τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, λένε ΚΑΙ στην Αλεξανδρούπολη

«Η ζημιά στο περιβάλλον θα είναι ανεπανόρθωτη εάν πραγματοποιηθεί η επένδυση χρυσού στην περιοχή της Θράκης, ενώ τα προσδοκώμενα οφέλη μπροστά στη ζημιά είναι ασήμαντα» τόνισαν χθες στην Αλεξανδρούπολη οι Βασίλης Τριανταφυλλίδης, λέκτορας Πολυτεχνικής Σχολής στο ΑΠΘ (μεταλλειολόγος), και ο καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής στο ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος.
Οι παρεμβάσεις τους έγιναν σε ημερίδα με θέμα «Μεταλλουργεία χρυσού - επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων και την Οικονομία» που διοργάνωσε ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Εβρου κατά του χρυσού.
«Κατά την άποψή μου δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με αυτά τα οποία ίσχυαν στο παρελθόν και με βάση τα οποία έχουμε μια αρνητική θέση για τη συγκεκριμένη επένδυση. Επομένως, εφ' όσον δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν μπορεί να αλλάξει και η δική μας στάση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος. «Πρέπει να αποτρέψουμε να γίνει αυτή η καταστροφική επένδυση στην περιοχή μας, η οποία θα λειτουργήσει μόνο προς όφελος της πολυεθνικής εταιρείας» σχολίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης, υπογραμμίζοντας: «Θα δώσω ό,τι μπορώ από τα αποθέματα δύναμης που έχω για να αποφύγω αυτό το τσίμπημα, γιατί περί ενός τσιμπήματος πρόκειται, από ένα δόλωμα που ρίχνουν οι χρυσοθήρες».
Εντονα αποδοκιμάστηκε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Ανθιμος όταν επιχείρησε να εξηγήσει γιατί άλλαξε τη στάση του και από εκεί που ήταν κατά της επένδυσης χρυσού έγινε υποστηρικτής. «Θα ήθελα να υπάρχει και αντίλογος. Οι επιστημονικές μελέτες πολλές φορές είναι δυσνόητες και διφορούμενες. Χρειάζεται ακόμη μια απλούστερη ενημέρωση προκειμένου να στερεωθεί μέσα μας μια συμπαγής άποψη. Θα προτιμούσα να έχω να αντιτάξω στους ανθρώπους που περιθάλπω κάποιες ελπίδες για ανάπτυξη» είπε ο μητροπολίτης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=251469

1 σχόλιο:

  1. Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ20 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:00 π.μ.

    Με τιμή σε όλους αυτούς πού τους έταξε ή μοίρα να
    φυλάνε Θερμοπύλες.!!!!

    • Εδώ θα ‘μαι, πιο ακίνητος κι από τσολιά, να σ’ αγαπάω πιο πολύ απ’ όσο αγαπάει το αίμα την καρδιά.!!!! ( για την πατρίδα μας.!!!, τον τόπο πού δανειστήκαμε… από τά παιδιά μας.!!!)
    • Στην υγειά ενός καθηγητή που στα δέκα μου μου δίδαξε ότι όσο μεγάλος και να είναι ο αριθμητής, ο παρανομαστής κάνει κουμάντο στο κλάσμα της ζωής .( για τους κατοίκους !!!!…. τους πολλούς , πού αποτελούν την βάση, τον παρονομαστή του δήμου .. Αριστοτέλη .)
    • Γίνεσαι επειδή κάποιος σε έκανε… Απλώς, όσοι περισσότεροι σε κάνουν, τόσο περισσότερο μπορείς να υποστηρίξεις ότι έγινες.
    (….άν έγινες !!! Για τον δήμαρχο μας.)
    • Δεν σκέφτομαι όσα γράφω, αυτό με κάνει να σκέφτομαι πάνω σε αυτά που γράφω. Διότι το γραπτό αν δεν σε κάνει να σκέφτεσαι, καλύτερα να παραμένει άγραφτο.( για όλους …τους ανώνυμους …. Σχολιαστές των γραπτών μου, με αγάπη … !!!! )

    • Πονάει να κάνεις ό, τι θες, όταν το θες, όπως το θες… Κι αυτό γιατί μέχρι να το κατακτήσεις, θα ουρλιάζεις απ’ τον πόνο…

    (Άυτό.!!!! γιά όλους τους αγωνιστές ζωής ,για όσους γνώρισαν φτώχια, πείνα , δυσκολίες , μα δεν δείλιασαν.!!. δεν κώλωσαν. !!…,μα δούλεψαν παντού, σπούδασαν καταξιώθηκαν…!!! και τώρα … λάμπουν στα μάτια !! , και φωτίζουν τά ανοιχτά μυαλά !!!! των παιδιών μας. )
    Αποσπάσματα από κείμενα του Αριστοτέλη – Ιωάννη Πασχαλίδη (aristotelisjohn.blogspost.com) και επεξεργασία τού Γ .Ι. Πασχαλίδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή