τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΕΩΣ ΤΟ 2080


Λευτέρης
Την πλήρη εξαφάνιση των χειμώνων από την Ευρώπη έως το 2080, προβλέπουν ειδικοί ερευνητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΧ).
Βάσει της συγκεκριμένης μελέτης η Ευρώπη θερμαίνεται γρηγορότερα από τον υπόλοιπο κόσμο και οι κρύοι χειμώνες αναμένεται να εξαφανιστούν εξ ολοκλήρου μέχρι το 2080, ενώ θα είναι συχνότερα φαινόμενα τα καυτά καλοκαίρια, οι ξηρασίες και οι δυνατές βροχές ή το χαλάζι, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Ακόμη οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα λειώσουν έως το 2050 τα τρία τέταρτα των παγετώνων των ελβετικών Άλπεων.
Όπως αναφέρει η εν λόγω μελέτη, ο μέσος αριθμός των καταστροφών ετησίως διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90 σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, λόγω της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου στην Ευρώπη.
«Οι αλλαγές κλίματος είναι πιθανό να αυξήσουν τη συχνότητα των πλημμύρων και των ξηρασιών, όπως έγινε στην Ευρώπη τα προηγούμενα έτη, όταν οι πλημμύρες "σάρωσαν" περισσότερες από 11 ευρωπαϊκές χώρες το 2001 και σκότωσαν περίπου 80 ανθρώπους», σημειώνεται στην έκθεση.

Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου