τα εν οίκω... εν δήμω
Επικοινωνία: peramahalas@gmail.com

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Προκαταρκτική έρευνα για την παράνομη λήψη DNA από κατοίκους της Χαλκιδικής

tvxs
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες δικηγόρων για «τυφλές προσαγωγές» και «δια της βίας» λήψης γενετικού υλικού από προσαχθέντες που φέρονται να σχετίζονται σε συγκρούσεις στις σκουριές Χαλκιδικής.
 
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Ευ. Μαδεμλής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση των καταγγελιών και τον καταλογισμό - εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις - των προβλεπόμενων ποινικών ευθυνών.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), ο οποίος, σε ψήφισμα που εξέδωσε, «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί οι συμπεριφορές και τακτικές αυτές των διωκτικών αρχών καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και κράτους δικαίου». «Ο ΔΣΘ -τονίζεται στο ψήφισμα- δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και του δικαιώματος του δικηγόρου να υπερασπίζεται τον εντολέα του».
Την παράνομη λήψη γενετικού υλικού από κατοίκους της Χαλκιδικής κατήγγειλαν τρεις δικηγόροι. Για το ζήτημα θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη.
Συγκεκριμένα οι Κωνσταντίνα Κάτσια, Αικατερίνη Τάτση, Νικόλαος Νικοπολιτίδης καταγγέλουν πως «Την Τετάρτη 26 Ιούνη κατόπιν αναφοράς μας προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της Διευθύνσεως Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, λόγω της πρωτοφανούς και παράνομης πρακτικής που εφαρμόζει το συγκεκριμένο τμήμα, αναφορικά με την διά της βίας λήψη δείγματος DNA από πολίτες “υπόπτους”, δια την τέλεση κακουργημάτων στην ορεινή θέση “Λάκκος Καρατζά” στην περιοχή Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής».
Την Τρίτη στην αίθουσα δικηγόρων του 3ου ορόφου των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης και ώρα 12.00 θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
 
Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου