τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αναχώρησε χθες ο «Στόλος της Ελευθερίας»


Ο «Στόλος της Ελευθερίας», όπως ονομάζεται η διεθνής πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη Γάζα από λιμάνια στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Τα πλοία προβλέπεται να φθάσουν στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Μεταφέρουν οικοδομικά υλικά και χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας, στην οποία έχει επιβάλει το Ισραήλ ασφυκτικό αποκλεισμό αφότου περιήλθε υπό τον έλεγχο της Χαμάς τον Ιούνιο του 2007.Ο αποκλεισμός εμποδίζει την ανοικοδόμηση κτιρίων και υποδομών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης (Δεκέμβριος 2008-Ιανουάριος 2009) στη Γάζα.
Χθες το μεσημέρι αναχώρησαν από τον Πειραιά το φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» και το επιβατηγό «Σφενδόνη» της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Έπειτα από εβδομάδες προετοιμασίας και μετά από σκληρή δουλειά φορτώματος του φορτηγού επί τρία μερόνυχτα, τα ελληνικά πλοία είναι έτοιμα να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» μεταφέροντας υλικά για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σπιτιών, εξοπλισμό νοσοκομείων και άλλα είδη βοήθειας.

Την πορεία του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μπορείτε να παρακολουθείτε συνεχώς σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα του Ψηφιακού Καραβιού
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου