τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Πέρασαν 84 χρόνια για να ολοκληρωθεί!


Λαίλαπας και Καρσίγιακα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 5-5 στο φιλικό αγώνα που έγινε στο Φαφαλίειο Στάδιο. Ύστερα από 84 χρόνια ολοκληρώθηκαν τα 87 λεπτά του ιστορικού φιλικού, που είχε αρχίσει στις 7 Δεκεμβρίου του 1930, αλλά είχε διακοπή λόγω βροχής.

Eνας αγώνας με ιστορικό υπόβαθρο, που έπρεπε να περάσουν... 84 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μια αναμέτρηση με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές και να σβήσουν τα μίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και που απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις απ' ό,τι θα περίμεναν και οι πρώτοι εμπνευστές της.

Και όμως, ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Λαίλαπα και Καρσίγιακα που ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου του 1930, συνεχίστηκε στις... 10 Μαΐου 2014! Ναι, ακούγεται αδιανόητο και όμως συνέβη στο νησί της μαστίχας, τη Χίο. Εκεί που πρωτοέγινε, αλλά διακόπηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής!

Το περίφημο φιλικό έλαβε χώρα στο Φαφαλίειο Στάδιο και έληξε ισόπαλο με σκορ 5-5. Πλούσιο θέαμα, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και κανέναν δεν ενδιέφερε ποιος θα νικούσε στο τέλος. Αυτό είχε την μικρότερη σημασία απ' όλα.


Για την ιστορικότητα αυτού του αγώνα και την σημασία, έχει γραφτεί ένα υπέροχο κείμενο, το οποίο αξίζει να διαβάσετε, ώστε να αντιληφθεί ο καθένας για ποιο λόγο έπρεπε να συνεχιστεί και να λήξει.

Ο κόσμος γέμισε τις εξέδρες, το μήνυμα εστάλη πως ανάμεσα στους λαούς δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό που να τους χωρίζει και άπαντες έφυγαν γεμάτοι από το γήπεδο! Ένα ματς τόσο διαφορετικό, τόσο μοναδικό, που είχε μονάχα νικητές και κανέναν ηττημένο...



Ρεπορτάζ , βίντεο και φωτογραφίες στους παρακάτω συνδέσμους:

http://yiannismakridakis.gr/

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/ellada_-_toyrkia_dinoyn_rantevou_sto_ghpedo_84_xronia_meta.2758450.html?service=print

http://www.sport24.gr/football/perasan_84_xronia_gia_na_oloklhrwthei.2781138.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου