H πρώτη μελέτη του είδους, καταγράφει τις επιπτώσεις γενετικά τροποποιημένων προϊόντων σε αρουραίους.
Την
τοξική επίδραση του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto σε
αρουραίους, διαπίστωσε γαλλική μελέτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της
μελέτης που δημοσιεύονται- μερικές φορές και ως κύριο θέμα σήμερα στις
ηλεκτρονικές σελίδες των
γαλλικών ΜΜΕ- διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των όγκων και υψηλότερη
θνησιμότητα σε αρουραίους που τρέφονταν με το συγκεκριμένο καλαμπόκι.
Η μακροχρόνια αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology και παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, ως, «παγκόσμια πρώτη», με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
«Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά.
Παρατηρήθηκε για παράδειγμα, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη θνησιμότητα στα θηλυκά. Υπάρχουν δύο έως τρεις φορές περισσότεροι όγκοι σε ποντίκια και των δύο φύλων», δήλωσε ο Gilles-Eric Séralini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Caen, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Για να βγουν τα συμπεράσματα, τράφηκαν με Γ.Τ. καλαμπόκι επί δύο χρόνια, 200 αρουραίοι.
Τα αποτελέσματα, έχουν αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στη Γαλλία, σχετικά με τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Σε απάντηση της μελέτης, ο Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τις διαδικασίες για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ΕΕ, προκειμένου να γίνουν "αυστηρότερες".
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ceres, που υποστηρίζεται κυρίως από πενήντα περίπου επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, οι οποίες δεν παράγουν Γ.Τ.Τ. και από το «Ιδρυμα Charles Leopold Mayer για την Ανθρώπινη Πρόοδο».
http://www.lifo.gr/now/life/16314
Η μακροχρόνια αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food and Chemical Toxicology και παρουσιάστηκε από τους ειδικούς, ως, «παγκόσμια πρώτη», με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
«Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά.
Παρατηρήθηκε για παράδειγμα, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη θνησιμότητα στα θηλυκά. Υπάρχουν δύο έως τρεις φορές περισσότεροι όγκοι σε ποντίκια και των δύο φύλων», δήλωσε ο Gilles-Eric Séralini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Caen, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Για να βγουν τα συμπεράσματα, τράφηκαν με Γ.Τ. καλαμπόκι επί δύο χρόνια, 200 αρουραίοι.
Τα αποτελέσματα, έχουν αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στη Γαλλία, σχετικά με τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία. Σε απάντηση της μελέτης, ο Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τις διαδικασίες για την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ΕΕ, προκειμένου να γίνουν "αυστηρότερες".
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ceres, που υποστηρίζεται κυρίως από πενήντα περίπου επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, οι οποίες δεν παράγουν Γ.Τ.Τ. και από το «Ιδρυμα Charles Leopold Mayer για την Ανθρώπινη Πρόοδο».
http://www.lifo.gr/now/life/16314
αντίσταση στη νέα τάξη πραγμάτων...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://tvxs.gr/news/kosmos/synagermos-sti-gallia-gia-ta-genetika-metallagmena-trofima
ΑπάντησηΔιαγραφή