τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πάχτας: Αγωγή κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αγωγή κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας και ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των χρυσορύχων στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφερόταν χαρακτηριτικά:
"Η υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως υπεύθυνου πολιτικού χώρου για τα γεγονότα, από το γνωστό διπαλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας κ. Πάχτα, έχει ως προφανή στόχο να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Αυτές οι δηλώσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα".
Ο κ. Πάχτας θεωρεί συκοφαντικό και εξυβριστικό τον χαρακτηρισμό του ως "γνωστού διαπλεκόμενου" και "υπόλογου".
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι "η αγωγή του κ. Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δηλωτική του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει ο εν λόγω δήμαρχος εξαιτίας της εμπλοκής του σε σειρά υποθέσεων και σκανδάλων, η παράθεση των οποίων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια και μόνο μας ανακοίνωση". "Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στον κ. Πάχτα ψυχραιμία και περιμένουμε με ανυπομονησία την παρουσία του στο δικαστήριο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Χρειάστηκε έξι μήνες ο κ. Πάχτας για να πειστεί ότι από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, του Φεβρουαρίου, θίγεται η τιμή και η υπόληψή του. Η αγωγή του θα εκδικαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή μετά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι η αγωγή εξυπηρετεί προεκλογικού τύπου σκοπιμότητες του κ. Πάχτα. Αλήθεια, για ποιο λόγο αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2004 ο κ. Πάχτας; Είχε μήπως κατηγορηθεί για υπόθεση διαπλοκής με τον μεγαλοεργολάβο κ. Στέγκο στην περιοχή του; Έχει καταθέσει αγωγή κατά του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για την εξαίρεσή του από τα ψηφοδέλτια; Ή μήπως εκείνη η ενέργεια, που τον καταδίκασε πολιτικά σε ολόκληρο το πανελλήνιο για ατιμωτικό αδίκημα, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε εάν μεταξύ των μαρτύρων που θα προτείνει ο κ. Πάχτας θα είναι και στελέχη της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός".
Αν. Σεβ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου