τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Καλή, συνειδητή χρονιά

Αν θέλουμε ειλικρινά να αλλάξουμε τον κόσμο μας και να αποδομήσουμε το υπάρχον σύστημα, ώστε να ζήσουμε καλύτερα, πιο όμορφα, πιο πολιτισμένα, πιο υγειινά, ας αναλογιστούμε σήμερα τελευταία μέρα της χρονιάς, τη βάση όλων των δεινών μας, που είναι η “κατανάλωση”.
Ας αναλογιστούμε πόσα απορρίμματα “παράξαμε” και πόση μόλυνση της γης ευνοήσαμε εμείς προσωπικά κατά το έτος που φεύγει αγοράζοντας στην καθημερινότητά μας λογής κουτάκια, μπουκαλάκια, σακουλάκια, ποτηράκια για να “καταναλώσουμε” το περιεχόμενό τους.
Ας αναλογιστούμε σε τι ποσοστό μετατρέψαμε τον εαυτό μας σε  ψυχικό και υλικό απόρριμμα “καταναλώνοντας” όλα αυτά τα παρασκευασμένα, επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα αντί να φάμε ή να πιούμε ανεπεξέργαστες ή ελαφρώς επεξεργασμένες φυσικές τροφές.
Ας αναλογιστούμε πόση ενέργεια δαπανήσαμε για την κάθε μικρή ή μεγάλη μας καθημερινή κίνηση ή μετακίνηση και πώς μπορούμε στο εξής να εξοικονομήσουμε φυσικούς πόρους μειώνοντας την καθημερινή μας κατανάλωση ενέργειας και ζώντας πιο συνειδητά την κάθε μας στιγμή, έχοντας δηλαδή τον νου μας πια στο οικοσύστημα και στην καλλιέργεια της προσωπικής μας φυσικής υπόστασης.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι εκπρόσωποι της ανθρωπότητας την παρούσα ιστορική της περίοδο, ας νιώσουμε την προσωπική μας ευθύνη για την πορεία της και ας κάνουμε ο καθένας μας κάποιες πολύ μικρές κινήσεις, διορθωτικές της καθημερινής του ρότας, με κατεύθυνση την συνειδητότητα.
Μόνον έτσι μπορούμε να αλλάξουμε με τρόπο φυσικό την συλλογική πορεία της ανθρωπότητας δίχως να προξενήσουμε πολέμους, καταστροφές και βίαιους θανάτους.

Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου