τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής θα κάνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος συνοδευόμενος με κλιμάκιο του κόμματος.
Η περιοδεία οργανώνεται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα:

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Παναγίας,

• Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης,

• Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων,

• Διαδημοτική Κίνηση Χαλκιδική SOS.

Κατά την περιοδεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις στους οικισμούς

• Ολυμπιάδας,

• Στρατονίκης,

• Ιερισσού και

• Μεγάλης Παναγίας

Στις στάσεις θα γίνουν συζήτησεις με τοπικούς παράγοντες, φορείς και πολίτες πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία, αλλά και το νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα ζητήσει επισήμως από την εταιρεία να του επιτραπεί στον προσφορότερο δυνατό χρόνο η επίσκεψη στις υπόγειες στοές εξόρυξης κάτω από τη Στρατονίκη και να ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο εξόρυξης και τα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τον οικισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Μπλιώνης, 2310-266705

9 σχόλια:

  1. ενταξει θα παει ο Τρεμοπουλος περιοδια και τα πιασαμε τα λεφτα μας.
    εσεις ρε παιδια αν εισασταν ο ελληνικος χρυσος και ερχοταν ο Τρεμοπουλος δεν θα ξηνατε τα απαυτα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υ.γ κατι τετοιες κινησεις μου θυμιζουν στις ειδησεις που λενε καταδικαζει το πολεμο στο Ιρακ ο ταδε υπουργος εξωτερικων της Ελλαδας και θα κανει διαβημα στον ΟΗΕ.
    Ναι, και οι Αμερικανοι ξυνουν τα μπιμπλικια τους μετα συγχωρισεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόλη,
    Η "Ελληνικός χρυσός" όχι μόνο δε θα μείνει αδιάφορη, αν αυτό εννοείς με την έκφρασή σου, αλλά σίγουρα θα «ξύνει» το κεφάλι της! Κι αυτό γιατί
    α) βλέπει ότι ο αγώνας διευρύνεται και παίρνει άλλη διάσταση και,
    β) οι επενδυτές που παρακολουθούν την πορεία της εταιρείας και τις προοπτικές της όταν βλέπουν τέτοιες κινήσεις είναι επιφυλακτικοί.
    Επίσης επειδή δεν είμαστε η "Ελληνικός χρυσός" αλλά η τοπική κοινωνία που μας καίει αυτό το ζήτημα, καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε θα σταθεί στο πλευρό μας. Μην ξεχνάς ότι ο Τρεμόπουλος είναι ευρωβουλευτής και ασχολήθηκε με τα μεταλλεία από πολύ παλιά.
    Και επειδή πιθανόν δεν το γνωρίζεις, ο Τρεμόπουλος στάθηκε από την αρχή δίπλα μας στον αγώνα για το χυτήριο μολύβδου , ήρθε μάλιστα 2-3 φορές στο χωριό και μίλησε στους κατοίκους, μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και έγγραφα και η αλήθεια είναι ότι του χρωστάμε πολλά.
    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του γι’ αυτόν αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την συνεισφορά του σε πολλά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει δυνατοτητα να κανετε μια δημοσκοπηση στο θεμα των μεταλλειων(όπως βλεπω γινεται σε πολλα site)δεν ξερω βεβαια ποσο εγκυρες ειναικαι κατα ποσο πειραζουν τα αποτελεσματα.
    Στο χωριο ειναι πολλοι παντως αυτοι που εκαναν αιτηση για δουλεια στην εταιρεια χωρις να κοιταξουν ποσο οικολογικα ειναι ευαισθητοποιημενη η εταιρεια...
    ισως κι αυτο να λεει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώ ακράδαντα με το σχόλιο του herme .σε παλιότερες αναρτήσεις τολή μιλούσες για ένα επίπεδο που θα πρεπε να διατηρούμε όλοι μας στα σχόλια μας και τώρα ισοπεδώνεις τα πάντα. ο κ.τρεμόπουλος είναι από αυτούς που τάχθηκαν ανοιχτά υπερ στον αγώνα μας για το χυτήριο ανάκτησης μολύβδου και πραγματικά ντρέπομαι αν αυτός ανθρωπός διάβαζε το συγκεκριμένο σχόλιο από ένα στανιώτη. θα θελά να πιστεύω πως δεν γνωρίζεις την βοήθεια που μας προσέφερε και πως απλά θεώρησες πως είναι καποιος αγνωστος σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αννα δεν καταλαβες το σχολιο μου.
    δεν το ειπα για να καταφερθω εναντιων του Τρεμοπουλου (με το Τρεμοπουλο ουτε ζεστη ουτε κρυο με πιανει) αλλα οτι ο ελληνικος χρυσος και η καθε μεγαλη εταιρια ποσος τους απασχολουν τετοιου ειδους περιοδιες.
    και να πω οτι δεν ηξερα για τη βοηθεια του Τρεμοπουλου για το χυτηριο αλλα ξερω τι ελεγε για μακεδονικη μειωνοτητα και οτι η Θεσσαλονικη δεν ηταν Ελληνικη....

    τελικα για μενα ντρεπεσαι η για τις δηλωσεις Τρεμοπουλου για τη μακεδονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι θέσεις του τρεμόπουλου είναι προκλητικές.Ο τύπος έχει κάνει μεταπτυχιακό στα σκόπια για το δήθεν θέμα της Μακεδονίας και της προπαγανδας, που γίνεται απο ορισμένα κράτη.Αν οι περισσότεροι κατοικοι μας, ήξεραν τις απόψεις του αμφιβάλω αν θα ήθελαν την βοήθειά του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τρεμόπουλος τη δουλειά του και μεις τη δικιά μας...Το ότι μας βοήθησε με τον Βαφειάδη,σεβαστό και εκτιμητέο.Αυτό , όμως, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ασπαζόμαστε τις , όποιες , απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν καταλαβαινω τον λογο γιατι αναρτηθηκε στο somporo η περιοδια του τρεμοπουλου.και αν ηρθε ο τρεμοπουλος στην χακλιδικη τι μας ενδιαφερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή