τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

5 + 5 = 5

Ξέρω τι σκέφτεστε...  "5 +5 δεν ισούται με 5". Παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.

Ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση. Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να έχετε ένα μακροπρόθεσμο στόχο στον οποίο πρέπει να επικεντρωθείτε; Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να αναφερθώ στους στόχους που θέτουμε με ορίζοντα 5 χρόνων και θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς θα ξέρετε αν είστε πραγματικά σε καλό δρόμο για την επίτευξη τους.

Στην εξίσωση του τίτλου, η απάντηση 5 είναι ο πενταετής στόχο σας, και το 5 +5 είναι τα σημαντικότερα μυστικά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Συνομιλώντας με πολλούς ανθρώπους σε καθημερινή βάση, ακούω τη απογοήτευση τους για τους στόχους που έχουν θέσει, και την έλλειψη προόδου που έχουν κάνει. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "Ένα βουνό είναι χτισμένο πέτρα-πέτρα, και μπορούμε να το ανεβούμε βήμα-βήμα".

Το πρώτο "5" στην πρόσθεση αντιπροσωπεύει τα 5 άτομα που αποκαλείτε ως φίλους και συνεργάτες σας. Σας προτείνω να κάνετε μια λίστα με τα 5 άτομα που σχετίζεστε μαζί τους σε τακτική βάση, και στη συνέχεια να εξετάσετε προσεκτικά αν έχουν παρόμοιους στόχους με τους δικούς σας, ή αν προοδεύουν προς την επίτευξη ενός στόχου παρόμοιου με τον 5-ετή στόχο σας. Ένα σημαντικό κλειδί για να ξεκλειδώσετε το μυστικό για το μέλλον σας είναι να έχετε 110% επίγνωση του γεγονότος ότι τελικά θα γίνετε όπως αυτοί με τους οποίους συνδέεστε. Για παράδειγμα, αν έχετε στόχο να είστε στο μέλλον υγιής και πλούσιος, και οι συνεργάτες σας είναι υπέρβαροι καπνιστές που διαμαρτύρονται όταν χρειάζεται να εργαστούν υπερωρίες, τότε δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσετε ότι οι πιθανότητες σας να είστε υγιείς και πλούσιοι, είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.


Εκατομμύρια άνθρωποι δεν πραγματοποίησαν ποτέ τα όνειρά τους, γιατί οι «φίλοι» τους λειτούργησαν ως βαρίδια στην πορεία τους στη ζωή. Όταν θέτω τους στόχους μου, φροντίζω να περιβάλλομαι με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια πορεία μ' εμένα. Αν έχετε και εσείς την ίδια νοοτροπία, τότε θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας στη ζωή.

Το δεύτερο "5" στην εξίσωση είναι να κάνετε μια προσωπική απογραφή των τελευταίων 5 βιβλίων που έχετε διαβάσει. Κάντε ένα τέστ, την επόμενη φορά που ένας από τους φίλους σας ξεκινήσει να παραπονιέται για κάτι. Ρωτήστε τον ποια είναι τα τελευταία 5 βιβλία που διάβασε. Θα λάβετε μία από τις δύο απαντήσεις: Δεν θυμάμαι ή δεν έχω το χρόνο να διαβάσω.

Τα τελευταία 5 βιβλία που διαβάσατε δείχνουν που εστιάζετε και ποια είναι ή κατεύθυνση στη ζωή σας. Ο μέσος άνθρωπος μετά το λύκειο διαβάζει μόνο 1 βιβλίο κάθε χρόνο. Όμως ακόμη και ο ισχυρότερος υπολογιστής στον κόσμο, πρέπει να προγραμματίζεται ώστε να εκτελεί κάποιες εργασίες.

Είμαστε όλα φτιαγμένοι για να μεγαλουργήσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση πόσο σημασία έχει με ποιους σχετιζόμαστε, και ότι αυτά που διαβάζουμε ή ακούμε σε καθημερινή βάση θα έχουν καθοριστική σημασία στο τι θα καταφέρουμε στη ζωή μας. Επικεντρωθείτε στον στόχο 5-ετίας που έχετε θέσει, γνωρίζοντας ότι οι 5 φίλοι σας και τα 5 βιβλία που διαβάσατε, μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό αν θα πραγματοποιήσετε το στόχο.

5 + 5 = 5 ... κάντε μια δοκιμή και ελέγξτε αν λειτουργεί και για εσάς.

____

  John Di Lemme, ιδρυτής της εταιρειας 'προσωπικής ανάπτυξης', Di Lemme Development Group, Inc

by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου