τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Από τις παμπ στον παγκόσμιο εθελοντισμό

Έχει προσφέρει στήριξη σε τουλάχιστον 400.000 παιδιά σε 15 χώρες του πλανήτη! Ένα αξιομνημόνευτο φιλανθρωπικό έργο επιτελεί τα τελευταία 19 χρόνια ο Σκωτσέζος Magnus MacFarlane-Barrow. Με αφορμή τον πόλεμο στη Βοσνία (1992), ο Magnus μπήκε στην ιδέα να επισκεφτεί προσωπικά τα θύματα του πολέμου και να τους μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτή η πρωτοβουλία του έγινε έργο και στόχος ζωής. Με τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών πρωτοστάτησε στην ίδρυση του οργανισμού Mary’s Meals για να ενισχύει και να διευρύνει το δύσκολο όραμά του.
Το 1992 ο Σκωτσέζος «ήρωας μας» παρακολουθούσε τους βομβαρδισμούς στη Βοσνία μέσα από τη τηλεόραση ενός μπαρ στη χώρα του.
Επηρεασμένος από το γεγονός αυτό, πήρε τη πρωτοβουλία και μάζεψε ρούχα, τρόφιμα και κουβέρτες και με ένα παλιό τζιπ πήγε να βοηθήσει τους Βόσνιους πληγέντες. Μόλις επέστρεψε από τη Βοσνία διαπίστωσε έκπληκτος πως συνεχώς κατέφθαναν άνθρωποι στην οικία του και του έδιναν πράγματα για τον κόσμο της Βοσνίας.
Συνεπαρμένος από αυτή την απλή πράξη χιλιάδων ανθρώπων και μετά από σοβαρή σκέψη ο Magnus MacFarlane-Barrow παράτησε τη δουλειά του, άφησε για λίγο το σπίτι του και τα έξι του παιδιά ξεκινώντας με τον αδελφό του το δύσκολο έργο προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους ανά τον κόσμο. Δεκάδες ήταν οι φορές που πηγαινοερχόταν μεταξύ Σκωτίας και Βοσνίας για ανθρωπιστική βοήθεια. Έκτοτε, ο Magnus έφτασε να βοηθά και σε άλλες χώρες παγκοσμίως, όπως η Αιτή και το Μαλάουι.
Ο Magnus ενίσχυσε τον τρόπο βοήθειας κάνοντας τον ειδικό οργανισμό Mary’sMeals βασιζόμενο στο όραμα της γνωστής, ανά τον κόσμο, μητέρας Τερέζας. Ο οργανισμός αυτός όπου μέσω της ιστοσελίδας του μπορεί ο καθένας μας να προβεί σε δωρεές (http://www.marysmeals.org/ και http://www.marysmealsusa.org/) βοηθά τις υποανάπτυκτες χώρες στο να χτιστούν σχολεία και νοσοκομεία και να γίνονται προγράμματα εκπαίδευσης και σίτισης άπορων παιδιών. Πλέον, η ομάδα του Magnus απαρτίζεται από δεκάδες χιλιάδες εθελοντές που τον ακολουθούν στο δύσκολο έργο του. Τουλάχιστον 600 σχολεία και νοσοκομεία έχουν χτιστεί έως τώρα με τουλάχιστον 400.000 παιδιά να εκπαιδεύονται και να σιτίζονται μέσω του οργανισμού Mary’sMeals.
Ο δρόμος που αποφάσισε ο Magnus να ακολουθήσει δεν είναι εύκολος. Πολλά τα εμπόδια που συνάντησε.Το δυσκολότερο ήταν ο περσινός καταστροφικός σεισμός στην Αιτή (9,1R) που κατέστρεψε τη χώρα και έπληξε τρομερά τα προγράμματα του Magnus. Ο καταστροφικός αυτός σεισμός, του έδωσε τη δύναμη να ξαναχτίσει τα σχολεία και τα νοσοκομείαπου έκανε στη χώρα αυτή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επαναλειτουργώντας το πρόγραμμά του. Φαίνεται η ανυπέρβλητη δύναμη που ξεχειλίζει μέσα από τα σπλάχνα ενός ανθρώπου κάνοντάς τον δυνατό από το «λίγο» που του έδωσαν και που του δίνουν εκατομμύρια κόσμου στο να συνεχίζει ένας απλός Σκωτσέζος ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου