τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου:Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του"

Οι εκδόσεις IANOS (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 19:00 μ.μ. παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Μαράτου
"Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του".

Θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Μητσιάλη, φιλόλογος-συγγραφέας και Γιάννης Αικατερινάρης, αρχιτέκτονας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αναστασία Γρηγοριάδου Ραδιοφωνική παραγωγός.
Στο πιάνο (clavinova) ο Γιάννης Καραγιάννης Μουσικός - καθ. Φυσικής
Τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

Ο Ανδρέας Μαράτος αντιμετωπίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο μουσικό κόσμο, ως τεκμήριο της δυναμικής και των μετέωρων αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής. Ερευνά τις καταγωγικές του ρίζες και τον πολυπρισματικό χαρακτήρα του ως οδοδείκτες επιστροφής σε ένα μέλλον που δεν ήρθε ακόμα. Μελετά τους δεσμούς του με την ταραγμένη πολιτική ιστορία του τόπου, την τραγική περιπέτεια της Αριστεράς, την κοινωνικοπολιτική κοσμογονία του εικοστού αιώνα.

Ο πρόλογος του βιβλίου γράφηκε από τον Αριστείδη Μπαλτά, καθηγητή Φιλοσοφίας στο ΕΜΠ και το επίμετρο από τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου
ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης σημειώνει:
"Το βιβλίο του Ανδρέα Μαράτου υπήρξε για μένα αποκάλυψη και έκπληξη συγχρόνως. Γιατί καταστάσεις και γεγονότα που θεωρούσα πρόδηλα, δεδομένου ότι τα είχα ζήσει και μάλιστα εντατικά, έλαβαν ξαφνικά μια καινούρια μορφή και ένα διαφορετικό περιεχόμενο χάρη στην διαπεραστική και κάποτε ανατρεπτική ματιά του συγγραφέα…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου