τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ενα σκίτσο...χίλιες λέξεις



4 σχόλια:

  1. το φαινομενο της παραπληροφορησης ειναι πολυ σημαντικο και παιζει τεραστιο ρολο στη ζωη των ανθρωπων..δημιουργει προβληματα και δυσαρεστες καταστασεις..πρεπει ολοι μας να ειμαστε προσεχτικοι οταν ακουμε κατι και θελουμε να το μεταφερουμε-εξηγησουμε σε καποιον αλλον..το φαινομενο αυτο ανθιζει στις κλειστες κοινωνιες,οπως και στο χωριο μας,ενα << νεο >> μεταφερεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο,και ο καθενας βαζει και κατι δικο του(την σαλτσα του).ετσι το << νεο >> διαδιδεται χανοντας το νοημα του,και τις περισσοτερες φορες αλλαζει η σημασια του..αν για κατι δεν ειμαστε σιγουροι,και αν δεν μπορουμε να καταλαβουμε το νοημα του,καλυτερα ας μην το διαδοσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΄΄ΝΕΟ΄΄. Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΑΛΤΣΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΆΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και η άλλη πλευρά της παραπληροφόρησης (η χειρότερη) που «κάποιοι» εσκεμμένα διοχετεύουν ψευδείς ειδήσεις και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για να παραπλανήσουν το λαό και να αποκομίσουν διάφορα οφέλη. Και ο καλύτερος σύμμαχος – για να μπούμε και στην πιο κάτω ανάρτηση – δεν άλλος από την αγαπημένη μας TV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σημαντικότερη πηγή πληροφόρησης και ταυτόχρονα και παραπληροφορόρησης είναι πλέον το διαδίκτυο. Όλες οι πληροφορίες που παίρνουμε καθημερινά από αυτό χρείαζονται διασταύρωση καιεπεξεργασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή