τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Απόφαση Δ.Σ του Δήμου Αρναίας για το σχέδιο "Καλλικράτης"

ΔΗΜΟΣ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας, παρουσία του Δημάρχου Αρναίας κ. Λάζαρου Λαζάρου, και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Βαρβάρας, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Στανού συνεδρίασε την Παρα-σκευή 30 Απριλίου 2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό και κα-τατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 28/4/2010».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου κ. Λα-ζάρου, τις τοποθετήσεις του Προέδρου, των μελών του, καθώς και των Προέ-δρων των Τοπικών Συμβουλίων, αφού άκουσε και τις θέσεις Δημοτών, μελών της Επιτροπής Αγώνα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

1. Να κληθούν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Παναγί-ας και Σταγείρων Ακάνθου με τους οποίους συνενώνεται ο Δήμος Αρναί-ας στο νέο Δήμο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και να πραγματοποιήσουν από κοι-νού συνεδρίαση την επόμενη Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στην αίθουσα κάτω από τον Ανδριάντα του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα.

2. Ο Δήμαρχος Αρναίας με κλιμάκιο της Επιτροπής Αγώνα να επισκεφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη το Μέ-γαρο Μαξίμου και να απαιτήσουν να εφαρμοσθούν τα κριτήρια καθορι-σμού έδρας του συνενούμενου Δήμου, μεταφέροντας την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη Β. Χαλκιδική και που δεν θα κοπάσει αν δεν ε-φαρμοσθούν τα κριτήρια.

3. Καλεί τους Δημότες την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, ώρα 10:30 π.μ., στην Πλατεία Πατριάρχου Βαρθολομαίου Β’ σε παλλαϊκή συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα τεκταινόμενα σφραγίζοντας συγχρόνως το Δημαρχείο, για χρονικό άγνωστο διάστημα.

4. Για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα θα αποφασίσει το Δ.Σ. σε συ-νεργασία με την Επιτροπή Αγώνα.

9 σχόλια:

  1. Πάντως αυτό το …..»Να κληθούν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Παναγί-ας και Σταγείρων Ακάνθου με τους οποίους συνενώνεται ο Δήμος Αρναί-ας στο νέο Δήμο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και να πραγματοποιήσουν από κοι-νού συνεδρίαση την επόμενη Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στην αίθουσα κάτω από τον Ανδριάντα του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα.»…. ....είναι καταπληκτικό…θα παρακολουθήσουμε ...το El PASSO σε όλο της το μεγαλείο ….θα δούμε τους Λάζαρο ...με τον «σύντροφο» Λαμπράκη να ξιφομαχούν… με τα ξίφη… του 15 αιώνα …διαιτητής Βλαχόπουλος ,Πάχτας ,Βαγιωνας …αν προλάβει και έρθει από Αθήνα .. ο σύντροφος» Λαφάζανης ..σκέτο θέατρο …λίγο σοβαρότητα επιτέλους δεν βλάπτει κανέναν μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΔΡΑ ... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΡΝΑΙΩΤΕΣ ΔΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ . "ΕΥΚΟΛΑ, ΑΝΩΡΙΜΑ" ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη σημερινη συγκεντρωση στην Αρναια συμμετειχαν, λεει, πολλοι Στανιωτες. Για να εκφρασουν φαίνεται την ευγνωμοσυνη τους για την ιδιαίτερη μεταχειρηση που απολαμβανουν τοσα χρονια και για τα εργα που εγιναν στο Στανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε 3.38 μμ ποιος είπε ότι συμμετείχαν πολλοί Στανιώτες στη σημερινή συγκέντρωση της Αρναίας;Εγώ σε άλλο blog διάβασα ότι συμμετείχαν μόνο 8 άτομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως θα μας φαινόταν η κατάσταση αν το καλοκαίρι που έρχεται, εκτός από τη φρικτή οικονομική παρακμή, την επαναδιαπραγμάτευση των εθνικών θεμάτων, το αίσθημα απογοήτευσης των πολιτών και τις σοφιστείες διαφόρων σοφολογιώτατων, αντιμετωπίζαμε έστω και τις μισές πυρκαγιές, από αυτές που υποστήκαμε το καλοκαίρι ΤΟΥ 2007 ; Προφανώς, θα επρόκειτο για μια κανονική κόλαση....
    Αυτός ο ιστότοπος έχει «περιποιηθεί δεόντως» διάφορες ενέργειες και προσανατολισμούς της κυρίας Μπιρμπίλη και του ΥΠΕΚΑ, όπως μπορεί να δείξει εύκολα μια περιήγηση σε αυτόν. Όμως ταυτόχρονα, εκτός από το θάρρος της κριτικής διαθέτει και το θάρρος της επιβράβευσης των έργων που έχουν θετικό πρόσημο. Γιατί το κριτικό πνεύμα είναι σαφώς διακριτό από το «πνεύμα αντιλογίας», από το «πνεύμα» της εναντίωσης στις οποιεσδήποτε ενέργειες της αντίθετης πλευράς.
    Με δεδομένα τα ελλείμματα εθελοντισμού και αυτο-στράτευσης σε αυτή τη χώρα, με δεδομένη τη παρουσία του πολιτικού «βερμπαλισμού» ακόμη και εκεί όπου απαιτείται χειροπιαστή δράση, με δεδομένη την ανάγκη της μετατροπής του πολιτικού ακτιβισμού σε καθημερινή προσπάθεια αλλαγής των όρων ζωής - την ανάγκη ενός νέου «Σιτουσιανισμού», θα έλεγα - η εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ υπογράμμιση της δράσης εθελοντών και Σχολείων για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών από εύφλεκτες ύλες, ήταν οπωσδήποτε σωστή. Και από την άλλη πλευρά ήταν μίζερη η ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων υπό τον τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ»(3.5.2010), που σωστά μεν επεσήμανε τις ελλείψεις τις δασικής πολιτικής στη χώρα, αλλά κάθε άλλο παρά πλειοδοτούσε ή ενίσχυε το ρεύμα για ένα νέο εθελοντισμό.
    Πριν από 20 χρόνια πολλοί από τους «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ» διαθέταμε ελεύθερο χρόνο και προσωπικά έξοδα, για να προστατεύσουμε τον Υμηττό και την Πάρνηθα. Γιατί πιστεύαμε στην κοινωνική αλλαγή μέσα από τη δημιουργία θυλάκων συμπεριφοράς και δράσης , αντίθετων στη λογική του εμπορεύματος, της «ιδιο»τέλειας, της ανάθεσης . Σήμερα που η χώρα καταβυθίζεται από τις πρακτικές του διεθνούς και εσωτερικού «αεριτζήδικου» κεφαλαίου, χρειάζεται δραματικά ένα νέο πολιτικό πνεύμα για εναλλακτικές δράσεις,για νέα κοινωνικά δίκτυα και μορφές αλληλεγγύης. Χρειάζεται ένα πνεύμα πλειοδοσίας απέναντι στις όποιες δράσεις της εξουσίας. Πνεύμα υπέρβασης και όχι μίζερης αντιπολίτευσης για το «ακουσθήναι»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο είναι από τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Γ.Σ. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μήπως θα επρεπε εμεις οι στανιώτες να βλέπουμε κατά νομό θεσσαλονικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξυπνάκια των 11:17, ρίξε μια ματιά στο Μελισσουργό και μετά, άλλη μια (λογική όμως και χωρίς μιζέρια...) στο Στανό και αποφάσισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το κατάλαβα αυτο για το μελισσουργο,γιατι τι έχει???ενα πλουσιο χωριο ειναι,η μηπως δεν ειναι??χωριο με μεγαλοαγροτες,χωραφια,μηχανηματα κτλ.η γεφυρα προς το αλσος που καταστραφηκε δεν τουσ την φτιαξαν??τους την φτιαξαν.και αυτη που ηνε για στανο,δεν την φτιαχνουν επειδη ειναι προς νομο χαλκιδικη,αν ηταν εισοδος προς τον νομο θεσνικης,μια χαρα θα γινοταν.


    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ.
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    μήπως θα επρεπε εμεις οι στανιώτες να βλέπουμε κατά νομό θεσσαλονικης?

    08 Μαΐου 2010 11:17 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή