τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανταλλάξτε ότι μπορείτε


Σχεδόν όλοι έχουμε στα σπίτια μας, ρούχα η πράγματα που αν και είναι σε καλή κατάσταση δεν τα φοράμε η δεν τα χρησιμοποιούμε.Γιατί να παραμένουν αχρησιμοποίητα  η  να καταλήξουν στα σκουπίδια την στιγμή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους;
Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες πάνω στο θέμα της ανταλλαγής που πέρα από το ότι μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα είναι μια πολύ καλή κίνηση απέναντι στο πνεύμα της υπερκατανάλωσης που δημιουργεί και περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολύμπου 64 τηλ. 2310231856
Στο συγκεκριμένο κατάστημα για να πάρεις ρούχα χρειάζεται η επίδειξη μιας αίτησης που παίρνετε από τον Δήμο η κάποια εκκλησία.
ΔΩΣΕ ΠΑΡΕ(Ιασωνίδου 14 τηλ 2312203040)Κατάστημα όπου μπορεί κάποιος να αφήσει η να πάρει ΔΩΡΕΑΝ ρούχα και διάφορα αντικείμενα http://dwse-pare.gr/dwsepare/)

PARTIES ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

Επίσης μια άλλη ιδέα που έχει γίνει μόδα σε πολλές χώρες του εξωτερικού και τελευτέα κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα είναι τα πάρτυ ανταλλαγής ρούχων και πραγμάτων.Κανονίζεται δηλαδή να βρεθείτε γύρω στα 10 άτομα, κάποια μέρα και ώρα που σας βολεύει όλους(φίλους και φίλους φίλων)  σε ένα σπίτι  και αφήνετε όλοι σας  σε ένα σημείο του σπιτιού, τα ρούχα που έχετε να προσφέρετε στους άλλους.Ίσως να κρίνετε καλό το να τηρηθούν κανόνες, όπως πχ. ότι για κάθε ρούχο που θα παίρνει κάποιος  να δίνει και ένα.Σκεφτείτε το εσείς αυτό.
Πάνω σε αυτόν τον τομέα κινούνται και κάποιες ομάδες ανθρώπων που διοργανώνουν τακτικά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις όπου μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας.
Σχετικές ομάδες στην Αθήνα.

Επίσης πληροφορίες για δίκτια ανταλλαγής προιόντων και υπρεσιών σε όλη την Ελλάδα μπορείς να βρεις εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου