τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μάιλς Ντέιβις – Η ιδιοφυΐα της τζαζ


«Τη χρονιά που γεννήθηκα το Σεντ Λούις χτυπήθηκε από ένα φοβερό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα. Ο ανεμοστρόβιλος εκείνος μου άφησε κάτι από τη βίαιη δημιουργικότητά του. Χρειάζεται δυνατό φύσημα, ξέρετε, για να παίξει κανείς τρομπέτα. Πιστεύω στο μυστήριο και το υπερφυσικό, κι ένας ανεμοστρόβιλος είναι σίγουρα και τα δυο»... διηγείται ο Μάιλς Ντέιβις στην αυτοβιογραφία του. Κι όταν εκείνος έπαιζε την τρομπέτα του ήταν «ανεμοστρόβιλος». Κι ο ήχος ήταν και μυστήριος και υπερφυσικός.
Ο Μάιλς είδε το πρώτο φως στο Άλτον του Ιλινόις,  στις 26 Μαΐου του 1926. Το 1944, στα 18 του χρόνια πρωτάκουσε τον Τσάρλι Πάρκερ και τον Ντίζι Γκιλέσπι να παίζουν μαζί στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Αυτό έφτανε. Εγκατέλειψε τα σχέδια του που μέχρι τότε τον οδηγούσαν στην ιατρική και για πολλούς ευτυχώς καθώς η θέση του ήταν δίπλα στα ιερά τέρατα της τζαζ ή της «μαύρης μουσικής» όπως ο ίδιος προτιμούσε να την αποκαλεί.
περισσότερα στο tvxs

7 σχόλια:

  1. Αγαπητοί μου συγχωριανοί …Θέλω να σας ανακοινώσω ότι λόγω άλλον κοινωνικών υποχρεώσεων που ανέλαβα μαζί με πολλούς φίλους , και που σε εύλογο χρόνο θα σας ανακοινώσω διακόπτω την συνεργασία μου εδώ στο σομπορο με τα σχόλια μου .Άλλωστε ήταν εθελοντική συνεργασία και έγινε μετά από σχετική πρόσκληση του διαχειριστή …Εύχομαι ιδιαίτερα στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις τώρα καλό και επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλό και να μας γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων: Το Σόμπορο δεν έκανε ποτέ ιδιαίτερη πρόσκληση στον blogger Νίκο για συνεργασία πέρα από αυτή που υπάρχει στο πάνω μέρος της σελίδας: «περιμένουμε τις δικές σας αναρτήσεις, τα σχόλιά σας, τις παρατηρήσεις σας στη διεύθυνση: peramahalas@gmail.com». Υπάρχει όμως μια άτυπη συνεργασία με αναγνώστες και φίλους που κατά καιρούς μας στέλνουν άρθρα προς ανάρτηση.
    Οπότε, αγαπητέ Νίκο, δεν τίθεται θέμα διακοπής όπως ισχυρίζεσαι που να χρήζει μάλιστα ανακοίνωσης εκ μέρους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η αγαπη μου για το Στανο και τα παιδια του παραμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σας παρακαλώ ..ξεκαθαρίστε μεταξύ σας τους ρόλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά βρε μπάρμπα niko δεν μας είπες οτι εγκαταλείπεις το καράβι; Γιατί ξανανέβηκες. Μυρίστηκες κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή