τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η Κίνα παραδέχεται την ύπαρξη των «χωριών του καρκίνου»



Για πρώτη φορά το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας επιβεβαιώνει την ύπαρξη των «χωριών του καρκίνου», όπως έχουν χαρακτηριστεί χωριά κοντά σε βιομηχανικά κέντρα που καταγράφονται μεγάλα ποσοστά καρκινοπαθών.

Εδώ και χρόνια οι ακτιβιστές επισημαίνουν τα αυξημένα ποσοστά καρκίνου που καταγράφονται σε αυτές τις περιοχές από τη ρύπανση και ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο ζήτημα της ρύπανσης. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα η Κίνα αποδέχεται αυτές τις κατηγορίες.

Στην τελευταία έκθεσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας αναφέρει πως η ευρεία παραγωγή και χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών, που είναι απαγορευμένες στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, εξακολουθεί να υφίσταται.

«Οι τοξικές ουσίες έχουν προκαλέσει πολλές περιβαλλοντικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτων», αναφέρεται στην έκθεση σύμφωνα με το BBC.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «καταγράφονται σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και την τοπική κοινωνία, όπως η εμφάνιση των χωριών του καρκίνου».


Ανταποκριτής του BBC στην Κίνα επισημαίνει πως η χώρα σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και την ίδια στιγμή τα λεγόμενα «χωριά του καρκίνου» συνεχώς αυξάνονται. Στην Κίνα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα βιομηχανικά απόβλητα που προκαλούνται από αυτήν την ανάπτυξη.


http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου