τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία αντιφασίστα στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτη


Δολοφονία 34χρονου άνδρα στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ως δράστης συνελήφθη ένας 45χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Χρυσή Αυγή και ο οποίος όπως έγινε γνωστό ομολόγησε. Το θύμα ονομάζεται Παύλος Φύσσας ήταν μουσικός της hip hop και είχε αντιφασιστική δράση στην περιοχή. Σύμφωνα με συντάκτη του tvxs.gr που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, μετά το συμβάν συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες από όλο τον Πειραιά. Κόσμος παρέμεινε στο σημείο μέχρι το πρωί της Τετάρτης ενώ διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται και για σήμερα το απόγευμα στις 18.00. Διαψεύδει ανάμειξη μελών της η Χρυσή Αυγή. Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις.

Η εν ψυχρώ δολοφονία συνέβη στην οδό Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θύμα βρισκόταν σε καφετέρια. Χρυσαυγίτες τον αναγνώρισαν και άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε αντιπαράθεση στο δρόμο. Ο 34χρονος επιχείρησε να φύγει με την παρέα του - πέντε ή έξι άτομα - ωστόσο τους ακολούθησε μια ομάδα χρυσαυγιτών.

Ο δράστης, ένας από την ομάδα, φέρεται να βγήκε από ένα αυτοκίνητο και να μαχαίρωσε το θύμα στο στήθος."Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε", έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook.


Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο (Κρατικό Νικαίας) όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη ο οποίος συνελήφθηε από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 45 ο οποίος έφερε μαχαίρι. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος. Ομάδα αστυνομικών στην αρχή φρουρούσε το αυτοκίνητο, αλλά στις 04.00 το πρωί το μετακίνησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναζητούνται κι άλλα άτομα για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου