τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κύριε, Δήμαρχε…

.
Το Σόμπορο χαιρετίζει τη διάθεση και την πρόθεση του Δημάρχου να συμμετέχει σ΄ αυτό το δημόσιο διάλογο ή όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό, σ’ αυτή τη δημόσια διαβούλευση. Είναι μια κίνηση που τον τιμά ιδιαίτερα και προσδοκούμε σ’ έναν πραγματικά δημιουργικό διάλογο.
Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη στήλη όπου θα μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας, την κριτική σας αλλά και να καταθέσετε προτάσεις για θέματα που αφορούν το χωριό μας και το Δήμο γενικότερα. Βέβαια ο τίτλος της ανάρτησης είναι συμβολικός αφού θα μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ όλους όσους εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ας κάνει λοιπόν την αρχή το Σόμπορο.
Κύριε Δήμαρχε,
1) Επειδή αναφέρθηκε το θέμα των σκουπιδιών στους μεταλλικούς κάδους που βρίσκονται στην είσοδο και την έξοδο του χωριού, ποιος είναι αρμόδιος για την καθαριότητα και πότε θα καθαριστεί ο χώρος γύρω από τους κάδους;
2) Πότε θα γίνει η νέα γεώτρηση;
3) Τον Αύγουστο υποσχεθήκατε στα παιδιά της «Πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση του πηγαδιού» ότι θα κάνατε τις απαραίτητες ενέργειες για την παροχή τριφασικού ηλεκτρικού ρεύματος για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα προτείνατε ο ίδιος να μπουν φωτιστικά στο διάδρομο που οδηγεί στο κιόσκι. Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν έγινε τίποτα. Εκτός απ’ αυτά υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής;
4) ……………………………

39 σχόλια:

  1. 4) Κυριε Δημαρχε, ο κεντρικος δρομος Στανου-Αρναιας ειναι ευθυνη του δημου η του υπουργειου υποδομων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εναλλακτικός τίτλος,τα παράπονα στον Δήμαρχο!!(γέλια)
    μπράβο κύριε Δήμαρχε τώρα σε γουστάρουμε!!συνέχισε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Δημαρχε θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης.Το ΚΑΠΗ του Στανου εδω και τεσσερα χρονια το εχει ενα συγκεκριμενο ατομο στα οποια τα δυο χρονια δημοπρατηθηκε και τα υπολοιπα δυο εγινε αναθεση.Τωρα μαθαινω πως εγινε παλι αναθεση για τα επομενα δυο χρονια.Αληθευει΄? Δεν ειναι αδικο να μην ενημερωθει κανεις και να υπαρχουν πολλοι ενδιαφερομενοι για τη θεση αυτη?Παλια αν θυμαμαι καλα γινοταν δημοπρασια στην αιθουσα του Δ.Συμβουλιου αφου πρωτα ειχε ενημερωθει ολος ο κοσμος απο την κοινοτητα...ΜΕΓΑΦΩΝΑ...Ωραια καλα οι παππουδες ευχαριστημενοι αλλα παλι αναθεση? Τωρα θα μου πειτε γιατι δεν ερχομαι να κανω ενσταση αλλα πλεον ειναι αργα γιατι θα βγω ο κακος του χωριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.δημαρχε θα θελαμε βοηθεια για γρηγορο και οικονομικο ιντερνετ στο στανο.καποιοι κατεθεσαν τις προτασεις τους για το τι πρεπει να γινει ωστε να βρεθει λυση εχετε να μας προτεινεται κατι αλλο και αν ναι πως πρεπει να δρασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητήρια στον δήμαρχο που παρόλο το κράξιμο σε καποια θέματα συμμετάσχει ενεργά για να αποδείξει το αντιθετό οχι σαν κάτι αλλους....που ζουν μεσα σε ουτοπίες κι αν τους ασκηθει κριτική κλωτσάνε. μπραβο δήμαρχε σε πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν αυτοσ ειναι δημαρχοσ τι να πει και ο προηγουμενος.....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρναία 12 Ιανουαρίου 2010, ώρα 11:30
    Αγαπητοί φίλοι, αισθάνομαι δικαιωμένος που μπήκα σε αυτόν τον, πρωτόγνορο, για την περιοχή μας, διάλογο. Τόσο από το ενδιαφέρον, το οποίο δείχνετε, όσο και από την ανταπόκριση του φίλου Γιώργου Κάκα, του οποίου τις αναρτήσεις διάβασα με μεγάληπροσοχή. Σε άλλα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ. Είναι θέμα οπτικής και αντίληψης. Επίσης είναι θέμα, να μην κρίνεις στατικά κάτι, αλλά με βάση το πως ήταν , χθες, και το πως γίνεται, σήμερα. Ετσι, πχ, μια που αναφέρθηκε το θέμα της καθαριότητας, όλοι θα παρατηρήσατε ότι τα τελευταία 3 χρόνια, για πρώτη φορά , κατά τους θερινούς μήνες, υπήρξε άνθρωπος που σε καθημερινή βάση επιμελείτο την καθαριότητα και τον γενικότερο καλλωπισμό του χωριού(κόψιμο χόρτων, βάψιμο πεζοδρομίων κλπ).Δεν ήταν το παν, ούτε λύθηκε το πρόβλημα. ήταν όμως ένα βήμα εμπρός...Και μια που αναφέραμε την καθαριότητα, ας πάμε και στο θέμα των κάδων, αν και σε προηγούμενη ανάρτηση το σχολιάσαμε. Το περιεχόμενο των κάδων το αδειάζει στον ΧΑΔΑ της Αρναίας, ο εργολάβος. Επειδή μιλώ , συχνά, μαζί του, ξέρω ότι τις πρώτες (αρκετές) φορές καθάρισε, ο άνθρωπος, και τον γύρω χώρο, χωρίς να είναι υποχρέωσή του.Αντε , και εμείς να στείλουμε το προσωπικό του Δήμου, όπως κάναμε , ήδη, κάποιες φορές . Δε θα λυθεί το πρόβλημα... Πρέπει όλοινα συμμορφωθούμε σε κάποιους κανόνες, αν θέλουμε να μαστε ευνομούμενη πολιτεία.
    Αγαπητέ φίλε, που ρώτησες, ο δρόμος Αρναίας-Στανού είναι Νομαρχιακός.
    Το θέμα του γρήγορου και φτηνού Ιντερνετ, δεσμεύομαι να το δω και να έχω , σύντομα, απάντηση.
    Το ερώτημα που μου τέθηκε για το ΚΑΠΗ, θα πρεπε να τεθεί στο Διοικητικό του Συμβούλιο.Επειδή όμως δν είναι στο χαρακτήρα μου να αποποιούμαι τις ευθύνες, σας πληροφορώ ότι υπήρξε και δική μου συναίνεση.
    Έχοντας το φόβο ότι θα ξεχάσω κάποια ερωτήματα (αν συμβεί μπορείτε να τα επαναφέρετε), θα θελα να σχολιάσω το θέμα των ερευνητικών γεωτρήσεων της εταιρείας. Όπως και χθες είπα, η στάση μας για την επένδυση είναι ξεκάθαρη και νομίζω πως αναλύθηκε επαρκώς. Όπως επίσης, ελπίζω με σαφήνεια, περιέγραψα και αυτά πουγια μας αποτελούν τις "κόκκινες γραμμές". Οι ερευνητικές γεωτρήσεις, φιλοι μου, είναι εκτός των γραμμών αυτών. Αφενός για να δούμε αν έχουμε ορυκτό πλούτο και να τον εκμεταλλευτούμε προς όφελος της περιοχής (αποφεύγοντας την όποια ληστρική, για το περιβάλλον , μέθοδο...στο κάτω κάτω, ας πλουτίσουν κάποιοι σε 100 χρόνια και όχι σε 10...) και αφετέρου για να κερδίσουμε , πίσω, περιοχές που μόνο κατ'εκτίμηση ή με μακροσκοπική μέθοδο, θεωρούνται κοιτασματοφόρες.
    Για το δε Πηγάδι, όντως αργήσαμε. Είχαμε, βέβαια, την ελπίδα ότι θα εντάσαμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", δυστυχώς όμως, όπως πιθανόν να γνωρίζετε, το πρόγραμμα ανεστάλη. Πάντως, έχετε τη ΄δέσμευσή μου, ότι το επόμενο καλοκαίρι, ο χώρος θα ναι καθαρός, ηλεκτροδοτημένος και φωτισμένος.
    Λαζαρος Λαζάρου
    Δημαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον η ταλαιπωρία της ημέρας, με έκανε να ξεχάσω το σημαντικότερο (βέβαια κατανοώ ότι"δίνω πάσα" για κάποιο εύστοχο σχόλιο, αλλά θα το ρισκάρω...). Την αδειοδότηση, για τη νέα γεώτρηση, την πήραμε πριν λίγες μέρες. Καιρού επιτρέποντος, ξεκινάμε. Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι, ο Στανός θα υδρεύεται από δυο γεωτρήσεις.
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τον προηγούμενο Δήμαρχο γέλασε και το παρδαλό κατσίκι… (Σε περίπτωση που ο φίλος μας στις 12 Ιανουαρίου 2010 5:05 μ.μ., λόγω κεκτημένης ταχύτητα, δεν πληκτρολόγησε το «δεν»).
    Τα περί υπεροπτικής στάσης και μεγαλοϊδεατισμού συμφωνώ αλλά όχι για το σύνολο των Αρνιωτών. (αναφέρομαι σε σχόλιο του θέματος «Δημοκρατία, τοπικισμός ή χειραγώγηση;»)

    Για τον Λάζαρο αρχίζω να αναθεωρώ… Αλλά δήμαρχε πρόσεχε! Τα γραπτά «μένουν»…
    Τι γνώμη έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρναία 13 Ιανουαρίου 2010, ώρα 19:30
    Αγαπητό σόμπορο και αγαπητοί φίλοι και φίλες. Λόγω απουσίας μου για διάστημα, περίπου, μιας εβδομάδας, θα επικοινωνήσουμε, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Στο διάστημα αυτό θα μεταβώ στο Λουξεμβούργο, όπου ο Δήμος Αρναίας θα γίνει επίτιμο μέλος του Ελληνο-Λουξεμβουργιανού επιμελητηρίου, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό στο να προωθηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής μας, από τους κατοίκους αυτής της πλούσιας Ευρωπαϊκής χώρας.
    Στη συνέχεια, την Κυριακή, θα μεταβώ στην Αθήνα , όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με θέμα την Διοικητική Μεταρύθμιση.
    Στο επανειδείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται πως η υπογραφή του προηγουμένου σχολίου, είναι : Λάζαρος Λαζάρου, Δήμαρος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός γράφει Παλαιοχωρινά και με άλλο στυλ. Όταν συμβεί θα το καταλάβετε...(τελικά όταν δε μπορούμε να αποφύγουμε τον τοπικισμό, ας τον χρησιμοποιήσουμε με χιούμορ...).
    Λ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλοι μου γεία σας
    Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας και προσπαθώ να συμμετέχω όταν έχω χρόνο.
    Πραγματικά χαίρομαι και εγώ για την συμμετοχή του Δημάρχου στην συζήτηση.Τον Δήμαρχο και εγώ τον συμπαθώ.Και με χαρά πίνω και κανα ουζάκι μαζί του.(Το ότι ημασταν αντίπαλοι δεν σημαίνειν ότι θα παίζουμε ξύλο)
    Παρότι συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, οι διαφορές μας σε πολλά σοβαρα θέματα, που αφορούν τον Δήμο είναι μεγάλες.Το κυριότερο όμως είναι η διαφορετική αντίληψη μας για τον τρόπυ λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σε αυτά που είπε ο Δήμαρχος παραπάνω, αλλα σέβομαι την απουσία του και θα το κάνω όταν επιστρέψει.
    Αν ακαι έχω κάποιον ενδοιασμό και φοβάμαι μήπως μετρέψουμε το blog σε τόπο αντιπαράθεσης. Εξάλου έχουμε αρκετό χρόνο για αντιπαράθεση στα Δημοτικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!! Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με την αλλαγη που θα γινει για να λιγοστεψουν οι δημοι θα γινει της.....ποπης.αναφερομαι στον καποδιστρια 2..χαμοσ θα γινει με τους υπολοιπους δημους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Γιωργο Κακκα,

    μην σε απασχολει η αντιπαραθεση.
    εξαλλου την σημερον ημερα ο κοσμος διψαει για ιντριγκα,για ξυλο,για μαλλιοτραβιγμα και για αιμα.
    ολα τα αλλα του φαινονται μπαναλ χαχαχα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριε δήμαρχε μας ενημερωσατε πως θα υλοποιηθει την ανοιξη η καινουρια γεωτρηση χρηματοδοτουμενη απο το δημο.Δυστηχως εχω μαθει πως τη χριματοδοτηση την εχει αναλαβει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και μαλιστα για την αυτοψια της τοποθεσιας ηταν υπευθηνοι της εταιρειας.Θα ηθελα να ρωτησω μηπως κρυβονται καποιες σκοπιμοτητες απο αυτη την κινηση;Μηπως εχει γινει καποια κρυφη συμφωνια χρηματοδοτωντας ακριβες γεωτρησεις με ανταλαγμα την θετικη σας σταση ως προς των ερευνυτικων γεωτρησεων που θα γινουν απο την ιδια εταιρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριε Δημαρχε για αλλη μια φορα οΣτανος χωρις λεωφορειο.Τι θα μας πειτε για αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρναία 21 Ιανουαρίου 2010, ώρα 19:05.
    Αγαπητοί φίλοι,χθες βράδυ, επέστρεψα μετά από εβδομαδιαία, σχεδόν , απουσία αρχικά στο Λουξεμβούργο και κατόπιν στην Αθήνα. Τα νέα (και από τους δυο μου προορισμούς) είναι ελπιδοφόρα για το Δήμο μας. Στο Λουξεμβούργο, ως μέλος του επιμελητηρίου, πλέον, κάναμε μια καλή παρουσίαση της ορεινής Χαλκιδικής και προκαλέσαμε σημαντικό ενδιαφέρον από αρχισυντάκτες και συντάκτες του τοπικού Τύπου. Τα νέα από την Αθήνα, δείχνουν πως πάμε στον μεγάλο Δήμο της Βόρειας Χαλκιδικής (Ζερβοχωρίων, Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων Ακάνθου), γεγονός που μας ικανοποιεί σαν Δήμο.
    Σε ότι αφορά ερωτήματα που εντόπισα:
    -Ποτέ δεν αποκρύψαμε ότι τα έξοδα λειτουργίας του τρυπανιού, θα προέλθουν από τη συγκεκριμμένη χορηγία .Όμως το να λέγεται"ελαφρά τη καρδία" ότι τη γεώτρηση θα την κάνει , εξ ολοκλήρου ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αποτελεί ανακρίβεια. Βλέπετε, ο Δήμος πρέπει να την ηλεκτροδοτήσει (30.000 περίπου ευρώ) και κατόπιν να την συνδέσει με τηνδεξαμενή (45.000 περίπου ευρώ).Παρεπιπτόντως, θα πρέπει να σας επαναλάβω ότι η στάση μας, απέναντι στην παραπάνω εταιρεία, στα ζητήματα που θέσαμε ως "κόκκινες γραμμές" θα είναι σκληρή και αμείλικτη. Με την ρεαλιστική στάση την οποία επιλέξαμε, ήδη έχουμε σημαντικά περιβαλλοντικά και άλλα σημαντικά κέρδη. Τις προσεχείς μέρες, σε δελτίο τύπου , το οποίο θα εκδόσουμε, θα πληροφορηθείτε πως συμφωνήσαμε με την εταιρεία τον αποχαρακτηρισμό σημαντικού μέρους των δεσμευμένων, μεταλλευτικών, εκτάσεων, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Εκτάσεων που, ενδεχομένως, θα πλησιάσουν το 50% των 370.000 στρεμμάτων, επί των οποίων η εταιρεία έχει δικαιώματα μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση που θα βάλει τέλος στο , επί δεκαετίες , αποικιοκρατικό καθεστώς που ίσχυει στη Βόρεια Χαλκιδική. Υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, φίλοι μου. Αναμένετε...
    -Τέλος, στο ερώτημα της φίλης μας, για το λεωφορείο, χωρίς να ξέρω σε ποιο δρομολόγιο αναφέρεται, υποθέτω ότι συνδυάζεται με τη λήξη του προγράμματος Δημοτικής Συγκοινωνίας, ύψους 80.000 ευρώ που υλοποιούσε ο Δήμος μας. Δυστυχώς, το παραπάνω πρόγραμμα, είχε χρονική διάρκεια 14 μηνών και δε δύναται να παραταθεί. Βέβαια αυτό δε συμαίνει, πως δε θα κάνουμε επαφές με το ΚΤΕΛ, για την καλύτερη κάλυψη του Στανού.
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί άραγε αυτή η προθυμία από την Ελληνικός Χρυσός να χρηματοδοτεί το δήμο μας; Μήπως οι κόκκινες γραμμές που έθεσε ο Δήμαρχος τελικά είναι πράσινες; Εκτός κι αν η Ελληνικός Χρυσός πάσχει από δαλτονισμό! Το επόμενο βήμα θα είναι ο Βαφειάδης να χρηματοδοτήσει το πηγάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Ερμή, ο Δήμαρχος του Δήμου αυτού, μπορεί να έχει πολλά ελαττώματα και αδυναμίες, όμως, σίγουρα, η αχρωματοψία δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά....
    Στο συγκεκριμμένο θέμα, οι απόψεις μας μπορεί να διαφέρουν, ωστόσο όχι μόνο θεωρώ τη θέση σας σεβαστή, αλλά και απαραίτητη, ώστε ο Δήμος να οπλίσει τη φαρέτρα του με βέλη, ώστε να πετύχει αποτελέσματα σαν αυτά που προανέφερα, αλλά και άλλα που θα ακολουθήσουν. Και φυσικά δεν μιλώ για υλικά ανταλάγματα, αλλά για σημαντικότατες περιβαλλοντικές κατακτήσεις, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγμάτευσης.
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δήμαρχε, η σελίδα του Δήμου μας μήπως θα έπρεπε να αλλάξει όνομα;Εσείς μπορεί να νιώθετε οτι εκπροσωπεί όλα τα τοπικά διαμερίσματα,αλλά εγώ έχω έχω αντίθετη άποψη.Δεν έχω δεί ποτέ να διαφημίζονται εκδηλώσεις άλλων χωριών, πλήν της έδρας του Δήμου.
    Και μην μου πείτε, οτι είναι δύσκολο επειδή την διαχείρηση την έχει η εταιρεία που κατασκεύασε όλες τις ιστοσελίδες των Δήμων ή οτι δεν σας έχουν έρθει mail,γιατί δεν θα το πιστέψω.
    Ακόμη και στα πιο απλά πράγματα κάνετε διακρίσεις.....

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αρναία 24 Ιανουαρίου 2010, ώρα 12:30.
    Αγαπητέ Nikolas, θα ερευνήσω τα εξής:
    α)Ποιος υπάλληλος του Δήμου είναι υπεύθυνος αναρτήσεων.
    β)Αν έρχονται mail ή δελτία Τύπου από τους Πολιτιστικούς Φορείς(πχ η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας μας αποστέλλει).
    Παρόλα αυτά, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε έγιναν, εσκεμμένες, διακρίσεις, σε βάρος κανενός Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου μας. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμμιά Πολιτιστική Εκδήλωση, στην οποία ο Δήμος δεν συνεισφέρει οικονομικά. Όπως επίσης, σημαντικη συνεισφορά υπάρχει και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής(καθίσματα και τραπέζια,όπου χρειάζονται, στήσιμο εξέδρας κλπ).
    Αυτό , βέβαια, που πρέπει να μας αναγνωρισθεί, επί της αρχής, είναι ότι ο Δήμος, διαθέτει πλέον μια αξιοπρεπέστατη Ιστοσελίδα, που αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες της (βλέπε σχετικό ερωτηματολόγιο).
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κ. Δήμαρχε,
    στο σχόλιό μου η αχρωματοψία αναφέρεται στην Ελληνικός χρυσός...
    Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να αποδέχεται αυτές τις χρηματοδοτήσεις καθώς και τη θέση της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nikola πρίν ρωτήσεις τον Δήμαρχο για τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου εκδηλώσεων πολιτιστικών και άλλων συλλόγων, ρώτησες τους ίδιους τους συλλόγους άν ποτέ έδωσαν στο Δήμο κάποια ανακοίνωση η πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή για δημοσίευση; Για να ξέρουμε τι λέμε. Και φέρνω το παράδειγμα. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Παλαιοχωρίου που εκδείδει μια ωραία εφημερίδα, την στέλνει για δημοσίευση σε αρκετά blogs της Χαλκιδικής και δεν την στέλνει στην σελίδα του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρναία 25 Ιανουαρίου 2010, ώρα 09:25
    Αγαπητέ Ερμή,αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι, ο Ελληνικός Χρυσός, από την αρχή της εγκατάστασής του στην περιοχή (συμφωνίες 2003 με Χ.Πάχτα και 2004 με Σαλαγκούδη), δεσμεύτηκε, ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ότι θα αποδίδει ποσά στους Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Παναγιάς και Αρναίας, ως θεσμοθετημένα-ανταποδοτικά τέλη. Τα ποσά αυτά που αφορούν τέλη για την υφιστάμενη επένδυση και όχι για την όποια μελλοντική, ουδέποτε αποδόθηκαν από την Εταιρεία, η οποία προσπαθεί επιλεκτικά και με αδιαφάνεια, να τα χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης, για την επίτευξη μελλοντικών της επιδιώξεων, αλλά και ως έκφραση, δικών της, αυτοδιοικητικών προτιμήσεων (βλέπε Δήμο Σταγείρων -Ακάνθου, αλλά και στάση του στο ζήτημα Καλλικράτη...). Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ένα από τα θέματα που συζήτησα (και εξασφάλισα), στη συνάντησή μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός, κ Στρατουδάκη, που έγινε στην Αθήνα την 20η Ιανουαρίου 2010, πλην του σημαντικότατου ζητήματος της αποδέσμευσης εδαφών, είναι και αυτό της ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ απόδοσης των συμφωνηθέντων(από το 2003-04) ανταποδοτικών τελών, σε μια προσπάθεια να πάψουν να υπάρχουν σκιές και να επικρατήσει πλήρης διαφάνεια.
    Για τους παραπάνω λόγους, γι αυτά που χρωστάει, ήδη, η Εταιρεία, στη Βόρεια Χαλκιδική, αλλά και στη μνήμη δεκάδων νεκρών και αναπήρων (από χαλίκωση και ατυχήματα), διεκδικούμε την αποζημίωση που μας οφείλεται και όχι προκαταβολή για την αλλοίωση της συνείδησής μας...
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή σε προηγούμενο σχόλιό σας αναφέρετε ότι πρόκειται για χορηγία και σήμερα ότι τα χρήματα προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη, θα πρέπει να το διευκρινίσετε γιατί νομίζω ότι αυτά έχουν τελείως διαφορετική σημασία. Αν πρόκειται όντως για ανταποδοτικά τέλη καλώς τα διεκδικείτε, αν πρόκειται όμως για χορηγία δε θα φανεί ότι διευκολύνετε την εταιρεία στο επικοινωνιακό της παιχνίδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αρναία 25 Ιανουαρίου 2010, ώρα 18:05.
    Επανερχόμεχος στο θέμα της "Ελληνικός Χρυσός", σας τονίζω ότι αν χρησιμοποίησα τη λέξη "χορηγία", που μάλλον εν τη ροή του γραπτού λόγου, χρησιμοποίησα, δεν υπαινισσόμουν, σε καμμιά περίπτωση, κάτι συνώνυμο της "δωρεάς". Κατά τα άλλα , τα γραφόμενα στο προηγούμενο σχόλιό μου, είναι σαφή και πλήρως διασταυρώσιμα από κάθε αναγνώστη...
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ?ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αρναία 31 Ιανουαρίου 2010, ώρα 21:25.
    Αγαπητέ ανώνυμε, την ιδέα του κολυμβητηρίου την έχουμε επεξεργαστεί, αρκετές φορές. Τα πρόβληματά μας είναι ότι, αφενός βρισκόμαστε σε μια νεκρή, προγραμματικά περίοδο ( το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, έληξε το 2006 και το Δ', το λεγόμενο ΕΣΠΑ, στην ουσία δεν ξεκίνησε ακόμα) και αφετέρου το υψηλό κόστος κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης ενός τέτοιου εγχειρήματος (1.500.000, για κατασκευή και , τουλάχιστον 100.000, το χρόνο, για λειτουργικά έξοδα.
    Πάντως είναι κάτι που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να γίνει στην περιοχή μας...
    Λάζαρος Λαζάρου
    Δήμαρχος Αρναίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Δήμαρχε θα σας παρακαλούσα να φτιάξετε την παιδική χαρά γιατί υπάρχει μόνο μια κούνια για 100 παιδια και οχι μόνο.Η παιδική χαρά είναι η μοναδική απόλαυση των μικρών παιδιων κυριως τους καλοκαιρίνους μήνες.Σας δίνω και μια πρόταση:Οταν διαμορφώσετε το πηγάδη θα ηταν πολυ ωραία να βάλετε και παιχνίδια δραστηριοτήτων για νηπιακή και παιδική ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΕΥΗ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε δήμαρχε, θα ήθελα να μεριμνήσετε για την παρακάτω ιδέα μου, αν βέβαια συμφωνείτε.
    Παλιά στις γειτονιές του χωριού υπήρχαν πίνακες ανακοινώσεων. Με μια γρήγορη σκέψη θυμάμαι ότι είχε στο μαχαλά,στο σόμπορο και στο μεσοχωρούδη. Δυστηχώς για διάφορους λόγους και με την πάροδο του χρόνου έχουν καταστραφεί. Πιστεύω ότι αν ξανατοποθετηθούν θα είναι χρήσιμοι για ευνόητους λόγους. Θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο και σωστό ο κάθε σύλλογος ή ο κάθε άνθρωπος να διαφημίζει την επιχείρησή του, την εκδλήλωσή του και τα event του στις τζαμαρίες άλλων μαγαζιών. Ακόμα, θα βοηθήσει και αισθητικά, δεν είναι σωστό να γεμίζουν αφίσες και ανακοινώσεις όλες οι κολόνες και όλες οι τζαμαρίες του χωριού. Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι λόγω τέτοιων αφισών έχουν γίνει ατυχήματα καθώς αποσπάται η προσοχή του οδηγού(βέβαια αυτό συμβαίνει περισσότερο σε δρόμους όπου η ταχύτητα είναι υψηλή). Πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Στανού θα ενημερώνονται καλύτερα καθώς οι όποιες ανακοινώσεις θα τοποθετούνται σε αυτούς τους πίνακες που θα βρίσκονται στην γειτονία τους. Πιστεύω ότι η χρησιμότητά τους θα είναι τεράστια και για αυτό θα ήτανε καλό να τοποθετηθούν και πάλι.
    Σας ευχαριστώ,
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κυριε δημαρχε,πειτε στο συνεργειο που μαζευει τα σκουπιδια απο τους καδους του χωριου μας,να περναει και απο το γηπεδο.την κυριακη που παιζαμε μπαλα,οι καδοι ηταν γεματοι.προφανως το συνεργειο καθαριοτητας θα ειχε βδομαδες να περασει απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
    ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ( ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ) , ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ , ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ , ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Υ.Γ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΟΜΠΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μήπως κ. Δήμαρχε ειναι ο καιρός να μας δημοσίευσης όλους τους ισολογισμούς τον Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρναίας να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς το «πολιτικό» παιχνίδι που παίζεις εδώ και 3 χρόνια από θέσει πολιτικής ευθύνης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΒΑΣΙΛΗ, Η ΛΑΜΠΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΚΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή