τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΌΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ…

Ότι γινόμαστε μάρτυρες της πτώσης και συνάμα της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, είναι δεδομένο.Επίσης με το να αναλύουμε συνεχώς κάτι που είναι πασιφανές δηλαδή πως το σύστημα πάσχει απο μόνο του αλλά ακόμη χειρότερα οι διαχειριστές του χειροτερεύουν την όλη κατάσταση είναι επίσης αποδεδειγμένο.Επομένως δέν υπάρχει κανένα νόημα να δείχνουμε με το δάχτυλο τους κακούς περιμένοντας απο τον αποφασισμένο ψηφοφόρο να καταλάβει την διαφορά.
 
Την διαφορά όχι ανάμεσα στον καλό και στον κακό πολιτικό,αλλά την διαφορά ανάμεσα σε ένα σύστημα που γεννά την διαφθορά και αναπαράγει συνεχώς διεφθαρμένους και σε ένα τελικά μή- σύστημα ή  για να το πούμε καλύτερα στην πιθανότητα δημιουργίας ενός συστήματος που θα είναι εντελώς αντίθετο απο το υπάρχον.


Το θέμα μας εδώ δέν είναι οι ταμπέλες που υποτίθεται πως διαχωρίζουν τις καλές πολιτικές απο τις κακές.Πολιτική και ηθική είναι δύο ασύμβατες έννοιες.Κι όταν λέμε πολιτική δέν εννοούμε την ενασχόληση των απλών ανθρώπων με τα κοινά,αλλά την διαχείριση των κοινών μέσω  του επαγγελματία  πολιτικού και κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες και όρους,όπου αυτή η “πολιτική” διαχείριση γίνεται αμιγώς εν αγνοία του πολίτη και τελικά εις βάρος του.
 
Και το αδιέξοδο δέν δημιουργείται γιατί δέν υπάρχουν οι “κατάλληλοι”.Απο αυτούς τους κατάλληλους είναι γεμάτος ο τόπος.Είναι τα νέα πρόσωπα ή και τα παλιά που κάποτε ήτανε νέα κι αυτά κι όλοι τους κάτω απο συγκεκριμένα κόμματα και συγκεκριμένα συμφέροντα.Ακόμη και τώρα δείτε τους πώς πασχίζουν με χίλια δυό τερτίπια και αλλαγές ονομάτων και συνεχείς  αλλαξοκωλιές να υπερασπιστούν το σύστημα.Το σύστημα που γεννά εκμετάλλευση,υποταγή και εξαθλίωση.
 
Το σύστημα μπορεί να δύει και κάποιοι να ελπίζουν.Μα η ανατολή μπορεί να αργήσει πολύ,ειδικά όταν οι άνθρωποι δέν λένε να καταλάβουν πως  ο,τιδήποτε σχετίζεται με την ιδιοτέλεια και την ανηθικότητα, ο,τιδήποτε σχετίζεται με το υπάρχον σύστημα δέν μπορεί να προσφέρει αυτά που ο άνθρωπος πρέπει απο μόνος του να κατακτήσει.
 
Το ελληνικό αδιέξοδο και η πτώση των άλλοτε κραταιών διαχειριστών της εξουσίας δέν συντελέστηκαν τυχαία.Πολλοί επίσης κάνουν το λάθος να διαχωρίζουν τον “αθώο” πολίτη απο τον ένοχο πολιτικό.Η ευθύνη είναι μοιρασμένη στο μέγεθος που αναλογεί στον καθένα απο εμάς.Η συνολική εικόνα,η συνολική χρεωκοπία δέν πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή του παγόβουνου,αλλά στην βάση της.
 
Εκεί που πρώτα χρεωκόπησε ηθικά και κοινωνικά ο κάθε ανθρωπάκος ή το κάθε λαμόγιο.Που μπορεί ταξικά να απέχουν έτη φωτός-μπορεί και όχι-αλλά η συμπεριφορά τους,οι αποφάσεις τους, η πορεία τους μέχρι την πτώση υπήρξαν κοινές.Γι’αυτό και δέν είναι αμιγώς ταξικοί οι λόγοι που η κοινωνία μας εξαθλιώθηκε.
 
Τα φαινόμενα που ακολούθησαν και ακολουθούν στον μακρύ δρόμο του πηγαδιού,δηλαδή ο ρατσισμός,η ξενοφοβία,η αποξένωση,η αποκτήνωση,η απάθεια,ο παρτακισμός κ.α. υπήρχαν πολύ πρίν την “κρίση”.Απλά κρυβόντουσαν επιμελώς κάτω απο τις πολυτελείς κουρτίνες του εύκολου πλουτισμού,της ανάπτυξης,της ευρώπης,και πάντα με τις ευλογίες των συστημικών κομμάτων και παρέα με την εκκωφαντική σιωπή των “αντισυστημικών”.
 
Η ηθική κατάπτωση του ατόμου προέρχεται πρωτίστως απο το ίδιο.Όπου και συναντά στην συνέχεια ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για να υπηρετήσει ακριβώς αυτή την ανηθικότητα.Να υπηρετήσει την ακόρεστη δίψα του ανθρώπου για πλούτη και καλοπέραση δίχως να λογίζει τον διπλανό του.
 
Γι’αυτό και η σημερινή πολιτική δέν έχει καμία ηθική και καμία αξία για τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και με σεβασμό για το περιβάλλον και τους γύρω του.Γι’αυτό και οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων απο την στιγμή που δέν απαρνιούνται την διαχείριση ενός τέτοιου απάνθρωπου συστήματος δέν κάνουν τίποτε άλλο απο το να διαιωνίζουν το σύστημα βάζοντας απλά χρωματιστές ταμπέλες και κοροϊδεύοντας,όλους αυτούς που λανθασμένα αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια ανίκανων και απατεώνων.
 
Το σύστημα και οι διαχειριστές του λίγο πρίν την καταστροφή,επιστρατεύουν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο,να του βάλουν ψεύτικα διλήμματα περι δημοκρατίας και να τον στείλουν εφησυχασμένο στα δόντια των αγορών.Μέχρι την επόμενη χρεωκοπία,μέχρι τα επόμενα μέτρα,μέχρι τα επόμενα σχέδια που κρύβουν επιμελώς ντόπιοι και ξένοι αλήτες.
 
Τα τελευταία γεγονότα με τους ναζιστές εντός και εκτός δέν αποδεικνύουν μόνο τις σχέσεις μεταξύ υποτιθέμενων εχθρών,αλλά είναι η ίδια όψη του νομίσματος που όπως και όποτε βολεύει το σύστημα παρουσιάζονται δήθεν σάν ενημέρωση και προστασία της δημοκρατίας.Ξέρουμε πολύ καλά πως σε αυτή τη χώρα δέν υπάρχει ούτε ενημέρωση,ούτε και δημοκρατία.
 
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μόνο συμφέροντα.Και η πολιτικοί αυτής της χώρας υπερασπίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα.Όσο θα υποτασσόμαστε στα συγκεκριμένα συμφέροντα και όσο θα αφήνουμε άλλους να κάνουν κουμάντο την ζωή μας θα βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με όσα άσχημα βιώνουμε ώς κοινωνία.
 
Άν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα,θα πρέπει να δράσουμε συλλογικά,αλληλέγγυα και πάντα με γνώμονα τα δικαιώματα του ανθρώπου.Κι όχι πάνω σε πολιτικές αυταπάτες με καλές και κακές κυβερνήσεις.Ό,τι είναι έξω απο τον άνθρωπο και απο πάνω του ή  παραδίπλα του είναι πάντα κακό.Η δημιουργία,η εξιλέωση,η επανάσταση και η πορεία προς ένα καλύτερο αύριο είναι μέν δικαίωμα όλων των ανθρώπων,όμως αυτό το δικαίωμα πρέπει να το κατακτήσει πρώτα ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και ύστερα όλη η κοινωνία.
 
Να σταματήσουμε  να δεχόμαστε το μίσος τους και να καταπίνουμε τα σκουπίδια τους.Να αντισταθούμε και να ανταποδώσουμε.Να σταματήσουμε να δίνουμε στο σύστημα αυτά που χρειάζεται.Τον φόβο,την απληστία,την ιδιοτέλεια και την απάθεια.

Να κατακτήσουμε πρώτα την ελευθερία μέσα μας…
για να μήν ζήσουμε σε ένα κόσμο απάνθρωπο και μίζερο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου