τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη 12μ. στο άγ. Βενιζέλου
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν μια βδομάδα στη Λέσβο μετά την ημιβύθιση λέμβου που μετέφερε μετανάστες. Γι΄ αυτό το έγκλημα υπεύθυνη είναι η ελληνική κυβέρνηση και συνολικά οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. που από τη μια βομβαρδίζουν τις χώρες καταγωγής των προσφύγων ή πυροδοτούν τους εμφύλιους πολέμους κι από την άλλη σηκώνουν τείχη με εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει χρήματα για να εξοπλίζει την αστυνομία, το λιμενικό και τη Frontex, που όταν δεν βουλιάζουν οι ίδιοι τα σαπιοκάραβα των μεταναστών, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους δυσκολέψουν την πρόσβαση αφήνοντάς τους έκθετους στη μανία της κακοκαιρίας. Ενώ έχουν χρήματα για να στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους κατατρεγμένους από την Αφρική και την Ασία δεν δίνουν ούτε τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο.

Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ λειτουργεί σαν θερμοκήπιο των ναζιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή. Αντί να δώσουν λεφτά για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αντί για μέτρα καταπολέμησης της φτώχειας που φέρνει την άνοδο της εγκληματικότητας και της εξαθλίωσης, Σαμαράς και Βενιζέλος στοχοποιούν τους μετανάστες ανοίγοντας το δρόμο στους νεοναζί εγκληματίες. Η προσπάθεια των νεοναζί να βγουν από τις τρύπες που τους έκλεισε το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα αποτελεί συνειδητή απόπειρα αποπροσανατολισμού της οργής και της ριζοσπαστικοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα κόμματα των Μνημονίων. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί με τη ρατσιστική δημαγωγία να μας πείσει ότι για τη διαρκή λιτότητα και την ανεργία φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες! Ταυτόχρονα, με τη φασιστική βία θέλουν να σπείρουν το τρόμο, όπως έκαναν οι ομογάλακτοι τους στην Γερμανία του Χίτλερ και στην Ελλάδα της κατοχής. Αυτοπροβάλλονται ως «έλληνες πατριώτες» αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα των ναζί, από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις εκτελέσεις των αντιστασιακών στο Χορτιάτη, αυτοί που στήριξαν τα βασανιστήρια της χούντας και την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι ναζί παριστάνουν τους “αντιμνημονιακούς πατριώτες που αντιστέκονται στη γερμανική κατοχή”, ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μισθοφόροι των αφεντικών τους, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Θα τους σταματήσουμε! Μαζικά, αποφασιστικά, συνεχίζουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς. Και ταυτόχρονα δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στα Μνημόνια. Όλες και όλοι στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί με τον κόσμο που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα από τη Ν. Υόρκη μέχρι το Παρίσι να στείλουμε τους ναζί στους υπονόμους της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου