τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δώρα με το στανιό… στον Στανό από την Ελληνικός χρυσός!

Πριν ένα μήνα περίπου η Ελληνικός χρυσός εκδήλωσε την επιθυμία να μοιράσει δώρα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο και απευθύνθηκε. Η προσφορά όμως δεν έγινε δεκτή αφού έπρεπε να υπάρχει σχετική άδεια από το Υπουργείο όπου και την παρέπεμψε. Φαίνεται ότι ούτε αυτό κατέστη δυνατό και απευθύνθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το οποίο αγνοώντας την απόφαση του Σχολείου δέχτηκε την προσφορά με (μεγάλη) προθυμία.
Αφού δεν ήταν εφικτό να μοιραστούν τα δώρα στο χώρο του Σχολείου, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα μίσθωνε δύο λεωφορεία το Σάββατο 22/12 ώστε οι μαθητές να μεταβούν στο Στρατώνι να παραλάβουν τα δώρα τους και να  επισκεφτούν ταυτόχρονα και την Παραμυθοχώρα.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε αλλά η συμμετοχή των παιδιών και των συνοδών γονέων ήταν πολύ μικρή.  Έτσι λοιπόν η εταιρεία ανέθεσε στο Σύλλογο να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα στο Στανό. Παρά τις αντιρρήσεις γονέων, οι οποίοι συνειδητά δεν ήθελαν τα δώρα της εταιρείας, ο Σύλλογος το γνωστοποίησε στο χωριό από τα μεγάφωνα της κοινότητας και μοίρασε τα υπόλοιπα δώρα την Πέμπτη 27/12.
Και εδώ ακριβώς τίθενται κάποια ερωτήματα:


Γιατί ο Σύλλογος δε σεβάστηκε την απόφαση του Σχολείου;
Γιατί τόση προθυμία να παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι μιας εταιρείας με καθαρά ιδιοτελή σκοπό;  Άλλωστε την προηγούμενη μέρα (21/12) μοίρασε δώρα στα παιδιά ο Δήμος. Δεν ήταν υπερβολικό;
Γιατί δημιούργησαν εντάσεις στις οικογένειες που δεν ήθελαν τα δώρα τους ξεσηκώνοντας για δεύτερη φορά τα παιδιά τους από τα μεγάφωνα;
Είναι δυνατόν να μοιράζονται δώρα με το στανιό και να συμβάλουν στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας;

11 σχόλια:

  1. PES MAS RE SOMPORO POSES OIKOGENEIES DEN ITHELAN TA DORA? KANA DIO EISTE, ESEIS POU TA GRAFETE AYTA. NA SOY THIMISO OTI AYTHN THN STIGMH TRON PSOMI 20 OIKOGENEIES (20*5atoma=100atoma)KAI ALLOI 150 EXOYME KANEI AITISEIS. OPOTE ASTO KALITERA, PES OTI KANA DIO THEN THELATE KAI ELIKSE TO THEMA, ALLOSTE MONO ESEIS TO KSERATE GIA TA DORA. AN KAI TO EIXA SIGOYRO OTI DEN THA EBGAZES ANAKOINOSI GIA PIA HMEROMHNIA.EBGALES ANAKOINVSI TORA......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γραφε ελληνικα ρε καναδοτσολια ...

      Διαγραφή
    2. καλό ντήλι! να πάρουν αυτοί τον χρυσό και να καταστρέψουν το περιβάλλον ανεπανόρθωτα για να φάς εσύ με τους υπόλοιπους 19 ψωμί... μα πόσο φτηνομαλάκας είσαι;

      Διαγραφή
  2. http://somporo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8472.html

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ 9:34 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στάση του Συλλόγου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Πέρα από το ότι δεν έπρεπε να δεχτεί τα δώρα γιατί τόση επιμονή να τα μοιράσει. Όσοι ήθελαν πήγαν στο Στρατώνι, από κει και πέρα τέλος. Αφού την προηγούμενη μέρα μοίρασε δώρα στα παιδιά ο Δήμος γιατί τόση πρεμούρα ή ταμάχι να πάρουν κι άλλα; Μήπως υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες; Ας κρατούσουν τουλάχιστον τα προσχήματα και να σεβαστούν έστω κι αυτές τις δύο οικογένειες, όπως λανθασμένα πιστεύεις, που δεν τα ήθελαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανωνυμε 9.34. δεν ειμαστε μονο κανα δυο.ειμαστε σχεδον το μισο χωριο.απλα δεν εκφερουμε αποψη γιατι απλα τα πιστευω μας τα κραταμε για τον ευατό μας.παρακαλω λιγη προσοχη στον τροπο που περιμενετε να σας παρουν στην εταιρεια.αν πρεπει να μπεις, να μπεις γιατι θα σε επιλεξουν , οκ οχι ομως γλυφωντας.αν επρεπε να μοιρασει καποιος τα δωρα ας τα μοιραζαν οι εργαζομενοι τις εταιρειας εσυ σαν τι τα μοιρασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EAN THES THA SOY PO KAI ONOMASTIKA POIOI EISTE, DEN EXO PROBLIMA,METRIMENOI STA DAKTILA EISTE. AKOY EKEI TO MISO TO XORIO.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την ίδια ευκολία που λες να αναφέρεις ποιοι είναι αυτοί που είναι κατά ,
    με την ίδια ευκολία πας κάτω στην εταιρεία και ρουφιανεύεις κόσμο ,
    κόσμο που είναι και υπέρ και κατά ,
    το ίδιο έκανες όταν πήραν στην εταιρεία τους ξυλάδες..

    έτσι νομίζεις πως θα δείξεις καλή διαγωγή στα «αφεντικά» σου..

    (θυμίσου τι κατάσταση επικρατούσε στο χωριό όταν πήγαν στην εταιρεία οι ξυλάδες , χαμός έγινε από τους υπερ , μαλώνατε μεταξύ σας , νέο συναιτερισμό θέλανε να κάνουν , γραφτήκανε πολλά άτομα , χαμ΄ςο στα καφενεία..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μετρημενοι στα δαχτυλα ειστε εσεις. οι ιδιοι που καθεστε ολημερις στα καφενεια και το μονο που ξερετε να λετε ειναι θελουμε δλεια. το ιδιο λεγατε και πριν την κριση.
    αλλα αν θελεις να μιλησουμε λιγο με στοιχεια.
    στις εκλογες αν θυμαμαι καλα ο παχτας πηρε περιπου 400 ψηφους και ο βλαχοπουλος 250. αν το θεωρησουμε δημοψηφισμα με την εννοια οτι ο παχτας ειναι υπερ και ο βαλαχοπουλος κατα τοτε δε σου βγαινουν τα κουκια. οι περισσότεροι που ψηφισαν παχτα ψηφισαν με δυο κριτηρια. ενα το τοπικο και δευτερο απο υποχρεωση για τα ρουσφετια. στον βλαχοπουλο δεν υπηρχαν αυτα τα κριτηρια. εδω λιγοστευουν τα κουκια.
    θα πρεπει ακομα να ξερεις οπως ανεφερε καποιος παραπανω οτι πολλοι δεν εκδηλωνονται γιατι δε θελουν να μπουν σε διαδικασια αντιπαραθεσης με φιλικα και συγγενικα προσωπα. ακομα λιγοτερα κουκια.
    ακομα αν το ψαξεις καλα θα δεις οτι πολλοι που στην αρχη ηταν υπερ τωρα αλλαξαν γνωμη γιατι ενημερωθηκαν και καταλαβαν τι καταστροφη θα γινει.
    και για να μη το κουραζουμε υπαρχουν ανθρωποι που δεν ειναι της λογικης οσα φαμε οσα πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας. σκεφτονται το μελλον αυτου του τοπου και τα παιδια τους.
    εμειναν κουκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσοι λενε οτι ειναι κατα ολοι ειναι βολεμενοι στις δουλιτσες τους ενω ταυτοχρονα ολοι εχουν αιτηση στα μεταλλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή