τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2012 Πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις


Την δεύετρη ημέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 22:00 στη μεγάλη σκηνή, η ρόκ μουσική με όλα της τα παρακλάδια ενώνει τρείς ηπείρους.
Την αρχή θα κάνουν οι LUXUS απο την Τουρκία που συνδυάζουν την λαϊκή παράδοση της χώρας με το ροκ και τη τζαζ, συγκρότημα χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της δυναμικά ανερχόμενης σκηνής της Κωνσταντινούπολης. Η συνέχεια ανήκει στους VIZA από το Los Angeles που αποτελούν πλέον μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπάντες του παγκόσμιου ροκ ήχου. Η μουσική τους είναι ένα κράμα μεταλλικού, progressive ροκ και gypsy πανκ, συνδυασμένου με τις  μουσικές της αρμενίας, της Ρωσίας, της Ελλάδας και της μέσης ανατολής! Η σύνθεση τους άλλωστε συνηγορεί σε κάτι τέτοιο καθώς από τα 7 μέλη του γκρουπ οι 4 είναι αμερικανό – αρμένιοι και ο ένας Έλληνα -αμερικανός. Συγκρότημα που στέκεται άνετα δίπλα σε μπάντες σαν τους Gogol Bordello ή τους Kultur Shock. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Serj Tankian όχι μόνο τους σύστησε στο κόσμο και τους υποστηρίζει και κυκλοφορεί τα άλμπουμ τους από το δισκογραφικό του label Strike records, αλλά τους επέλεξε να τον συνοδεύουν στην περσινή του τουρνέ Imperfect Harmonies, στα πλαίσια της οποίας εμφανίστηκαν και στο rockwave. 
Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει για τους VIZA: « είναι ένα από τα πιο μοναδικά και ενδιαφέροντα συγκροτήματα έχω συναντήσει ποτέ». Οι στίχοι τους αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση και θέτουν προβλήματα που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Η βραδιά θα κλείσει με «Βαλκανικούς ήχους, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα...», με τους γνωστούς πλεόν σε όλους μας Θεσσαλονικείς BAILDSA.
Παράλληλα, την ίδια ώρα στη μικρή σκηνή θα γίνει αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «και να αδερφέ μου τα λόγια και τα χρόνια μας, στα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη». Η βραδιά στη μικρή σκηνή θα κλείσει με αυθεντικό ρεμπέτικο απο τους Ανφάν Γκατέ Ρεμπέτες.

*Προπώληση εισιτηρίων στο Στέκι πίσω από τη Θεολογική, καθημερινά μετά τις 11:00.
 
Είσοδος 5 ευρώ

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου