τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ψηφιακό σήμα τηλεόρασης στο Στανό;


Μάλλον τελειώνει η ταλαιπωρία στο χωριό μας από την κακή λήψη των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR γιατί από τις 14 του Γενάρη 2010 θα εκπέμπεται από το Χορτιάτη ψηφιακό σήμα. Το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και θα δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές. Ο χάρτης κάλυψης που ανακοίνωσε η εταιρεία περιλαμβάνει και το Στανό.
Για να απολαύσετε τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας θα χρειαστείτε:
1. Έναν αποκωδικοποιητή DVB-T, MPEG4 ή H.264 μόνον αν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο. Δε θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση. Ο αποκωδικοποιητής κοστίζει περίπου 40 με 50 € και η σύνδεσή του είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται ειδικός τεχνικός.
2. Πριν μπείτε στη διαδικασία αγοράς αποκωδικοποιητή ενημερωθείτε αν η γειτονιά σας καλύπτεται από το ψηφιακό σήμα. Κάποιοι ήδη βλέπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ (cine, prisma, rik, spor).
3. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούρια κεραία. Αυτό που θα χρειαστεί είναι να στρέψετε την κεραία σας προς τον Χορτιάτη.

6 σχόλια:

  1. Τυχερούληδες! Εμείς στην Ουρανούπολη θ'αργήηηησουμε ακόμα...
    Καλή χρονιά να'χουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ηθελα να ρωτησω τον HERMES:εχω αποδικωποιητη για τα κρατικα καναλια (prisma,pik κτλ)θα αγορασω καινουριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο σημερα 14/1 ξεκιναει το ψηφιακο σημα.
    για πειτε μας εντυπωσεις παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο αποκωδικοποιητή σου υποστηρίζει MPEG4, δεν χρειάζεται αλλαγή. Οι περισσότερες νέες τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο ένα τέτοιο αποκωδικοποιητή. Επισπευτείτε το http://www.digea.gr και θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θεσσαλονίκη δεν πιάνω πλέον ALPHA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω το σήμα που εκπέμπεται από το Χορτιάτη είναι πολύ χαμηλής ισχύος. Είναι μέχρι και 5 φορές χαμηλότερο απο αυτό της ΕΡΤ. Έτσι αν σκεφτείτε ότι τα ψηφιακά της ΕΡΤ τα βλέπουμε οριακά, αυτά είναι αδύνατο να τα δούμε. Ο χάρτης κάλυψης που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία απέχει μάλλον πολύ από την πραγματικότητα! Εκτός κι αν βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και αυξήσουν την ισχύ αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή