τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Πρωταθλημάτων Α΄, Β΄ και Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, αφού έλαβε υπόψη :

Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει σήμερα, το καταστατικό της και τους κανόνες του παιχνιδιού, τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου, τους πίνακες κατάταξης Σωματείων ανά κατηγορία περιόδου 2012 – 2013 και την 7 / 19 Ιουν. 2013 απόφαση του Δ.Σ. της,

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

τους αγώνες  Α΄, Β΄ και Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2013 - 2014.

Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία έχουν τα εξής Σωματεία :

                                    Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 16 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :
1. Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ                       7. ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ                13. ΑΕΤΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ
2. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ      8. ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ           14. ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ             9. ΑΡΗΣ ΚΑΣ/ΔΡΕΙΑΣ 2005     15. ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
4. ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ             10. ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ       16. ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ
5. ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ               11. Ν. ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ
6. ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ                12. ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ


Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 28 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :
1. ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ            11. ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ                 21. ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ
2. ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ                 12. ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ            22. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΙΟΥ
3. ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ     13. ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ         23. ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ
4. ΑΙΑΣ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΩΝ              14. ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ      24. ΔΟΞΑ ΚΡΗΜΝΗΣ
5. ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ         15. ΕΡΜΗΣ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ          25. ΕΛΠΙΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ
6. ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ          16. ΧΟΛΟΜΩΝ Ρ.Π.                    26. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
7. Α.Ο. ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ                  17. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ     27. Π.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 2011
8. Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ                         18. ΑΡΙΣ/ΛΗΣ ΣΤΑΓ / ΣΤΡ/ΚΗΣ   28. Α.Σ. Ν. ΣΚΙΩΝΗΣ
9. ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ     19. ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
10. ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ     20. ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ( 23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ) :
1. Μ. ΑΛΕΞ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ           8. ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ          15. ΑΣΤΗΡ Ν. ΣΥΛΛΑΤΩΝ
2. Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ                 9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΑΒΔΟΥ        16. ΕΝΩΣΗ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ / Ν. ΗΡ.
3. ΑΕΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ               10. Α.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ         17. ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ
4. ΑΣΤΕΡΑΣ Β. ΧΑΛΚ/ΚΗΣ        11. Α.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ                    18. Π.Α.Ο. ΔΟΥΜΠΙΩΝ
5. ΠΑΟΚ ΑΡΝΑΙΑΣ                     12. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΛ/ΣΤΡΟΥ      19. ΠΑΟΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
6. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΑΓ. ΠΡΟΔ/ΜΟΥ      13. ΚΟΣΜΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ     20. Α.Ε.Σ. ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ
7. ΑΕΤΟΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ             14. ΞΕΡΞΗΣ Ν. ΡΟΔΩΝ               21. ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΥΚΙΑΣ
22. Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ   και 23. ΝΕΟΣ Π.Ο. Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Ο καθορισμός των ομίλων, της Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα γίνει μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των δηλώσεων συμμετοχής των Σωματείων και πριν την κλήρωση των αγώνων. Σε περίπτωση που από οποιαδήποτε αιτία υπάρξουν κενά στις κατηγορίες, αυτά θα καλυφθούν από τις αμέσως κατώτερες κατηγορίες με βάση τους πίνακες κατάταξης της περιόδου 2012 – 2013.

ΑΡΘΡΟ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, οφείλει να υποβάλλει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Αυγούστου  2013,δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα στο οποίο δικαιούται, στο ειδικό έντυπο που με μέριμνα της Ένωσης αποστέλλεται στα σωματεία μαζί με την προκήρυξη. Η δήλωση συμμετοχής, πλήρως συμπληρωμένη υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, μπορεί να παραδοθεί ιδιοχείρως στη γραμματεία της Ένωσης, να αποσταλεί ταχυδρομικώς, ή να διαβιβασθεί με fax και να συνοδεύεται υποχρεωτικά με το αντίστοιχο για την κατηγορία χρηματικό αντίτιμο.
Το χρηματικό ποσό για συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ορίζεται ανά κατηγορία ως εξής :
Α΄ κατηγορία : 150 ευρώ, Β΄ κατηγορία : 130 ευρώ και Γ΄ κατηγορία : 110 ευρώ
Η κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής σημαίνει την ανεπιφύλακτη εκ μέρους των σωματείων αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης, του καταστατικού της Ένωσης και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.
Επίσης, τα σωματεία, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, οφείλουν να κομίσουν στην Ένωση τα κάτωθι :
1. Αντίγραφο πρακτικού της πιο πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν σε αυτή.
2. Αντίγραφο πρακτικού Διοικητικού Συμβουλίου με την κατανομή αξιωμάτων των εκλεγμένων μελών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής, είναι να μην υπάρχουν χρηματικές οφειλές των σωματείων προς την Ένωση. Για το λόγο αυτό καλούνται όσα σωματεία δεν εξόφλησαν τα χρέη της προηγούμενης περιόδου 2012 – 2013 να το πράξουν το αργότερο μέχρι την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 2. ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η κλήρωση των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε χώρο που θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωσή μας.

ΑΡΘΡΟ 3. ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Το πρωτάθλημα της A’ ερασιτεχνικής θα ξεκινήσει στις 14-15 Σεπτεμβρίου, της Β΄ στις 21-22 Σεπτεμβρίου, ενώ της Γ΄ ερασιτεχνικής θα ξεκινήσει στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2013.

ΑΡΘΡΟ 4. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Εάν το γηπεδούχο σωματείο δεν εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας ( αποζημίωση – έξοδα μετακίνησης κ.λπ ), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρούται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δυο ( 2 ) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στη διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής, κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 5. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύουν τα οριζόμενα από το άρθρο 8 του ΚΑΠ. Ειδικότερα :
α) Σωματεία των οποίων τα γήπεδα κατά την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν πληρούν τους όρους που προβλέπουν οι κανονισμοί, μπορούν να δηλώσουν προσωρινή γηπεδότητα σε άλλο γήπεδο,
προσκομίζοντας σχετικό έγγραφο που να την παραχωρεί. Διατηρούν όμως το δικαίωμα, όταν ετοιμαστούν τα γήπεδά τους να ζητήσουν εγγράφως από την Ένωση, τη χρήση του γηπέδου τους.
β) Όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες που διαθέτουν το γήπεδό τους για τους αγώνες πρωταθλημάτων, είτε των ιδίων είτε άλλων ομάδων, οφείλουν επί ποινή απαραδέκτου της δήλωσης συμμετοχής, να επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση των γηπέδων αυτών και των εγκαταστάσεων για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας.
γ) Σε περίπτωση αγώνων κατάταξης, - ισοβαθμία ομάδων κλπ. – θα ορίζονται κατά την κρίση της διοργανώτριας, γήπεδα ουδέτερα που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες εγγυήσεις – ασφάλεια, ομαλή διεξαγωγή, ίση απόσταση – και θα εξασφαλίζουν κατά το δυνατό, ίσους όρους για τις διαγωνιζόμενες ομάδες.
δ) Σε περίπτωση επιβολής σε σωματείο, ποινής στέρησης του δικαιώματός του να αγωνίζεται στην έδρα του, η Ένωση, θα ορίζει κατά την απόλυτη κρίση της, τη διεξαγωγή των αγώνων του τιμωρημένου σωματείου – όταν αυτό αγωνίζεται με την ιδιότητα του γηπεδούχου – σε γήπεδο που θα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων, με μέριμνα κατά το δυνατό, το αντίπαλο σωματείο να μην μετακινείται σε απόσταση μεγαλύτερη, από αυτή που θα μετακινούνταν, αν δεν υπήρχε η τιμωρία του γηπεδούχου σωματείου. Στην περίπτωση αυτή, το γηπεδούχο – τιμωρημένο - σωματείο, έχει τις υποχρεώσεις των άρθρων 8 και 9 του ΚΑΠ – ετοιμασία γηπέδου, χάραξη γραμμών, δίχτυα κλπ. -
ε) Απαγορεύεται η τέλεση στο ίδιο γήπεδο, οποιουδήποτε ανεπίσημου αγώνα, πριν από τον επίσημο αγώνα που έχει ορισθεί από τη διοργανώτρια να διεξαχθεί σε αυτό. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Ένωση μπορεί να το επιτρέψει μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερομένων και εφόσον, κατά την κρίση της, δεν παρακωλύεται η ομαλή τέλεση του επίσημου αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 6. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του ΚΑΠ.
Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή όχι ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, ο οποίος έχει την υποχρέωση να αναγράφει περί αυτού κάθε παρατήρησή του. Τονίζεται ότι η φιλοξενούμενη ομάδα, έχει το δικαίωμα να διατυπώσει σχετική ένσταση, - για αντικανονικότητα του γηπέδου – πριν την έναρξη του αγώνα. Η ένσταση πρέπει υποχρεωτικά να καταχωρηθεί στο φύλλο αγώνα, ενώ ο διαιτητής οφείλει να απαντήσει επί των θεμάτων της ένστασης, κατά το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.
Η έλλειψη διχτύων στα τέρματα καθιστά το γήπεδο αντικανονικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 7. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 10 του ΚΑΠ.
Για τη δυνατότητα διεξαγωγής ή συνέχισης ενός αγώνα, από άποψη καταλληλότητας του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει, είναι ο διαιτητής. Οι δε ομάδες, έχουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφαση του, χωρίς δικαίωμα υποβολής ένστασης. Η Ένωση δύναται κατά την κρίση της, να προβεί σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα ( ή αγώνων ) χωρίς χρονικό περιορισμό για λόγους ανωτέρας βίας ( π.χ. διακοπή συγκοινωνιών, θεομηνία, ακραία καιρικά φαινόμενα κ.λπ ) ενημερώνοντας σχετικά τα ενδιαφερόμενα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύουν όσα ορίζουν τα άρθρα 11 και 22 του ΚΑΠ. Ειδικότερα :
α) Το ετήσιο – συνολικό – πρόγραμμα των αγώνων, καταρτίζεται ύστερα από δημόσια κλήρωση και αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
β) Τα σωματεία, θα ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα τέλεσης των αγώνων τους, μέσω του site της Ένωσης www.epshalkidikis.gr).
Τα σωματεία θα πρέπει να γνωστοποιήσουν εγγράφως στην Ένωση, τον αριθμό του fax μέσω του οποίου θα γίνεται η αλληλογραφία με την Ένωση.
γ) Η διάρκεια των αγώνων, θα είναι 90 λεπτά. ( Δυο ημίχρονα των 45 λεπτών το καθένα )
Οι αγώνες, θα διεξάγονται συνήθως, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί και Κυριακή απόγευμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα, αν παραστεί ανάγκη, κατά την κρίση της διοργανώτριας.
δ) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα και το γήπεδο τέλεσης του αγώνα, υποχρεούται όμως να ειδοποιήσει τα αγωνιζόμενα σωματεία, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, με fax,  ή άλλο τρόπο.

ΑΡΘΡΟ 9. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α) Πριν από τον αγώνα, ο διαιτητής πρέπει να λαμβάνει γνώση για τα ονόματα των επτά
( 7 ) αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που είναι το ανώτερο όριο.
β) Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή ο οποίος αποβλήθηκε από τον Διαιτητή.
γ) Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τριών ( 3 ) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα, ανεξάρτητα από τις θέσεις που αγωνίζονται, απαγορευομένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε από τους ποδοσφαιριστές που αντικαταστάθηκαν στον ίδιο αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10. ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ.
1.Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή :
α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ( δελτίο ΕΠΟ ) για κάθε ποδοσφαιριστή της αποστολής, στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα προσωπικά στοιχεία του ποδοσφαιριστή καθώς και το σωματείο στο οποίο ανήκει.
β) Το δελτίο πιστοποίησης προπονητή, το οποίο εκδίδεται από την Ένωση κομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά :
1. Αίτηση του σωματείου ( σε ειδικό έντυπο της Ένωσης ),
2. Ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ.
3. Βεβαίωση μέλους από σύνδεσμο προπονητών, ή (αν δεν υπάρχει) βεβαίωση της Ο.Π.Π.Ε.
4. Δυο έγχρωμες φωτογραφίες, πρόσφατες.
5. Υπ. Δήλωση του ν. 1599 / 1986 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της ΕΠΟ, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του Κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
6. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με το σωματείο ( φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή ).
7. Πενήντα ( 50 ) ευρώ.
* Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή, το σωματείο θα εκδίδει υποχρεωτικά νέο δελτίο πιστοποίησης στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του νεοπροσληφθέντος προπονητή.
* Οι προπονητές θα εισέρχονται στην τεχνική περιοχή για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, μόνο εφόσον κατέχουν το δελτίο πιστοποίησης προπονητή και οι διαιτητές του αγώνα είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτών σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ.
* Σε περίπτωση τροποποίησης του Κανονισμού Προπονητών από την ΕΠΟ ή τα εξουσιοδοτημένα όργανα αυτής, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014, η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής θα ενημερώσει τα σωματεία – μέλη της με νεώτερο έγγραφο.
γ) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών, στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το σωματείο στο οποίο ανήκουν, θα φέρει δε, ιατρική θεώρηση στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στην κατάσταση ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους. Η ως άνω ιατρική θεώρηση πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο, ορθοπεδικό, παθολόγο, καρδιολόγο, αγροτικό γιατρό, ή γενικής ιατρικής. Η ισχύς της κατάστασης υγείας είναι για ΕΝΑ ΕΤΟΣκαι πρέπει να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η κατάσταση υγείας πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από βεβαίωση της Ένωσης ( ότι παρελήφθη από αυτή ) η οποία δύναται να είναι είτε πρωτότυπη είτε μέσω fax.
2.- O διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν                ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
3.- Ο έλεγχος γίνεται από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων, υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φ.Α.
4.- Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδ/στών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν, μόνο σε περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.
5.- Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, χωρίς τα δικαιολογητικά της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο  δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν παρά ταύτα ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα, η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική και η υπαίτια ομάδα σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις. Ο δε διαιτητής, τιμωρείται από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων, για τρεις ( 3 ) τουλάχιστον μήνες.

ΑΡΘΡΟ 11. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ.
Έχει εφαρμογή το άρθρο 19 του ΚΑΠ.
1.- Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δυο αγώνες του
σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ( και εγκριθεί ) ένσταση αντικανονικής συμμετοχής από το αντίπαλο σωματείο.
2.- Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών, ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.
3.- Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επτά ( 7 ) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες ( ΚΑΠ άρθρο 19 παρ. 3.γ. ) Σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι ομογενείς.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φ.α. μέχρι δυο ( 2 ) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια, επιτρέπεται η αναγραφή στο φ.α. μέχρι δυο ( 2 ) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος, στην ενδεκάδα του αγώνα, δύναται να συμμετάσχουν έως τέσσερις ( 4 ) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δε διαθέτει για τη συμπλήρωση του φ.α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα, η έλλειψη κοινοτικών ΔΕΝ συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, πρέπει να καλύπτει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, αλλιώς, η συμμετοχή τους είναι αντικανονική.
Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή αλλοδαπού ποδοσφαιριστή σε αγώνα της ομάδας του συνιστά αντικανονική συμμετοχή και επισύρει σε περίπτωση ένστασης τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 12. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Έχει εφαρμογή το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων μετά το τέλος του πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά τα κάτωθι :
1.       Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
2.       Το σύνολο των τερμάτων που πέτυχε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
3.       Αν οι ομάδες ισοβαθμούν σε βαθμούς και τέρματα ( στους μεταξύ τους αγώνες ) τότε
την σειρά κατάταξης θα κρίνει απλός αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια.

ΑΡΘΡΟ 13. ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Έχουν εφαρμογή τα άρθρα 17 και 21 του ΚΑΠ.
Αγώνας που δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δυο ομάδων, προσμετράται για έκτιση ποινών μόνο της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής :
1. Με απώλεια του αγώνα, αφαίρεση δυο ( 2 ) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, επίσης αφαίρεση δυο ( 2 ) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ σε βάρος της υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει.
2. Με αφαίρεση τριών ( 3 ) βαθμών από το τρέχον και δυο ( 2 ) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν την κανονική λήξη του.
3. Με αφαίρεση δέκα ( 10 ) βαθμών από το τρέχον και πέντε ( 5 ) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ, για την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του.
4. Σε περίπτωση που ομάδα μείνει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά ( 7 ) ποδοσφαιριστές ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα, ο οποίος και κατακυρώνεται με 3 – 0 υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας, εκτός αν τη στιγμή της διακοπής το αποτέλεσμα την ευνοεί. Στην περίπτωση αυτή αφαιρούνται δυο ( 2 ) βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και δυο ( 2 ) βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα δικαιούται συμμετοχής η υπαίτια ομάδα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ.
5. Σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις, η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα τη στιγμή της διακοπής ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε και υπολογίζεται το πραγματικό αποτέλεσμα.

ΑΡΘΡΟ 14. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ
Έχουν εφαρμογή τα άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.
Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, για τους παρακάτω αποκλειστικά λόγους :
1.       Για αντικανονικότητα του γηπέδου ( διατυπώνεται στο φύλλο αγώνα πριν από την έναρξη του,
από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας ).
2.       Για παράβαση των διατάξεων σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών ή βοηθών διαιτητών ή την
αντικατάσταση των ορισθέντων ( διατυπώνεται στο φύλλο αγώνα πριν την έναρξη του αγώνα από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας ).
3.       Για αντικανονική διακοπή του αγώνα που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους
κανονισμούς απόφαση του διαιτητή ( υποβάλλεται στη διοργανώτρια μέσα στις επόμενες δυο εργάσιμες ημέρες – χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα τέλεσης του αγώνα – με συστημένη επιστολή, ή fax, ή αποδεικτικό επίδοσης και συνοδευόμενη με το χρηματικό αντίτιμο ).
4.       Για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από τον διαιτητή που σχετίζονται με τη
συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα ( υποβάλλεται στη διοργανώτρια μέσα στις επόμενες δυο εργάσιμες ημέρες – χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα τέλεσης του αγώνα – με συστημένη επιστολή, ή fax, ή αποδεικτικό επίδοσης και συνοδευόμενη από το χρηματικό αντίτιμο ).
5.       Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, που υποχρεωτικά πρέπει να κατονομάζεται. Επίσης,
πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια για ποιο λόγο η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή ή των ποδοσφαιριστών θεωρείται από το ενιστάμενο σωματείο αντικανονική (υποβάλλεται στη διοργανώτρια μέσα στις επόμενες δυο εργάσιμες ημέρες – χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα τέλεσης του αγώνα – με συστημένη επιστολή, ή fax, ή αποδεικτικό επίδοσης και συνοδευόμενη από το χρηματικό αντίτιμο).
5α. Κατ’ εξαίρεση είναι υποχρεωτική η καταχώρηση στο φ.α. της ένστασης αντικανονικής συμμετοχής που αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε ως αναπληρωματικός χωρίς να έχει αναγραφεί στο φ.α. πριν από την έναρξη του αγώνα και ποδοσφαιριστή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί από αυτόν.
6.       Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή.  Υποβάλλεται μέχρι την υπογραφή του φύλλου αγώνα, με
την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τον αρχηγό της ενιστάμενης ομάδας, μέχρι τη λήξη του αγώνα ή της παράτασης αυτού. Στην περίπτωση αυτή, ο διαιτητής υποχρεούται να δώσει εντολή στον ποδοσφαιριστή κατά του οποίου στρέφεται η ένσταση, να μην φύγει από το γήπεδο, μέχρι να συγκεντρώσει και καταχωρήσει στο φύλλο αγώνα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν το αρμόδιο όργανο στην εκδίκαση της ένστασης όπως στοιχεία ταυτότητας, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χρώμα μαλλιών και ματιών, άλλα εμφανή σημεία, δείγμα υπογραφής κ.λπ. Επίσης ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει την κατάσταση υγείας και τα δελτία των ποδοσφαιριστών κατά των οποίων στρέφεται η ένσταση και να τα παραδώσει μαζί με το φ.α. στη διοργανώτρια.
Για τις ενστάσεις που υποχρεωτικά καταχωρούνται στο Φ.Α. κατατίθεται από την ενιστάμενη ομάδα επί ποινής απαραδέκτου – μέσα σε δυο ( 2 ) εργάσιμες ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα – το χρηματικό αντίτιμο που για όλες τις περιπτώσεις των ενστάσεων ορίζεται στα εκατόν πενήντα ( 150 ) ευρώ, από τα οποία σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, επιστρέφονται στο ενιστάμενο σωματείο τα εκατό ( 100 ) ευρώ, ενώ τα πενήντα ( 50 ) κρατούνται ως έξοδα παράστασης της αρμόδιας επιτροπής.Αντίθετα, σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης, το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ ( 150 ευρώ ) παρακρατείται στο σύνολό του. Σε περίπτωση μη κατάθεσης του χρηματικού ποσού και μόνο για τις περιπτώσεις 1 και 6 του παρόντος άρθρου, κατατίθεται από τη διοργανώτρια η οποία με μέριμνά της το εισπράττει από την υπόχρεη ομάδα.
Οι ενστάσεις των περιπτώσεων 1, 2, 5α  και 6, υποβάλλονται προς αποφυγή καθυστερήσεων, ως προς το χρόνο έναρξης και λήξης του αγώνα, στο διαιτητή με σημείωμα, που περιγράφει το είδος και τους λόγους της ένστασης, με υπογραφή του αρχηγού της ενιστάμενης ομάδας. Το σημείωμα αυτό υποβάλλεται εις διπλούν, υπογράφεται από τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, αντίγραφο δε αυτού παραλαμβάνει το αντίπαλο σωματείο. Ο διαιτητής κατά την κρίση του εφόσον δεν καθυστερεί η έναρξη του αγώνα, επιτρέπει την καταχώρησή της στο φ.α., διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να προβεί στην καταχώρηση κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ή και μετά το τέλος του αγώνα.
Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Σε περίπτωση που γίνει δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του ΚΑΠ και των λοιπών κανονισμών της ΕΠΟ, η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με 3-0 τέρματα, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 15. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ισχύουν οι διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, καθώς και το άρθρο 31 του ΚΑΠ, που αφορά στην άρνηση ή αδικαιολόγητη απουσία ποδοσφαιριστή, από τις υποχρεώσεις των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων.
Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που ανήκει στη δύναμη σωματείου μας, οφείλει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΠΟ ή την Ένωσή μας και έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη ή διάδοση του ποδοσφαίρου και του κοινωνικού ρόλου αυτού ή σε εκδηλώσεις μείζονος ενδιαφέροντος, εφόσον και όταν προσκληθεί. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας ή άρνησης αυτού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από δυο ( 2 ) έως τέσσερις ( 4 ) αγωνιστικές ημέρες με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής, κατόπιν παραπομπής του από το Δ.Σ. της Ένωσής μας.

ΑΡΘΡΟ 16. ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ισχύουν οι διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

ΑΡΘΡΟ 17. ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Έχει εφαρμογή το άρθρο 14 και 15 του ΚΑΠ.
α ) Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών, τη στολή τους η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτικά φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες, ποδοσφαιρικά υποδήματα και επικαλαμίδες. Επίσης, οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να φέρουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το ειδικό σήμα, που τους διακρίνει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
β ) Η αρίθμηση στις φανέλες των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικά από το 1 έως το 18. Αντίθετα, προαιρετική είναι η αρίθμηση στα παντελονάκια των ποδοσφαιριστών. Εφόσον όμως υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με αυτή της φανέλας.

ΑΡΘΡΟ 18. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα για την κανονική διάθεση του γηπέδου, χάραξη γραμμών, δίχτυα κλπ. Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη :
α ) Να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν την προκαθορισμένη έναρξή του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.
β )   Να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό υλικό.
γ )   Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στον διαιτητή, ικανού αριθμού μπαλών για τη διεξαγωγή του αγώνα.
δ ) Ματαίωση διεξαγωγής αγώνα λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου συνεπάγεται για την υπεύθυνη ( γηπεδούχο ) ομάδα, απώλεια του αγώνα ( 0 – 3 ), αφαίρεση δυο ( 2 ) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δυο ( 2 ) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ καθώς και την υποχρέωση καταβολής του εξοδολογίου διαιτησίας του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 19. ΑΔΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Για την εξασφάλιση των αδειών αγώνων υπεύθυνη είναι η διοργανώτρια.

ΑΡΘΡΟ 20. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Έχει εφαρμογή το άρθρο 13 του ΚΑΠ. Η διοργανώτρια θα ορίζει παρατηρητές στους αγώνες Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής. Παρατηρητές θα ορίζονται, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μέλη του «σώματος των παρατηρητών» το οποίο και συστάθηκε για το λόγο αυτό.

ΑΡΘΡΟ 21. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤH Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ


2η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          3 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

4η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Α΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ         5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          4 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ ΣΤΗ Β΄ ΕΡΑΣ/ΚΗ          5 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΑΡΘΡΟ 22. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΑ :
Όλα τα σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, υποχρεούνται να χρησιμοποιούν σε κάθε τους αγώνα και σε ολόκληρη τη διάρκεια αυτού, τουλάχιστον δυο ( 2 ) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01.01.1993 και μεταγενέστερα και οι οποίοι δικαιούνται συμμετοχής στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες. Σε περίπτωση αποβολής του ενός ή και των δυο αυτών ποδοσφαιριστών, ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς και χωρίς κυρώσεις.
Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν την έναρξη του αγώνα, ο Διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαίτιων ομάδων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ κυρώσεις ( απώλεια του αγώνα, αφαίρεση δυο βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δυο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Εφόσον η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11. του ΚΑΠ κύρωση ( 3 – 0 α/α και χρηματική ποινή έως 800 ευρώ ). Σε κάθε περίπτωση, ο Διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς τη συμμετοχή σε κάθε ομάδα δυο ( 2 ) τουλάχιστον τέτοιων ( ως άνω ) ποδοσφαιριστών, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
Το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 16 ομάδων, σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ). Η ομάδα που θα προβιβασθεί και οι ομάδες που θα υποβιβασθούν θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία των Play off και Play out αγώνων.
Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος ) και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, προκειμένου για θέσεις που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους αγώνες Play off  ή  Play out ( θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και 11, 12, 13 και 14 για την αποφυγή του υποβιβασμού ), ή για θέσεις που οδηγούν απ’ ευθείας στον υποβιβασμό ( 15 και 16 ),  ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( αγώνες κατάταξης με παράταση και πέναλτι ). Με τον τρόπο αυτό οριστικοποιούνται οι θέσεις των 16 ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις δυο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα δηλαδή τις θέσεις 15 και 16, υποβιβάζονται απ’ ευθείας στην κατώτερη κατηγορία.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 συμμετέχουν στη διαδικασία των Play off αγώνων για την ανάδειξη του πρωταθλητή Χαλκιδικής.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 11, 12, 13 και 14, συμμετέχουν στη διαδικασία των Play out αγώνων για την ανάδειξη των υπόλοιπων δυο ομάδων που θα υποβιβασθούν.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OFF ΑΓΩΝΩΝ :
·         Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής Χαλκιδικής και δεν διεξάγεται καμιά φάση των Play off αγώνων.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στον Τελικό χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 5ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στη 2ηφάση των Play off χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2ηφάση των Play off χωρίς αγώνα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OUT ΑΓΩΝΩΝ :
·         Σε περίπτωση που ο 11ος προηγείται του 14ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 14ος υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 12ος προηγείται του 13ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 13ος υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία χωρίς αγώνα.

1η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή τα ζευγάρια των δυο αγώνων έχουν ως εξής :
Δεύτερος ( 2ος ) – Πέμπτος ( 5ος )  στην έδρα του δεύτερου ( 2ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Τρίτος ( 3ος ) – Τέταρτος ( 4ος ) στην έδρα του τρίτου ( 3ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στη 2η φάση των Play off αγώνων.

2η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Οι δυο νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η φάση, αγωνίζονται μεταξύ τους σε έναν και μοναδικό αγώνα ( με παράταση και πέναλτι ) για την ανάδειξη της ομάδας που θα αντιμετωπίσει στον Τελικό την ομάδα που στην κανονική διάρκεια κατέλαβε την πρώτη θέση. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε υψηλότερη βαθμολογική θέση, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον Τελικό των Play off.
  
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ PLAY OFF ( ΤΕΛΙΚΟΣ ) :
Στην φάση αυτή, θα αγωνιστεί η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην έδρα της, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης των Play off.
* Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας ( αυτή που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια ) η ομάδα αυτή ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Χαλκιδικής.
* Σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας ( νικήτριας της 2ης φάσης ), οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν εκ νέου, σε ουδέτερο γήπεδο αυτή τη φορά που θα ορίσει η Ένωση στον αγώνα που θα αναδείξει οριστικά τον πρωταθλητή.

PLAY OUT :
Στους Play out αγώνες, συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις, 11, 12, 13 και 14 του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα 11 αγωνίζεται στην έδρα της με την ομάδα 14 και
Η ομάδα 12 αγωνίζεται στην έδρα της με την ομάδα 13.
Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων ομάδων ( 11 και 12 ) οι ομάδες αυτές παραμένουν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ οι ηττημένες ομάδες ( 13 και 14 ) υποβιβάζονται στη Β΄ Ερασιτεχνική.
Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων ομάδων ( 13 και 14 ), θα διεξαχθούν ξανά οι ίδιοι αγώνες, αυτή τη φορά σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η Ένωση.
Οι νικήτριες ομάδες αυτών των αγώνων, παραμένουν οριστικά στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ οι ομάδες που ηττήθηκαν υποβιβάζονται στη Β΄ Ερασιτεχνική.
 * * * Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος σε οποιονδήποτε Play off ή Play out αγώνα, ακολουθείται η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :
Όλα τα σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, υποχρεούνται να χρησιμοποιούν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015, σε κάθε τους αγώνα και σε ολόκληρη τη διάρκεια αυτού, τουλάχιστον δυο ( 2 ) ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 ή και μεταγενέστερα και οι οποίοι δικαιούνται συμμετοχής στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες. Σε περίπτωση αποβολής του ενός ή και των δυο αυτών ποδοσφαιριστών, ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς και χωρίς κυρώσεις.
Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν την έναρξη του αγώνα, ο Διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαίτιων ομάδων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ κυρώσεις ( απώλεια του αγώνα, αφαίρεση δυο βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δυο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Εφόσον η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11. του ΚΑΠ κύρωση ( 3 – 0 α/α και χρηματική ποινή έως 800 ευρώ ). Σε κάθε περίπτωση, ο Διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς τη συμμετοχή σε κάθε ομάδα δυο ( 2 ) τουλάχιστον τέτοιων ( ως άνω ) ποδοσφαιριστών, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

 ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

 Το πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους ( Βόρειο και Νότιο ) των 14 ομάδων, σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ).  Οι προβιβασμοί και υποβιβασμοί θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία των Play off  και  Play out αγώνων μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και πάντα σε συνάρτηση με τον αριθμό των ομάδων μας  που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2013 – 2014 ( Βλέπε άρθρο 21 ).
Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος ) σε κάθε όμιλο και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, προκειμένου για θέσεις που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους αγώνες Play off  ή  Play out ( θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 για προβιβασμό και 11, 12, 13 και 14 για την αποφυγή του υποβιβασμού ) ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( αγώνες κατάταξης με παράταση και πέναλτι ). Με τον τρόπο αυτό οριστικοποιούνται οι θέσεις των 14 ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 σε κάθε όμιλο, συμμετέχουν στη διαδικασία των Play off αγώνων για την ανάδειξη των ομάδων που θα προβιβασθούν.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 11, 12, 13 και 14 σε κάθε όμιλο, συμμετέχουν στη διαδικασία των Play out αγώνων για την ανάδειξη των δυο ομάδων που θα υποβιβασθούν.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OFF ΑΓΩΝΩΝ :
·         Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος καταλαμβάνει αυτόματα και οριστικά την 1η θέση του ομίλου χωρίς να συμμετέχει στους Play off αγώνες.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται απ’ ευθείας στην 3η ( Τελική ) φάση των Play off χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 5ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στη 2ηφάση των Play off χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2ηφάση χωρίς αγώνα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OUT ΑΓΩΝΩΝ :
·         Σε περίπτωση που ο 11ος προηγείται του 14ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 14ος υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 12ος προηγείται του 13ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 13ος υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία χωρίς αγώνα.

1η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή τα ζευγάρια των δυο αγώνων έχουν ως εξής :
Δεύτερος ( 2ος ) – Πέμπτος ( 5ος )  στην έδρα του δεύτερου ( 2ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Τρίτος ( 3ος ) – Τέταρτος ( 4ος ) στην έδρα του τρίτου ( 3ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στη 2η φάση των Play off αγώνων.

2η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν μεταξύ τους, οι δυο νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε υψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε έναν και μοναδικό αγώνα, με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί. Η ομάδα που θα ηττηθεί θα καταλάβει οριστικά την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ η ομάδα που θα νικήσει, θα προκριθεί στην 3η ( Τελική ) φάση τωνPlay off.

3η ( ΤΕΛΙΚΗ ) ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης. Ο αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας ( με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ) για την οριστική κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας, αυτή καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση, ενώ σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ο αγώνας θα ξαναγίνει σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ένωση.

PLAY OUT :
Στους Play out αγώνες, συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις, 11, 12, 13 και 14 του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα 11 αγωνίζεται στην έδρα της με την ομάδα 14 και
Η ομάδα 12 αγωνίζεται στην έδρα της με την ομάδα 13.
Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων ομάδων ( 11 και 12 ) οι ομάδες αυτές παραμένουν στη Β΄ Ερασιτεχνική, ενώ οι ηττημένες ομάδες ( 13 και 14 ) υποβιβάζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική.
Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων ομάδων ( 13 και 14 ), θα διεξαχθούν ξανά οι ίδιοι αγώνες, αυτή τη φορά σε ουδέτερα γήπεδα που θα ορίσει η Ένωση.
Οι νικήτριες ομάδες αυτών των αγώνων, παραμένουν οριστικά στη Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ οι ομάδες που ηττήθηκαν υποβιβάζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική.
* * * Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος σε οποιονδήποτε Play off ή Play out αγώνα, ακολουθείται η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ :
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή 13 ( δέκα τρεις ) ή περισσότερες ομάδες θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους ( Βόρειο και Νότιο ) σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ).  Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή 12 ( δώδεκα ) ή λιγότερες ομάδες θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ). Οι προβιβασμοί θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία των Play off αγώνων μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και πάντα σε συνάρτηση με τον αριθμό των ομάδων μας που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2014 – 2015 ( Βλέπε άρθρο 21 ).
Μετά την ολοκλήρωση των διπλών αγώνων ( Α΄ και Β΄ γύρος ) σε κάθε όμιλο και εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ομάδων, προκειμένου για θέσεις που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους αγώνες Play off ( θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 για προβιβασμό ) ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ ( αγώνες κατάταξης με παράταση και πέναλτι ). Με τον τρόπο αυτό οριστικοποιούνται οι θέσεις των ομάδων του κάθε ομίλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1, 2, 3, 4 και 5 σε κάθε όμιλο, συμμετέχουν στη διαδικασία των Play off αγώνων για την ανάδειξη των ομάδων που θα προβιβασθούν.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ PLAY OFF ΑΓΩΝΩΝ :
·         Σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος καταλαμβάνει αυτόματα και οριστικά την 1η θέση του ομίλου χωρίς να συμμετέχει στους Play off αγώνες.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται απ’ ευθείας στην 3η ( Τελική ) φάση των Play off χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 5ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στη 2ηφάση των Play off χωρίς αγώνα.
·         Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με πέντε ( 5 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2ηφάση χωρίς αγώνα.

1η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή τα ζευγάρια των δυο αγώνων έχουν ως εξής :
Δεύτερος ( 2ος ) – Πέμπτος ( 5ος )  στην έδρα του δεύτερου ( 2ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Τρίτος ( 3ος ) – Τέταρτος ( 4ος ) στην έδρα του τρίτου ( 3ου ) σε έναν και μοναδικό αγώνα με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών προκρίνονται στη 2η φάση των Play off αγώνων.

2η ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν μεταξύ τους, οι δυο νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε υψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε έναν και μοναδικό αγώνα, με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί. Η ομάδα που θα ηττηθεί θα καταλάβει οριστικά την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ η ομάδα που θα νικήσει, θα προκριθεί στην 3η ( Τελική ) φάση τωνPlay off.

3η ( ΤΕΛΙΚΗ ) ΦΑΣΗ PLAY OFF :
Στη φάση αυτή θα αγωνιστούν η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας, με τη νικήτρια ομάδα της 2ης φάσης. Ο αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας ( με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ) για την οριστική κατάληψη των δυο πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας, αυτή καταλαμβάνει οριστικά την 1η θέση, ενώ σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ο αγώνας θα ξαναγίνει σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Ένωση.

ΑΡΘΡΟ 23. ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Οι κάθε είδους αθλητικές διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του ΚΑΠ και της εν γένει νομοθεσίας που ισχύει για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα, απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση της προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια. Επιτρέπεται η προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο ( CAS ) μετά την περαίωση όλων των βαθμίδων δικαιοδοσίας σε όλα τα Ελληνικά Ποδοσφαιρικά όργανα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Καταστατικό της ΕΠΟ και της UEFA.

ΑΡΘΡΟ 24. ΕΠΑΘΛΑ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο όλων των κατηγοριών, μαζί με όσες τυχόν προβιβασθούν σε ανώτερη κατηγορία, θα βραβευθούν από την Ε.Π.Σ.Χ. με την απονομή κυπέλλου και μεταλλίων. Επίσης, κύπελλο ήθους θα απονεμηθεί στις ομάδες που θα τελειώσουν το πρωτάθλημα χωρίς καμιά ποινή.

ΑΡΘΡΟ 25. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Έχει εφαρμογή το άρθρο 12 του Κ.Α.Π., ειδικότερα :
Σε περίπτωση που υπάρξει αποχή Διαιτητών για οποιοδήποτε λόγο, μερική ή ολική ή εφόσον ο αριθμός των εν ενεργεία Διαιτητών δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων της Ένωσης, το Δ.Σ. αυτής μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια :
α ) Να ζητά δια της Ε.Δ. της Ένωσης τον ορισμό διαιτητών, από άλλη Ένωση, για την κάλυψη όλων ή ορισμένου αριθμού αγώνων. Σε περίπτωση άρνησης αυτής να ορίσει διαιτητές, τον ορισμό διενεργεί υποχρεωτικά η Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο.
β ) Να χρησιμοποιεί κατ’ εξαίρεση φιλάθλους σαν διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για τη διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων της με την προϋπόθεση είτε της έγγραφης ανεπιφύλακτης συμφωνίας της πλειοψηφίας των 2 / 3 των ανά κατηγορία διαγωνιζομένων σωματείων, είτε της αναφοράς του ως άνω τρόπου στην προκήρυξη.
Ο παραπάνω τρόπος χρησιμοποίησης φιλάθλων σαν διαιτητών και βοηθών διαιτητών είναι καθ’ όλα έγκυρος και η τυχόν άρνηση του σωματείου να κατέλθει σε αγώνα με φιλάθλους – διαιτητές επιφέρει τις προβλεπόμενες από το άρθρο 21 παρ. 2 του ΚΑΠ συνέπειες.
γ ) Σε περίπτωση αποχής διαιτητών ή ομαδικών ή πολλαπλών ατομικών κωλυμάτων από αγώνες, οι απέχοντες διαιτητές τίθενται αυτοδικαίως εκτός ορισμού ή κλήρωσης από κάθε αγώνα Εθνικού ή τοπικού πρωταθλήματος και δεν μπορούν να αξιολογηθούν από την ΚΕΔ/ ΕΠΟ για την αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται ακυρότητα του αγώνα και παραπομπή των υπαιτίων διαιτητών καθώς και των μελών της επιτροπής που τους όρισε για πειθαρχικό έλεγχο.
* Ο ορισμός διαιτητή ή βοηθού διαιτητή με την ως άνω διαδικασία θα πρέπει να σημειώνεται στις παρατηρήσεις του φύλλου αγώνα.
* Τη φετινή περίοδο οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες θα προκύπτουν μετά από ορισμό, από την αρμόδια επιτροπή ( Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ).

ΑΡΘΡΟ 26. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Α) Η Ε.Π.Σ.Χ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ένωση, δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε, η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα. Αν παρά ταύτα, ο αγώνας μεταδοθεί χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της διοργανώτριας, η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντιπάλου και χρηματική ποινή έως οκτακόσια ( 800 ) ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται μετά από σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας.
Β) Η παρούσα προκήρυξη επέχει θέση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Σ.Χ. και των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή αποδεχόμενα όλους τους όρους αυτής ανεπιφύλακτα. Οι διατάξεις των γενικών κανονισμών που αφορούν στο ποδόσφαιρο καθώς και οι διατάξεις του ΚΑΠ όπως ισχύουν σήμερα ή όπως ενδεχομένως τροποποιηθούν κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου έχουν πλήρη εφαρμογή στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών.

ΑΡΘΡΟ 27. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται με βάση την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και τον ΚΑΠ, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου