τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Εντυπωσιακό καλωσόρισμα!

Για δεύτερη φορά καίγεται ο μεγάλος μεταλλικός κάδος που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Δε μας έφτανε η απαράδεκτη εικόνα με τα σκουπίδια πεταμένα ολόγυρα, τώρα προσθέσαμε και καπνογόνα εφέ, έτσι για το καλωσόρισμα!
Αιτία της φωτιάς προφανώς είναι η στάχτη από τους ξυλολέβητες, που ορισμένοι ασυναίσθητα ρίχνουν στους κάδους. Εκτός όμως από την αντιαισθητική εικόνα που συναντά κανείς μπαίνοντας στο χωριό και τις διοξίνες που εκλύονται στην ατμόσφαιρα, υπάρχει και ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά στο πευκοδάσος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
Τελικά, κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι πρέπει να γίνει με τους κάδους γιατί η εικόνα είναι απαράδεκτη. Μια πρόταση θα ήταν να μεταφερθούν σε άλλο σημείο, αλλά από την άλλη μήπως μας αξίζει αυτή η εικόνα;
Υ.Γ. Η στάχτη από τα ξύλα όχι μόνο δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, αλλά αντίθετα έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν δεν έχετε κάποιο κήπο ή χωράφι να τη ρίξετε, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αναμμένα κάρβουνα.

3 σχόλια:

  1. δυστυχως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. αν ο καθενας μας δεν αναλαβει τις ευθυνες του αυτος οτοπος δεν θα καλυτερευσει. να μεινουν εκει οι καδοι για να γινομαστε ρεζιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει κανείς απο τη τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί φρόντισαν να τοποθετήσουν τους κάδους για τα αδρανή υλικά (μπάζα-οικιακές μικροσυσκευές-στρώματα κλπ). Τώρα αν εμείς τους χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια των σπιτιών μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα πει «Δεν φταίει κανείς απο τη τοπική αυτοδιοίκηση.» ποιος είναι υπεύθυνος για το άδειασμα του κάδου όταν το αφήνον τιγκα για μέρες και δεν το αδειάζουν οι κάδοι γίνονται στόχος του κάθε ανεύθυνου .Πρέπει να τα αδειάζουν ποιο τακτικά ,υπάρχει λύσει αυτό πραγματοποιείτε στους μικρούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή