τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ - ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ 1-0

Το δικαίωμα στην ελπίδα
διατήρησε η Θύελλα με τη νίκη της με 1 – 0 επί του Φοίνικα Νικήτης. Ήταν ένας αγώνας «δίχως αύριο» για τους παίκτες της Θύελλας, όπου το νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν μονόδρομος γι' αυτούς, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στη «μεγάλη κατηγορία». Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους κατέβηκαν στον αγώνα έχοντας ως στόχο να αποφύγουν την ήττα ώστε να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν ακόμη τη διαφορά ασφαλείας που τους χωρίζει από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.   

Περιγραφή αγώνα
Α’ ημίχρονο:
  Ήταν ένα χορταστικό, γεμάτο παιγνίδι, σίγουρα το καλύτερο ημίχρονο της Θύελλας! Οι παίκτες της μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα, επέβαλλαν το ρυθμό τους, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και δημιούργησαν και έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Ιδιαίτερα το 20άλεπτο από το 10ο έως το 30ο λεπτό οι παίκτες της Θύελλας ήταν καταιγιστικοί καθώς η μία φάση διαδέχονταν την άλλη.  Οι 12 τελικές προσπάθειες – οι περισσότερες προϊόν ωραίων ομαδικών συνδυασμών, αλλά και ατομικών επινοήσεων – δείχνουν ανάγλυφα την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Με βάση τη συνολική εικόνα των δυο ομάδων  το 1 – 0 του α’ ημιχρόνου «μοιάζει» πολύ φτωχό και σίγουρα αδικεί τη Θύελλα.

Φάσεις:
11ο λεπτό: Το σουτ του Λευτέρη Αλβανού κατέληξε άουτ.
13ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από τον Νίκο Βεκόπουλο η μπάλα αποκρούσθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στην επαναφορά της  ο Νίκος Τουπλικιώτης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επεχείρησε αποκρούσθηκε σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος από πόδια των αμυντικών του Φοίνικα.
16ο λεπτό:  Μετά από ωραίο συνδυασμό ο Σάκης Γκόγκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν είχε θετική κατάληξη.
18ο λεπτό: Άλλος ένας ωραίος συνδυασμός των παικτών της Θύελλας έφερε τον Βεκόπουλο σε θέση βολής, αλλά το ωραίο γυριστό σουτ που επιχείρησε έδωσε τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα του Φοίνικα να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση.

20ο λεπτό και 21ο λεπτό: Σουτ από τους Στέλιο Μαριανό και Νίκο Βεκόπουλο αντίστοιχα κατέληξαν άουτ.
25ο λεπτό: Σουτ από τον Στέλιο Μαριανό η μπάλα αποκρούσθηκε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο ίδιος παίκτης με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενουμένων.
31ο λεπτό: η πιο θεαματική φάση του αγώνα. Ο Νίκος Βεκόπουλος τελικός αποδέκτης μιας ωραίας ομαδικής προσπάθειας των παικτών της Θύελλας, πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό εναέριο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του ‘κανε το … χατίρι, αφού προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών της εστίας των φιλοξενουμένων, στη συνέχεια «έσκασε» πάνω στη γραμμή του τέρματος και τελικά απομακρύνθηκε  από τους αμυντικούς του Φοίνικα.
44ο λεπτό:  το 1 – 0.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Λευτέρη Αλβανό η μπάλα πήρε παράλληλη πορεία προς την εστία και ο Σάββας Στοϊκος που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων δίνοντας το προβάδισμα στη Θύελλα.

 Β’ ημίχρονο:
 Καμιά σχέση με το πρώτο ημίχρονο... Το άγχος και η ανασφάλεια που δημιουργούσε το επισφαλές σκορ και η κόπωση από την υπερπροσπάθεια του α’ ημιχρόνου «βάρυνε» τα πόδια των παικτών της Θύελλας που οπισθοχώρησαν προκειμένου να διαφυλάξουν  το ισχνό προβάδισμα και τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.  
 Έτσι η διάθεση για καλό ποδόσφαιρο παραχώρησε τη θέση της στη σκοπιμότητα και η ποιότητα αντικαταστάθηκε από τη δύναμη και το πάθος που ήταν εμφανές και από τις δύο ομάδες.
 
Φάσεις:
61ο λεπτό: αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα ο προπονητής – παίκτης της ομάδας της Νικήτης Γουματιανός Σ. Γεγονός πάντως που δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα καθώς ο αποβληθείς δεν αγωνιζόταν, αλλά βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του.
66ο λεπτό: μεγάλη σωτήρια επέμβαση από τον Χρυσοβαλάντη Στόϊκο που απέκρουσε κοντινό σουτ επιθετικού των φιλοξενουμένων διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
75ο λεπτό: Αποβολή του Στέλιου Μαριανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα υποχρεώνει τη Θύελλα να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα.
78ο λεπτό: Η αριθμητική ισορροπία μεταξύ των ομάδων αποκαταστάθηκε καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης κ.Σημαιάκης αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της Νικήτης Παπανικολάου Λ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
«Θύελλα» Στανού:
Στόϊκος Χρυσοβαλάντης, Κυριαφίνης Γιάννης, Τριανταφύλλου Μάριος (62΄Στόϊκος Αναστάσης), Στόϊκος Σάββας, Γερακούδης Παναγιώτης, Τουπλικιώτης Νίκος, Γκόγκος Σάκης, Μαριανός Βασίλης, Μαριανός Στέλιος, Αλβανός Λευτέρης (89΄Στόϊκος Γιώργος),  Βεκόπουλος Νίκος (69΄Topi Νίκος).

«Φοίνιξ» Νικήτης: 
Χατζής Α., Σιδηρόπουλος Κ., Χατζηγιάννης Φ., Σιδηρόπουλος Β., Παπανικολάου Λ., Φράγγαλης Γ., Νίκογλου Δ. (54΄Καραβάρης Δ. – Χ.), Μελισσίδης Κ., Τσιντάρης Χ., Ρέπα Σ., Πελτέκης Α. (65΄Ρεντίνης Δ.).

1 σχόλιο:

  1. Πολυ καλη περιγραφη μακαρι να εχουμε και του χρονου τετοιες περιγραφες απο την α κατηγορια και παλι.Στανιωτες γερα για την παραμονη. Ενας φιλος απο τη νοτια Χαλκιδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή