τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για το χαράτσι

Το    Δ.Σ.   του    Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»  εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού, του σύγχρονου «καπνικού φόρου». Τα εκτελεστικά όργανα των εξουσιαστών μας φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της δικής τους κακοδιαχείρισης. Προσπαθώντας να μαζέψουν όσα αυτοί οι ίδιοι και οι κολλητοί τους φυγάδευσαν σε ευρωπαϊκές τράπεζες, σκαρφίζονται εισπρακτικούς μηχανισμούς που εφάρμοζαν βυζαντινοί αυτοκράτορες σε περιόδους παρακμής.
Γνωρίζοντας ότι το πιο δύσκολο θα είναι ο τρόπος είσπραξης του «τέλους», αποφάσισαν να πληρώνεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ απειλώντας τους καταναλωτές, κατά παράβαση της συμφωνίας αυτών με την επιχείρηση, με διακοπή της παροχής. Θεωρούμε ότι αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Ο Σύλλογος μας, εκτός των εν γένει υποχρεώσεών του για την εκπαίδευση των μαθητών του έχει και την υποχρέωση να φροντίζει και να προλαμβάνει την καλή κατάσταση της υγείας και διαβίωσης των εκπαιδευτικών των μαθητών και των γονέων τους, ώστε απρόσκοπτα να επιτελείται το λειτούργημα της εκπαίδευσης.
Έτσι:
·         Συνυπογράφουμε την εξώδικο πρόσκληση και δήλωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής κατά της εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε.
·         Θα οργανώσουμε κοινές δράσεις με το Σύλλογο της Νότιας Χαλκιδικής.
·         Δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο σε οποιοδήποτε των μελών μας και των οικογενειών των μαθητών μας διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
  
                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                            ΖΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου