν βγαινει οποτε ας σταματησει το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ρε παιδια μην λετε εκτος ελεγχου και τετοια.
    η κουβεντα γινετε σε πολυ κοσμιο επιπεδο και απλα διαφωνουμε.υγεια ειναι αυτο.δεν ειμαστε ρομποτακια να συμφωνουμε σε ολα ολοι.
    αυτα λετε και εξω στο χωριο και νομιζουν οτι εδω μεσα βριζομαστε και τσακωνομαστε και μετα δαιμονοποιητε το σομπορο απο ατομα που ουτε καν εχουν μπει εδω.
    μην λετε διαφορα για να δημιουργητε εντυπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. γιωτη εγω τις φωτο τις εδωσα οποτε πλεον ειναι θεμα διαχειριστων ποτε θα αναρτηθουν.

    και κατι αλλο (ενα ενα μου ερχονται) ειναι μεγαλο λαθος οποιος κανει αυτο που ειπε πριν καποιος ανωνυμος οτι:

    Και οι άντρες είναι δέσμιοι της συγκεκριμένης νοοτροπίας. Ξέρεις πολύ καλά τι έχουν να του σύρουν οι φίλοι του αν ξαφνικά επιλέξει να διαφοροποίησει την συμπεριφορά του από αυτό που κάνουν όλοι.

    εγω ξερω οτι αν καποιος εχει προσωπικοτητα και παταει γερα στα ποδια του ποσος τον απασχολει τι θα πουνε οι φιλοι του για το συγκεκριμενο θεμα που αφορα μονο αυτον και τη γυναικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ...ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ...ΠΡΟΣΕΞΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. παιδια ξεφυγε η κατασταση.Ειστε η νεολαια του χωριου και η επομενη δυναμη και αντι να συζητατε σοβαρα θεματα που σας απασχολουν(ανεργια,αβεβαιοτητα για το μελλον)καθεστε και ασχολειστε με ανουσια πραγματα.Μην εχετε μιζερια μεσα σας,ξεκινηστε κατι εσεις και μην ριχνετε ευθηνες σε αλλους.Να χαιρεστε που το χωριο εχει τοσα πανηγυρια και αντι να τα κρινουμε δειτε να τα αναβαθμισετε και να τα προσαρμοσεται στη δικη σας νοοτροπια.Ασχολειθητε με τους συλλογους και και φερτε φρεσκιες ιδεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΟ..ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Κ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με λυπη συμφωνω απολύτως με το τελευταίο σχόλιο. Όλοι κατακρίνουν και κανεις δεν λέει καμια καινουρια ιδεα όπως π.χ να φέρουν ένα συγκρότημα, κάποιο γνωστο τραγουδιστή κάποια εκδήλωση βρε αδερφέ κάτι να "μυρίσει" πανηγύρι.
    Μόνο λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο οικοδομικος συλλογος στανου λεγεται αγιος αθανασιος,μπορει καλιστα να συνεργαστει με καποιον απο τους αλλους συλλογους και να οργανωνουν το πανηγυρι...καθε χρονο θα συνεργαζεται με διαφορετικο συλλογο,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. βασιλη εχεις δικαιο οτι οι περισσοτεροι συλλογοι δεν συνεργαζονται μεταξυ τους πχ.ενας συλλογος ζητησε στεγαση απο τον οικοδομικο και αρνηθηκε αιτιολογοντας πως ο χωρος ειναι μικρος.Και λες εσυ να συνεργαζονται ολοι οι συλλογοι μαζι για εκδηλωσεις!!Θεληση υπαρχει συνεργασια ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή